首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Time was, old people knew their place. Power was passed to sons and daughters, crowns placed on younger heads. Not any more. The
Time was, old people knew their place. Power was passed to sons and daughters, crowns placed on younger heads. Not any more. The
admin
2019-09-30
75
问题
Time was, old people knew their place. Power was passed to sons and daughters, crowns placed on younger heads. Not any more. The elderly are no longer a sidelined sliver of society, but its mainstream. During the next two generations, the number of the world’s people older than 60 will quadruple, rising from 606 million now to 2 billion in 2050. For the first time in human history, the elderly will outnumber children. More and more, it’s not the children who are our future, it’s the seniors. The graying of the globe is quite simply the "most significant population shift in history," says Ann Pawliczko of the United Nations Population Fund.
And growing old doesn’t mean what it used to. Better medical care has increased the average global life expectancy by two decades—to 66—in as many generations. "One hundred is the new 60," says Marty Davis, of the American Association of Retired People. In the West, technology and wealth are empowering the aged. They are an increasingly vocal political lobby and muscular consumers. The portfolio of Senioragency, Europe’s only ad agency aimed at the 50-plus market, used to consist of hearing aids and insurance. Now mainstream companies like Coca-Cola and Siemens are approaching the firm. "We’re used to thinking of a 60-year-old who looks like" Whistler’s Mother, "but we should be thinking about someone who looks like Tina Turner," says Gloria Gutman, president of the International Association of Gerontology.
The rapidly shifting demographics are forcing a radical rethinking of many facets of our lives. Two billion elderly will need new systems of care and support. The growing number of old people who Want to live independently will need housing, streets and cityscapes that will accommodate their slower pace. Smart technology will have to plug nursing shortages; architects and social planners will have to start catering for populations with dementia and failing eyesight or hearing.
In contrast to the youth-driven culture of the last half century, the elderly will set the agenda for how the late-21st century lives. Already societies have begun facing the pension crisis, the scariest specter haunting Western treasuries. For one thing, 80 percent of the world already can’t afford to retire. Even in Western Europe and the United States, say experts, the very concept of retirement may soon be viewed as a historical aberrational social curiosity from the era between World War II and the war on terror. And paying for the elderly is just a fraction of the massive upheaval underway. What’s been dubbed "
the silent revolution
" is changing everything from politics to tax structures to the width of the world’s doorways (for wheelchairs).
We can conclude from this article that_____.
选项
A、growing old is inevitable
B、population aging is changing the society
C、the elderly will show rapid physical and mental decline
D、global aging is a disaster
答案
B
解析
主旨大意题。本文主要围绕全球老龄化问题展开。在第一段中,作者首先指出老年人已经俨然成为社会主流,而在第三段首句又提到老龄化问题迫使我们对生活的许多方面重新思考,因为人口老龄化已经在改变着社会现状,故B项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uqe4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Genetherapyandgene-baseddrugsaretwowayswecouldbenefitfromourgrowingmasteryofgeneticscience.Buttherewillbeo
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Workingatnonstandardtimes—evenings,nights,orweekends—istakingitstollonAmericanfamilies.One-fifthofallemployedAm
In2010,afederaljudgeshookAmerica’sbiotechindustrytoitscore.CompanieshadwonpatentsforisolatedDNAfordecades--b
Whateverhappenedtothedeathofnewspapers?Ayearagotheendseemednear.Therecessionthreatenedtoremovetheadvertising
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
WhenthegiantIndiantechnology-servicesfirmInfosysannouncedlastNovemberthatitwouldopenadesignandinnovationhubin
随机试题
注册会计师在判断审计证据是否充分时,通常需要考虑的因素有()
背景:高新技术企业新建厂区里一栋8层框架结构办公楼工程,采用公开招标的方式选定A施工单位作为施32,总承包,双方按《建设工程施工合同(示范文本)》GF一2013-0201签订施工合同。施工合同中约定钢筋、水泥等主材由业主供应,其他结构材料及装饰装修材料均
世界上第一台电子计算机于1946年在英国诞生。()
基金托管人应履行的职责有()。
为满足个人生活需要而购买产品和服务的所有个人和家庭,称为()。
小丁智力年龄为10岁,实际年龄为8岁,其比率智商是()。
对常兴市23家老人院的一项评估显示,爱慈老人院在疾病治疗水平方面受到的评价相当低,而在其他不少方面评价不错。虽然各老人院的规模大致相当,但爱慈老人院医生与住院老人的比率在常兴市的老人院中几乎是最小的。因此,医生数量不足是造成爱慈老人院在疾病治疗水平方面评价
关于犯罪目的和犯罪动机的下列表述中,正确的是( )。
[*]
WhosignedtheGreatCharterin1215?
最新回复
(
0
)