首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The small companies. B、The unions. C、The workers. D、The industrialists. D细节题。根据原文,The industrialists,who have no objection to
A、The small companies. B、The unions. C、The workers. D、The industrialists. D细节题。根据原文,The industrialists,who have no objection to
admin
2014-11-27
62
问题
A new enemy is threatening Japanese traditions: leisure. As part of its attempt to increase imports, the government is trying to get people to work less and spend more. The workers are disgusted.
The figures support the western prejudice that the Japanese are all work and no play. Trying to force workers away from their desks and machines, the government said last April that the country should cut down from its 2,100 hours average work year to 1,899 hours and a five-day week by 1992. Beginning in February, banks and stock markets will be closed on Saturdays; staff of civil service will be forced out of their offices two Saturdays a month. The government hopes that others will follow that practice.
But some persuasion will be needed. Small companies are very angry about it and they fear competitors may not cut hours. The unions are no happier: they have even advertised in newspapers arguing their case against the foreign pressure that is forcing leisure upon them. They say that shorter hours are a disguised pay cut. The industrialists, who have no objection to the government’s plans, admit that shorter hours will help them cut costs. Younger Japanese who are supposed to be acting against their hard-working parents, show no sigh of wanting time off, either. But unlike older workers, they do spend money in their spare time. Not content with watching television, they dance, dress up, sit in cafes, go to pop concerts and generally drive the leisure-industry boom. Now that they know how to consume, maybe the West can teach them to relax and enjoy themselves, too.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. How many hours do Japanese need to work every year before 1992?
23. Who are not against the government’ s plans?
24. What is the difference between younger Japanese and older Japanese?
25. What’ s the main idea of this passage?
选项
A、The small companies.
B、The unions.
C、The workers.
D、The industrialists.
答案
D
解析
细节题。根据原文,The industrialists,who have no objection to the government’s plans,admit that short-erhours will help them cut costs.工业家们并不反对政府的计划.因为他们认为短期工作时间将帮助他们减少成本。此题注意题干中的同义词替换。因此,正确答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/s3m7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheNewestAddictionsonCampusAPrincetonfreshman,JohnEssenburgkepthimselfawakeforall-nightvideogamebingesbys
TheNewestAddictionsonCampusAPrincetonfreshman,JohnEssenburgkepthimselfawakeforall-nightvideogamebingesbys
Earthquakes.Cyclones(龙卷风).Tsunamis(海啸).Floods.Mudslides(泥石流).Naturaldisastershavedoubledinfrequencyoverthelasttwo
"Nothingmattersmoretoachild’seducationthangoodteachers."Anyonewho’severhadaMs.GreenoraMr.Millerwhomtheyr
Youmusthonorthecommitments______(根据合同条款).
Goingtocollegeisasignificantstepinourlives.Inaconsumer-drivensociety,thereisanincreasing【B1】______onthemoney
TheBenefitsofJobInterviews1.面试是应聘过程中的一个至关重要的环节2.面试对招聘双方都有利3.为此,我们可以…
A、ThemanisgoingtoGermany.B、ThewomanisfromGermany.C、Thewomanisgoingonvacation.D、ThemancanspeakGerman.D
A、Nextmonth.B、Nextyear.C、Rightnow.D、Inacoupleofyears.D细节题。女士提到,她觉得这种鱼肉小吃可能要过几年才能上市(won’tbeinthestoresforanother
随机试题
输气站场周围建筑物距场内最近地区工艺设备的距离为30m。()
By【B1】______afewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedevelopm
病人,男性,58岁,在无明显诱因下,反复出现无痛性血尿两个月,他很焦虑,要求医生查明原因。该病人需要做膀胱镜检查,逆行肾盂造影,检查前一天的护理哪一项必要()
患者,男,41岁。无痛性进行性双侧颈部淋巴结肿大1个月,查体发现双侧颈部各1个2cm×2cm大小淋巴结,活动、无压痛,余浅表淋巴结未触及,心肺未见异常,腹平软,肝脾肋下未触及,临床疑诊淋巴瘤。问题3:为了临床分期,需要首选的进一步检查是
正常分娩胎膜自然破裂多在
Manydreams________seemimpossible,thenimprobable,andeventuallyinevitable.
1960年,我国对国民经济实行调整的方针是()。
以下关于图像文件格式的叙述中,错误的是______。
PassageThreeThesteakhousemaybeAmerica’sgreatestsingleachievement.Sure,there’sthatConstitutioneveryone’ssoimp
Thegovernmenthaslauncheditsconsultationonbettermeasuresofchildpoverty,butitreallyhastobeasked,betterforwhom
最新回复
(
0
)