首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Human-induced climate change is likely to make many parts of the world uninhabitable, or at least uneconomic. Over the course of
Human-induced climate change is likely to make many parts of the world uninhabitable, or at least uneconomic. Over the course of
admin
2015-06-24
54
问题
Human-induced climate change is likely to make many parts of the world uninhabitable, or at least uneconomic. Over the course of a few decades, if not sooner hundreds of millions of people may be compelled to relocate because of environmental pressures.
To a significant extent, water will be the most important determinant ofthese population movements. Dramatic alterations in the relation between water and society will be widespread, as emphasized in the new report from Working Group II of the Intergovernmental Panel on Climate Change. These shifts may include rising sea levels, stronger tropical cyclones, the loss of soil moisture under higher temperatures, more intense precipitation and flooding, more frequent droughts, the melting of glaciers and the changing seasonality of snowmelt.
Impacts will vary widely across the world. It will be important to keep our eye on at least four zones: low-lying coastal settlements, farm regions dependent on rivers fed by snowmelt and glacier melt, sub humid and arid regions, and humid areas in Southeast Asia vulnerable to changes in monsoon patterns. A significant rise in sea levels, even by a fraction of a meter could ruin tens or even hundreds of millions of people. One study found that although coastal areas less than 10 meters above sea level constitute only 2 percent of the world’s land, they contain 10 percent of its population These coastal zones are vulnerable to storm surges and increased intensity of tropical cyclones—call it the New Orleans Effect.
Regions much farther inland will wither. Hundreds of millions of people, including many of the poorest farm households, live in river valleys where irrigation is fed by melting glaciers and snow. The annual snowmelt is coming earlier every year, synchronizing it less and less well with the summer growing season, and the glaciers are disappearing altogether. Thus, the vast numbers of farmers in the Indo-Gangetic Plain will most likely face severe disruptions in water availability.
Until now, the climate debate has focused on the basic science and the costs and benefits of reducing greenhouse gas emissions. Attention will now increasingly turn to the urgent challenge of adapting to the changes and helping those who are most affected. Some hard-hit places will be rescued by better infrastructure that protects against storm surges or economizes on water for agriculture.Others will shift successfully from agriculture to industry and services. Yet some places will be unable to adjust altogether, and suffering populations will most likely move. We are just beginning to understand these phenomena in quantitative terms. Economists, hydrologists, agronomists and climatologists will have to join forces to take the next steps in scientific understanding of this human crisis.
What can we infer from the last paragraph?
选项
A、The issue of greenhouse gas emissions does not deserve so much attention.
B、We have to understand climate changes in both quantitative and qualitative terms.
C、Measures should be taken to handle the alterations in water-society relation.
D、People from all walks of life should join hands in combating water shortage.
答案
C
解析
推理判断题。最后一段第二句提到的now表明此处的信息才是更重要的,即如何适应气候变化,如何帮助受影响最深的人们。some后的内容给出了一些具体措施,其中提及了改善防洪防暴或能节约农业水资源的基础设施,这符合C项的内容,故选C。最后一段的确呼吁人们应该更多地关注如何适应气候变化等相关问题.但并没有否认对温室气体的关注,故A项与事实不符;文中提到定量分析,未提及定性分析,B项无中生有:该段讲到各领域科学家应该联手研究及应对气候变化带来的诸多危机,D项中的water shortage显然把大概念错误地用小概念替
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ww74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
【F1】Thehypothesisthatmoraljudgmentsareemotionallybasedcanexplainwhytheyvaryacrossculturesandresisttransformatio
Thedebateabouthowideas,opinions,andbehaviorsradiatewithingroupsofpeoplegoesbackdecades.Accordingtotheso-calle
Thisweek,some27,000freshlypublishedresearcharticleswillpourintotheWebofScience,avastonlinedatabaseofscientif
Ofalltheareasoflearningthemostimportantisthedevelopmentofattitudes:emotionalreactionsaswellaslogicalthought
TotakethegraduateentranceexaminationofPekingUniversity,you’dbetterbuysomerelatedexaminationpaperfromtheGraduat
TherearemoredifferencesbetweentheUnitedStatesandJapanthanconflictingvaluesduringWorldWarII.Culturalandsocieta
Nearlyfouryearsago,aweb-basedpoliticalmovementsetitselfthemodesttaskof"closingthegapbetweentheworldwehavea
"Ifwewanttobecomeastrongeconomyagain,thebestthingwecandoishaveaneducatedworkforce."FewwouldobjecttoU.S.
BoththenumberandthepercentageofpeopleintheUnitedStatesinvolvedinnonagriculturalpursuitexpandedrapidlyduringth
Boysandgirlsusedtogrowupandsetasidetheirchildishpursuits.Notanymore.Thesedays,menandwomenholdontotheirin
随机试题
不符合先天性眼睑缺损的临床表现的是
恢复力大小与下列哪项无关
三焦经的下合穴是
A.温中健脾B.养血健脾C.健脾安神D.健脾消食E.健脾止血健脾丸的功效是
仲裁委员会的仲裁裁决作出后,当事人应当履行。当一方当事人不履行仲裁裁决时,另一方可按有关规定向( )申请执行。
古代官署衙门卯时开始办公事,查点到班人员叫“点卯”。“卯时”指的是()。
中国的资源、地理环境、社会经济等特殊条件,都会影响中国的科技发展。在我与青年人接触中,许多青年人热心于世界科技的发展,他们有志成为世界学者、国际学者,对国际的重大问题给予极大的关注。为此,我要求他们多研究中国的重大问题。文中加点的“为此”的“此”所
蚕蛹:飞蛾
某国家领导人要在连续6天(分别编号为第一天,第二天,…,第六天)内视察6座工厂F、G、H、J、Q和R,每天只视察一座工厂,每座工厂只被视察一次。视察时间的安排必须符合下列条件:(1)视察F在第一天或第六天。(2)视察J的日子比视察Q的日子早。(3)视
Theonlywaytheycan_____politicalchangeisbyputtingmorepressureontheparty.
最新回复
(
0
)