首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing. A group of Americans who taught English in other coun
Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing. A group of Americans who taught English in other coun
admin
2015-09-24
85
问题
Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing. A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications were always possible, even over something as simple as "yes" and "no".
On her first day in Micronesia, an island in the Pacific, Lisa thought people weren’t paying any attent:ion to her. The day was hot. She went into a store and asked, " Do you have cold drinks?" The woman there didn’t say anything. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her: She had raised her eyebrows, which in Micronesia means "yes".
Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was known for its cabbage. She asked the waiter, "Do you have cabbage today?" He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means no.
Tom had a similar problem when he arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing. He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean yes or no.
The passage is mainly about______.
选项
A、body language in foreign restaurants
B、class discussion in Indian schools
C、miscommunication in different cultures
D、English teaching in other countries
答案
C
解析
根据文章第一段可知,本文主旨是介绍不同文化带来的误解。故选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x6Qq777K
本试题收录于:
小学英语题库教师公开招聘分类
0
小学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
下列词语中划线的字,读音全都正确的一组是()
阅读《劝学》的教学实录片段,回答问题。(课堂总结部分)师:我们学习文章,不仅要学习字词、表达技巧等基础知识,更重要的是要从中获得启发,提高自身的修养。课文学完了,让我们结合自己的亲身体验谈一谈对文中观点的感受!(分组讨论3分钟)甲组:我对“不积跬步
重返北京白云悠悠,人世悠悠。朱自清离开北京整整五年,想不到如今又回来了。举目无亲,只好先住在朝阳门边一位朋友的家里。他在北大读了四年书,虽也玩过几回西山,但多在城圈子里呆着,始终没到过清华,对它很是陌生。清华设在北京西北部的清
数据的完整性是指保护数据以防不合法地使用。()
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirworktheymustreadletters,reports,tradepublication
Mr.Whiteworksinanoffice.Helikedreadinginbedwhenhewasatschool.Itwasbadforhiseyesandnowhehasnearsight(
Myfatherdiedwhen1wasafewmonthsold.Afterhisdeath,mymothermovedbacktoLouisville,Kentucky,whereshehadgrownu
VisitingU.S.PresidentGeorgeW.BushsaidinBeijingFridaythatbothChinaandtheUnitedStatesshouldencouragebilateral
Everyonebecomesalittlemoreforgetfulastheygetolder,butmen’smindsdeclinemorethanwomen’s,accordingtotheresults
—Marydancesbestinourschool.—Iagree.I’llneverforget______herdanceforthefirsttime。
随机试题
A.石膏B.知母C.黄芩D.射干痰盛咳喘宜选用
A.意识障碍、瞳孔散大B.意识障碍、呼吸暂停C.癫痫持续状态D.血压下降E.肢体瘫痪小脑幕裂孔疝急性期首发症状是
患儿因口腔炎疼痛严重而影响进食,可在进食前涂抹什么药物来止痛
金某不懂法律,私自成立“安安保险公司”,使用假印章和变造的保险单与保险人签订保险合同,收取保费。投保人竟络绎不绝,金某因此而收取了近100万元的保费。投保人发生险损时,金某也会理赔。金某的行为构成:
下列关于混凝土外加剂掺加方法叙述正确的是()。
对于设备不可消除性的有形磨损,通常采用的补偿方式是()。
( )是商品的生产费用和效用的统一。
导游人员资格证书与导游证的区别有:________、________、________、________、________。
Childrenwhospendmorethantwohoursadayatacomputerorwatchingtelevisionaremorelikelythanotherstohavementalpro
三绕组升压变压器,居中绕组为()。
最新回复
(
0
)