首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) It was on the corner of the street that he noticed the first sign of something peculiar—a cat reading a map. For a second, M
(1) It was on the corner of the street that he noticed the first sign of something peculiar—a cat reading a map. For a second, M
admin
2022-10-30
50
问题
(1) It was on the corner of the street that he noticed the first sign of something peculiar—a cat reading a map. For a second, Mr. Dursley didn’t realize what he had seen—then he jerked his head around to look again. There was a tabby cat (虎斑猫) standing on the corner of Privet Drive, but there wasn’t a map in sight. What could he have been thinking of? It must have been a trick of the light. Mr. Dursley blinked and stared at the cat. It stared back. As Mr. Dursley drove around the corner and up the road, he watched the cat in his mirror. It was now reading the sign that said Privet Drive—no, looking at the sign; cats couldn’t read maps or signs. Mr. Dursley gave himself a little shake and put the cat out of his mind. As he drove toward town he thought of nothing except a large order of drills he was hoping to get that day.
(2) But on the edge of town, drills were driven out of his mind by something else. As he sat in the usual morning traffic jam, he couldn’t help noticing that there seemed to be a lot of strangely dressed people about. People in cloaks. Mr. Dursley couldn’t bear people who dressed in funny clothes—the getups you saw on young people! He supposed this was some stupid new fashion. He drummed his fingers on the steering wheel and his eyes fell on a huddle of these weirdos standing quite close by. They were whispering excitedly together. Mr. Dursley was enraged to see that a couple of them weren’t young at all; why, that man had to be older than he was, and wearing an emerald-green cloak! The nerve of him! But then it struck Mr. Dursley that this was probably some silly stunt—these people were obviously collecting for something… yes, that would be it. The traffic moved on and a few minutes later, Mr. Dursley arrived in the Grunnings parking lot, his mind back on drills.
(3) Mr. Dursley always sat with his back to the window in his office on the ninth floor. If he hadn’t, he might have found it harder to concentrate on drills that morning. He didn’t see the owls swooping past in broad daylight, though people down in the street did; they pointed and gazed open-mouthed as owl after owl sped overhead. Most of them had never seen an owl even at night-time. Mr. Dursley, however, had a perfectly normal, owl-free morning. He yelled at five different people. He made several important telephone calls and shouted a bit more. He was in a very good mood until lunchtime, when he thought he’d stretch his legs and walk across the road to buy himself a bun from the bakery.
(4) He’d forgotten all about the people in cloaks until he passed a group of them next to the baker’s. He eyed them angrily as he passed. He didn’t know why, but they made him uneasy. This bunch were whispering excitedly, too, and he couldn’t see a single collecting tin. It was on his way back past them, clutching a large doughnut (甜甜圈) in a bag, that he caught a few words of what they were saying.
(5) "The Potters, that’s right, that’s what I heard—"
(6) "—Yes, their son, Harry—"
(7) Mr. Dursley stopped dead. Fear flooded him. He looked back at the whisperers as if he wanted to say something to them,
but thought better of it
.
(8) He dashed back across the road, hurried up to his office, snapped at his secretary not to disturb him, seized his telephone, and had almost finished dialing his home number when he changed his mind. He put the receiver back down and stroked his mustache, thinking… no, he was being stupid. Potter wasn’t such an unusual name. He was sure there were lots of people called Potter who had a son called Harry. Come to think of it, he wasn’t even sure his nephew was called Harry. He’d never even seen the boy. It might have been Harvey. Or Harold. There was no point in worrying Mrs. Dursley; she always got so upset at any mention of her sister. He didn’t blame her—if he’d had a sister like that… but all the same, those people in cloaks…
(9) He found it a lot harder to concentrate on drills that afternoon and when he left the building a five o’clock, he was still so worried that he walked straight into someone just outside the door. (本文选自 Harry Potter and the Philosopher’s Stone)
What can NOT be concluded from the second paragraph about Mr. Dursley?
选项
A、He was likely to get stuck in the traffic jam again the next morning.
B、He didn’t appreciate the costume style of the youngsters.
C、He was most angry at what those in cloaks said.
D、He had forgotten drills until he arrived at the destination.
答案
C
解析
推断题。原文第二段第八句提到,德思礼先生万分气恼地发现其中有些人根本不年轻了,由此可知,令德思礼先生非常生气的是那群披着斗篷的人当中有些人已经不年轻了,而不是那群人所说的话,C与原文表述不符,故为答案。该段第二句提到,德思礼先生在这一如往常的清晨堵车中坐在车里,由the usual morning traffic jam可知,德思礼先生在第二天早上极有可能会再次遇到堵车,A与原文表述相符,故排除;该段第四句指出,德思礼先生忍受不了那些穿着古怪衣服的人——在年轻人身上看到的那种装束,由此可知,德思礼先生并不欣赏年轻人的服装风格,B与原文表述相符,故排除;该段最后一句提到,车辆向前行驶了几分钟后,德思礼先生抵达格朗宁公司的停车场,他的心思又回到钻机上来了,由此可知,直到德思礼先生把车停到了目的地,他才想起了钻机,D也与原文表述相符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uVkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Becausesheiscurioustoknowwherethemanlives.B、Becauseithassomethingtodowiththecostoftheinsurance.C、Because
Wefeelitishightimethatthegovernment______somethingtocurbinflation.
In"IsawStevereadingunderthetree",the-ingformisusedas______.
In"Isawathiefstealingsomething",theunderlinedpartis_______
Ifsomethinghappenstothebrain’sdevelopmentduringpregnancy,itismorelikely______affectedinamale.
Thefoodwasdivided_______accordingtotheageandsizeofthechildren.
Businessschoolsaroundtheglobearefacinga______shortagewithinthenextdecade,accordingtothelateststatistics.
PASSAGEFOURWhowillbenefitmostfromtheestate-taxrepealinpractice?
PASSAGETWOHowcanmorefishtolerateextremelycoldwater?
PASSAGETWOWhathaveadvertisersleastusedtocatchourearwhentakingadvantageofhearing?
随机试题
大气和云层既可以折射也可以吸收部分太阳光,约有一半照射地球的太阳能被地球表面的土地和水面吸收,这一热能值十分巨大。由此可以得出:地球将会逐渐升温以致融化。然而,幸亏有一个可以抵消此作用的因素,即___________。填入划横线部分最恰当的一句是(
肱骨外科颈骨折合并肩关节脱位,在检查时可发现
社会工作督导有多种类型,如果某一种督导强调学习过程,焦点集中于一般议题,而且从专业的角度来看,被督导者自己承担更多责任,督导者大多提供教育训练,那么它属于()。
玉莲的生长温度在20C以上,但在江南一带可以不在温室内作观赏栽培。
蒲松龄,字留仙,一字剑臣,别号_________,世称_________。他博采传闻,创作文言短篇小说集__________。另有《________》、《________》、《________》等。其《司文郎》一文采用了_______手法。
对单纯性甲状腺肿病人的健康指导以下正确的是
按照新的财务制度和企业会计准则,新增资产按资产性质可分为()。
做一个平凡的人并不可悲,一个才疏学浅的人如果(),那才是最可悲的。
函数ReadDat()实现从数据文件in.dat中读取1000个十进制整数到数组xx中,请编写函数Compute()分别计算出数组XX中数值为奇数的个数odd,数组xx中所有奇数的平均值ave1,并求出数组xx中数值为偶数的平均值ave2以及所有奇数的方差
A------FrequentflightpassengerJ------Luggagecheck-inB------FlightnumberK------Selfcheck-inserviceC------Boardingtim
最新回复
(
0
)