首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Radio waves. B、Sound waves. C、Robots. D、Satellites. A细节辨认题。短文开头部分提到,在20世纪70年代,科学家们通过可以穿透冰层的无线电波首次发现了沃斯托克湖。
A、Radio waves. B、Sound waves. C、Robots. D、Satellites. A细节辨认题。短文开头部分提到,在20世纪70年代,科学家们通过可以穿透冰层的无线电波首次发现了沃斯托克湖。
admin
2021-01-08
63
问题
While some scientists explore the surface of Antarctica, others are learning more about a giant body of water four kilometers beneath the ice pack. Scientists first discovered Lake Vostok in the 1970s by using radio waves that penetrate the ice. Since then they have used sound waves and even satellites to map this massive body of water.
How does the water in Lake Vostok remain liquid beneath an ice sheet? The thick glacier above acts like an insulating blanket and keeps the water from freezing, says Martin Siegert, a glaciologist from the University of Wales. In addition, geothermal heat from deep within the Earth may warm the hidden lake. The scientists suspect that micro-organisms may be living in Lake Vostok, closed off from the outside world for more than two million years. Anything found there will be totally alien to what’s on the surface of the Earth, says Siegert. Scientists are trying to find a way to drill into the ice and draw water samples without causing contamination. Again, robots might be the solution. If all goes as planned, a drill-shaped robot will melt through the surface ice. When it reaches the lake, it will release another robot that can swim in the lake, take pictures and look for signs of life. The scientists hope their discoveries will shed light on life in outer space which might exist in similar dark and airless conditions. Recently, close-up pictures of Jupiter’s moon Europa showed signs of water beneath its icy surface. Once tested in Antarctica, robots could be sent to Europa to search for life there, too.
Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.
9. What did scientists first use to discover Lake Vostok in the 1970s?
10. What do scientists think about Lake Vostok?
11. What do the scientists hope their discoveries will do?
选项
A、Radio waves.
B、Sound waves.
C、Robots.
D、Satellites.
答案
A
解析
细节辨认题。短文开头部分提到,在20世纪70年代,科学家们通过可以穿透冰层的无线电波首次发现了沃斯托克湖。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/weP7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Byrecruitingyoungemployeesfromthem.B、Bystrengtheningcooperationwiththem.C、Bygettingfreshideasfromthem.D、Byde
Peopleatthelowerendoftheincomescaletakemorepleasureintheirrelationshipsandenjoycaringforandconnectingwitho
中国目前拥有世界上最大最快的高速铁路网。高铁列车的运行速度还将继续提升,更多的城市将修建高铁站。高铁大大缩短了人们出行的时间。相对飞机而言,高铁列车的突出优势在于准时,因为基本不受天气或交通管制的影响。高铁极大地改变了中国人的生活方式。如今,它已经成了很多
A、MostadvertisementsonTVarecheatingconsumers.B、WatchingTVcostsusmuchmoney.C、Peoplespendtoomuchtimewatchinguse
Thehealth-careeconomyisfilledwithunusualandevenuniqueeconomicrelationships.Oneoftheleastunderstoodinvolvesthe
Thenumberofexecutivebranchemployeesretiringthisfiscalyear,whichendsnextmonth,isontracktobenearlytwicetheto
A、Eliminatingtheoriginalvegetationfromthebuildingsite.B、Makingthehousesinanareasimilartooneanother.C、Deciding
Much______(使研究人员感到惊讶),theoutcomeoftheexperimentwasfarbetterthantheyhadexpected.
A、Theirurgetomakefarmingmoreenjoyable.B、Theirdesiretoimprovefarmingequipment.C、Theirhopetorevitalizetraditional
A、Itpreventsusfromworrying.B、Itslowsdownouragingprocess.C、Itenablesustoaccomplishmoreinlife.D、Itprovidesus
随机试题
电动机的定额是指()。
下列关于原子吸收法操作描述正确的是()。
患者,男性,25岁。面部、躯干部起白斑1个月,无明显诱因。其父亲曾有同样病史。查体:面部、躯干部可见大小不等不规则的色素脱失斑,白斑周围有色素沉着。该病的发病机制可能是
慢性盆腔炎时输卵管卵巢病理变化不包括
A县药品稽查人员在该县的一村卫生室进行监督检查,现场查获标示为B省的大众生物科技有限公司生产的金银花百合片和乌梢蛇桔梗胶囊等8种产品,共计6000盒,这些产品所含成分与国家药品标准规定的成分不符。A县公安局经立案侦查发现,B省的大众生物科技有限公司是两年
证券投资是指投资者(法人或自然人)购买股票、债券、基金券等有价证券以及这些有价证券的衍生品,以获取红利、利息及资本利得的投资行为和投资过程,是间接投资的重要形式。( )
甲国有企业拟利用英国乙公司的投资将其全资拥有的丙国有独资公司(下称丙公司)改组为中外合资经营企业。甲企业在与乙公司协商后,拟订的有关改组方案中有关要点如下:(1)改组前的丙公司注册资本5000万元人民币。甲企业拟将丙公司60%的股权转让给乙公司,转让价
文某欲买房,张某欲卖房,两人协商过程中,张某坚持单价为一万元,文某坚持八千元,双方未能达成一致。一日,文某见张某患病无力,迫使张某在准备好的合同上签字。关于文某的行为违背哪项民法原则,下列正确的是()。
在20世纪80年代,海洛因服用者就诊医院急诊室的次数增加了25%以上。因此很明显,在那个10年中海洛因的服用量在增加。如果假设下面哪一项,作者的结论可被合理地推出?
下列不属于数据库管理员(简称DBA)的职责的是
最新回复
(
0
)