首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Getting laid off affects not only one’s economic well-being, it also curtails one’s involvement in community and social activiti
Getting laid off affects not only one’s economic well-being, it also curtails one’s involvement in community and social activiti
admin
2015-04-10
119
问题
Getting laid off affects not only one’s economic well-being, it also curtails one’s involvement in community and social activities, a new study found. The study, by researchers at the University of California and the University of Michigan, found that workers who had experienced even one involuntary job loss were 35 percent less likely to be involved in their communities than those who had never been out of work because of layoff, restructuring or a business closing or relocating.
The break from community involvement whether it meant dropping out from a book club or no longer participating in the PTA continued for the remainder of the workers’ lives, not just for the period of unemployment, according to the study.
"Social engagement often involves an element of social trust and a sense that things are
reciprocal
that you give some support if you get some support, and you benefit from society if society benefits from you," study lead author Jennie Brand, a UCLA sociologist, said in a university news release, "When workers are displaced, the tendency is to feel as though the social contract has been violated, and we found that they are less likely to reciprocate. "
The findings, which examined the long-term impact of job displacement on social participation, were published in the September issue of the journal Social Forces. The research was based on information from a study that tracked 4,373 Wisconsin high school graduates(class of 1957)for more than 45 years. Displaced workers were most likely to withdraw from participating in youth and community groups, followed by church and church groups, charitable organizations and leisurely activities, such as country club attendance. Professional organizations were the least likely to be affected by a disruption of employment.
The social withdrawal occurred most with those displaced during their peak earning years between 35 and 53 years of age. Employees who lost jobs near the end of their careers were less likely to withdraw than workers who were displaced earlier in their careers.
"Being laid off doesn’t appear to be as socially damaging for older workers as younger ones, " Brand said, "The shame factor of downsizing your lifestyle just isn’t there because your peers may be downsizing as well and you can play off your displacement as an early retirement even though it may be forced retirement. " The findings have considerable influences not just for society, but also for the individual’s attempt to find new work, Brand contended. Brand said charities and community groups might want to work harder at reaching out to displaced workers for the good of the organization and for the worker’s own good.
According to Brand, older workers suffered less than young laid-off workers because
选项
A、young workers feel more humiliated at being laid off than older people.
B、older workers want to retire earlier to enjoy their life.
C、young workers cannot get used to the life after being laid off.
D、older workers do not worry about their retirement life after being laid off.
答案
A
解析
在布兰德看来,年龄较大的失业工人受到的影响不会像年轻的失业工人那么大,原因在于[A]年轻的失业工人比年龄较大的失业工人感到更多的羞辱感。[B]年龄较大的工人希望早点退休以便享受生活。[C]年轻的工人不能适应失业后的生活。[D]年龄较大的工人不担心自己失业后的退休生活。根据题干信号词Brand以及关键词older workers和young…workers可以定位到第六段。题干问年龄较大的失业工人比起年轻的失业工人受到的影响较小的原因。该段提到老年人失业后可以自嘲说是提前退休,即便可能是被迫退休,因为其同龄人的生活也是如此。而对于年轻人来说,他们会更加深切地体会到失业带来的羞辱感,这点并不难理解。所以[A]为正确答案。[B]、[C]、[D]均是对此问题臆测的原因,在文中都没有提到,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vR74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Studythegraphbelowcarefullyandwriteanessayofabout200words.Youressayshouldcovertheinformationprovidedandmeet
Asanundergraduate,youhavefoundsomeproblemsintermsofteachinginyouruniversity.Writealettertoyourpresidentto1
Whatintereststhewriteraboutyoungchildrenisthatthey______.Youngpeopleoftenfeelsthattheageofeighteenisthe__
Therehasarisenduringthistwentiethcentury(asitarosebefore,inageswhichweliketocalldark)apronouncedantiintell
Therehasarisenduringthistwentiethcentury(asitarosebefore,inageswhichweliketocalldark)apronouncedantiintell
Spain’sgovernmentisnowchampioningacausecalled"righttobeforgotten".IthasorderedGoogletostopindexinginformation
Inhisnewbook,GoingSolo,NewYorkUniversitysociologistEricKlinenbergarguesthatwe’repoisedtobecomeanationdominat
Lastweek8,400Britishstudentsabouttoenteruniversityreceivedane-mailfromtheStudentLoansCompany(SLC),agovernment
Politicalscientists,itistrue,havesoughttoconstructmodelsofpoliticalchange.Andthisbookowesalmostasmuchtothei
Theoriesofsocialcontrolfocusonthestrategiesandtechniqueswhichhelpregulatehumanbehaviorandthusleadtoconformity
随机试题
"Congratulations,Mr.Jones,it’sagirl."Fatherhoodisgoingtohaveadifferentmeaningandbringforthadifferentrespo
A.红霉素B.罗红霉素C.克拉霉素D.克林霉素E.四环素与奥美拉唑一替硝唑三联治疗胃溃疡的是
39.关于司法的表述,下列哪些选项可以成立?()(2007年司考,卷一,第54题)
居住区内道路分为居住区道路、小区路、组团路和宅间小路,下列关于它们的表述哪项是不确切的?
关于中标人违法行为应承担的法律责任的规定,下列表述中错误的是()。
债券型理财产品中汇率风险,表现为本外币汇率的不可预测性。()
性格的个别差异主要表现在________和________两个方面。
一个圆形的草地中央有一个与之同心的圆形花坛,在花坛圆周和草地圆周上各有3个不同的点,安放了洒水的喷头,用直管将这些喷头连上,要求任意两个喷头都能被一根水管连通,问最少需要几根水管?(一根水管上可以连接多个喷头)
A、Familydebts.B、Banksavings.C、Monthlybills.D、Spendinghabits.D细节题。文中提到,如果你想省钱(cutcorners),你应该注意到一个明显的方面,那就是你的消费习惯(spendi
A、Thetestwillprobablyincludethenotes.B、Thetestwillprobablynotincludethenotes.C、Thecoursewillneednotesforthe
最新回复
(
0
)