首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In business, if not politics, the world has quietened down a bit: the number of spectacular bankruptcies, indictments, scandals,
In business, if not politics, the world has quietened down a bit: the number of spectacular bankruptcies, indictments, scandals,
admin
2011-02-11
56
问题
In business, if not politics, the world has quietened down a bit: the number of spectacular bankruptcies, indictments, scandals, and implosions is not as high as it was. Although executives still have to face a global slowdown, the uncertain effects of the war in the Middle East, and the still fresh confusion over bird flu, they might now be excused a deep breath and a look at aspects of their businesses that may have been neglected in the scramble to stay on top of new accounting laws and restated earnings.
One area to start catching up on is knowledge. This is true both personally, as executives Work out whether or not they are staying on top of internal or external developments, but also at the level of companies. A survey of knowledge management, Knowledge Unplugged, published in 2005 by McKinsey, found that the best-performing companies were far more likely than the worst-performing ones to use creative techniques for acquiring, processing and distributing knowledge--everything from emphasizing teamwork in product development to holding "idea contests" and trying to avoid boring daily routines.
But creating an atmosphere in which knowledge can be shared can be almost as challenging as obtaining it in the first place. This is the potential prisoner’s dilemma of knowledge: the more valued it becomes, the less incentive employees have to share it with one another, at the risk of losing the competitive advantage of what they know--or, worse, seeing another profit at their expense. This proves to be even truer at the company level. While firms might turn to external partners to enhance their knowledge base, the sharing will be incomplete without mutual trust.
Since "knowledge" is such a vague term, it helps to have specific goals in mind when looking to gain more of it. Are you looking for information about your company, or industry in particular? Despite the gen eral slowdown in executive education, there are still a number of courses devoted specifically to helping managers in given industries--technology, for example , or health care. Are you more concerned with acquiring more knowledge, or putting it to better use? Do you need to move quickly, or is this a subject that needs to be explored in greater depth?
And bear in mind that styles of learning vary. Some people will profit most from informal networking; some enjoy learning in a classroom; others will be able to take advantage of the company intranet. Be flexible in the pursuit of knowledge; it is better to set performance targets, concentrate on meeting them, and allow individuals and their teams to explore their own solutions. Sometimes the best way to generate knowledge is simply a bit of brainstorming.
The edition of Executive Education Outlook looks at the options available to executives in gaining knowledge, and enhancing what they already have. It includes a look at the state of distance learning--neither the revolution the hype claimed it would be in the late 1990s, nor completely dismissible--as a possiible conduit of knowledge, the best place to go for new programmes in knowledge management, and a consideration of the demand for the best sources of knowledge: business-school academics.
Coming in June, Global Executive will also feature a series of Executive Dialogue interviews with prominent CIOs, further exploring the themes of information and knowledge gathering. Concentrating on knowledge now may be the best way to be prepared for the next challenges facing the business world.
It can be inferred from the first paragraph that
选项
A、some corporations are doomed to go bankrupt.
B、executives have been trying to acquire knowledge.
C、there are still some political disputes in the world.
D、the economy is undergoing a revival.
答案
C
解析
推断题。由题干直接定位至首段。首句指出:In business,if not politics,the world has quietened down a bit。可见商界的情况有好转,而政界仍然不平静,[C]符合文意,故为答案。the number of spectacular bankruptcies是过去的情况,首段没有提及一些公司将会破产,排除[A] [D]干扰性较强,虽然末句提到 they might now be excused a deep breath,但从第二句中的executives still have to face a global slowdown可知经济并没有复苏,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uceO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Humanmigration:thetermisvague.Whatpeopleusuallythinkofisthepermanentmovementofpeoplefromonehometoanother.M
LandUseAproblemrelatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbeusedtoproducefoodorfuel.【1】_____
Values,Characteristics,PersonalHabitsandCourtesiesofAmericansAlthoughAmericanshategeneralizationsandholdaneth
Values,Characteristics,PersonalHabitsandCourtesiesofAmericansAlthoughAmericanshategeneralizationsandholdaneth
ThomasJefferson,whodiedin1826,loomseverlargerasafigureofspecialsignificance.Americans,ofcourse,arefamiliarwi
A、OnFriday.B、OnSaturday.C、OnThursday.D、OnWednesday.A消息中:Thepresident,facingimpeachmentoverallegationsofcorruption
Maslow’sHierarchyofNeedsAbrahamMaslowhasdevelopedafamoustheoryofhumanneeds,whichcanbearrangedinorderofim
HenryDavidThoreau’swork,______hasalwaysbeenregardedasatmasterpieceofNewEnglandTranscendentalism.
Behindthebrewingwaroverprotectingpatients’recordsinanageofHMOsandonlinemedicine.Technologyisatwo-edgedswor
Behindthebrewingwaroverprotectingpatients’recordsinanageofHMOsandonlinemedicine.Technologyisatwo-edgedswor
随机试题
下列关于条件反射的描述,正确的是
患者,男,为原发性肝癌患者,某日突然出现腹部剧痛及腹膜刺激征,首先应考虑()
营业地在我国的甲公司向营业地在英国的乙公司订购电脑2000台。合同规定,电脑价格为每台600美元CIF上海,2004年7月2日纽约港装货,合同未约定法律适用问题。货物于2004年7月2日装船,但是外包装有破损。乙公司向船公司出具了货物品质的保函。船长应乙公
小明思维灵活,行动敏捷,适应性强,但是缺2_i耐心和毅力,稳定性差,见异思迁,小明的气质类型是()。
回避批评,缺点就会在_________中变成问题;拒绝批评,问题就会在延时误事中变成难题;压制批评,难题就会在_________中变成老大难题。填入画横线部分最恰当的一项是:
为什么地球、太阳等亿万个星球,亿万年来能在宇宙间相安无事地运行而不发生冲撞呢?为什么人与人之间,经常会发生磕磕碰碰的事呢?人文专家告诉我们,地球、太阳等亿万个星球都运行在自己的轨迹上,都走在自己的路上,而我们人类却非如此,有的人见别人的路好走,就想去走别人
法在执行社会公共事务上的作用具体表现是()。
下列关于Winmail邮件服务器配置、使用与管理的描述中,正确的是()。
Oneoftheimportantpropertiesofascientifictheoryisitsabilityto_____furtherresearchandfurtherthinkingaboutaparti
A、Callafriend.B、Takeataxi.C、Workonhiscar.D、Walktowork.B信息明示题。男士问没有车他怎么去上班,女士建议说:“何不叫辆计程车呢?”所以B“坐计程车”是正确答案。A“给朋友打电话
最新回复
(
0
)