首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As long as people have looked up at the night sky, they have wondered whether humanity is alone in the universe. of places close
As long as people have looked up at the night sky, they have wondered whether humanity is alone in the universe. of places close
admin
2015-06-24
68
问题
As long as people have looked up at the night sky, they have wondered whether humanity is alone in the universe. of places close enough for people to visit, Mars is the only one that anybody seriously thinks might support life. The recent confirmation of a five-year-old finding that there is methane (a colorless gas with no smell) in the Martian atmosphere has therefore excitedthe hopes of those scientists who study the outer space. These sources are probably geological but they might, just, prove to be biological.
The possibility of life on Mars is too thrilling for mankind to ignore. But how should we explore such questions—with men, or machines? George Bush’s adniinistration strongly supported manned exploration, but the new administration is likely to have different priorities—and so it should.
Michael Griffin, the boss of NASA, a physicist and aerospace engineer who supported Mr. Bush’s plan to return to the moon and then push on to Mars, has gone. Mr.Obama’s transition team had already been asking difficult questions of NASA, in particular about the cost of scrapping parts of the successor to the ageing and old-fashioned space shuttles that now form America’s manned space program. That successor system is also designed to return humans to the moon by 2020, as a stepping stone to visiting Mars. Meanwhile, Mr. Obama’s administration is wondering about spending more money on lots of new satellites designed to look down at the Earth, rather than outward into space.
These are sensible priorities. In space travel, as in politics, domestic policy should usually by far outweigh foreign adventures. Moreover, cash is short and space travel costly. Yet it would be a shame if man were to give up exploring celestial bodies, especially if there is a possibility of meeting life forms—even ones as lowly as microbes—as a result.
Luckily, technology means that man can explore both the moon and Mars more fully without going there himself. Robots are better and cheaper than they have ever been. They can work tirelessly for years, beaming back data and images, and returning samples to Earth. They can also be made germless, which germ-infected humans, who risk spreading disease around the solar system, cannot.
Humanity, some will argue, is driven by a yearning to boldly go to places far beyond its crowded corner of the universe. If so, private efforts will surely carry people into space. In the meantime, Mr. Obama’s promise in his inauguration speech to "restore science to its rightful place" sounds like good news for the sort of curiosity-driven research that will allow us to find out whether those columns of methane are signs of life.
From the text we can conclude that the author thinks
选项
A、private efforts will be more rewarding than official acts.
B、humanity will conquer the universe someday in the future.
C、people are determined to explore the space regardless of difficulties.
D、curiosity makes people believe in signs of life in the universe.
答案
C
解析
观点态度题。根据全文内容可发现虽然人们对于探索太空存在着不同意见,但是作者最后对于文章的总结还是用了一个展望式的结尾。并在文中指出了“放弃探索太空是遗憾的”的观点,因此C项最贴近文章主旨。A项“民间努力比官方行动更有成效”是对文章最后一段“人类如果只是出于好奇心,那民间力量足够将人送上太空”的误解;B项是对人类努力探索太空的误解;D项“好奇心使人相信太空有生命的迹象”是对文章最后一句话的歪曲理解。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x574777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Intalksaboutreducingthenation’sexplodinghealthcarecosts,theword"rationing"strikesfearintotheheartsofbothpati
【F1】Thehypothesisthatmoraljudgmentsareemotionallybasedcanexplainwhytheyvaryacrossculturesandresisttransformatio
Comparedwithothermodesoftransport,traintechnologymightseemtobeprogressingasslowlyasasuburbancommuterservicer
Writeanessayof160-200wordsbasedonthefollowingdrawing.Inyouressay,youshould1.explainitssymbolicmeaningofthe
Researchersarefindingthatboysandgirlsreallyarefromtwodifferentplanets.Boysandgirlshavedifferent"crisispoints"
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenceofreasoningliesintheputtingtogetheroftwo
Forthreedecadeswe’veheardendlesslyaboutthevirtuesofaerobic(increasingoxygenconsumption)exercise,Medicalauthoriti
Doanimalshaverights?Thisishowthequestionisusuallyput.Itsoundslikeauseful,groundclearingwaytostart.(46)Actu
Theauthorconsidersthatafairystoryismoreeffectivewhenitis______.Theauthor’smentionofbroomsticksandtelephones
Conventionaldisplayadsaresimplywasteful,saysJakobNielsenofGroupM,alargemediabuyer.Sayacompanywantstoreachyo
随机试题
某企业上年和本年的流动资产平均占用额分别为2100万元和2800万元,流动资产周转率分别为7次和9次.则本年比上年的销售收入增加了()。
在按摩开始和结束时,对基本反射区的按摩不少于()分钟。
配制氯化钠等渗溶液500ml(1%氯化钠溶液的冰点降低度为0.58℃),需用氯化钠为
A.皮肤癌B.大肠癌C.喉癌D.鼻咽癌E.小细胞肺癌转移趋向明显的是
子宫输卵管造影的禁忌证是
A、HMG-CoAB、β-羟丁酸C、琥珀酰CoAD、磷酸二羟丙酮E、β-羟脂酰CoA甘油及糖分解代谢的共同产物是
A.麻痹性肠梗阻B.单纯性肠梗阻C.痉挛性肠梗阻D.绞窄性肠梗阻E.机械性肠梗阻急性小肠扭转一般应及时手术治疗,因为其易发生
杜威提出“在做中学”实质上强调了学生活动。()
下列有关冗余数据的说法,错误的是()。
期货合约与远期现货合约的根本区别在于()。
最新回复
(
0
)