首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
【R1】______While both have a large element of chance, in the long run the winner is the man who plays with steady skill. In both
【R1】______While both have a large element of chance, in the long run the winner is the man who plays with steady skill. In both
admin
2017-04-21
69
问题
【R1】______While both have a large element of chance, in the long run the winner is the man who plays with steady skill. In both games ultimate victory requires intimate knowledge of the rules, insight into the psychology of the other players, self-confidence, a considerable amount of self-discipline, and the ability to respond swiftly and effectively to opportunities provided by chance.
No one expects poker to be played on the ethical principles preached in churches. 【R2】______
The man who keeps an ace up his sleeve or who marks the cards is more than unethical; he is a crook, and can be punished as such — kicked out of the game or, in the Old West, shot.
In contrast to the cheat, the unethical poker player is one who, while abiding by the letter of the rules, finds ways to put the other players at an unfair disadvantage. Perhaps he bothers them with loud talk.【R3】______Ethical poker players frown on such tactics.
【R4】______The game calls for distrust of the other fellow. It ignores the claim of friendship. Cunning deception and concealment of one’s strength and intentions, not kindness and openheartedness, are vital in poker.【R5】______And no one should think any the worse of the game of business because its standards of right and wrong differ from the prevailing traditions of morality in our society. That most businessmen are not indifferent to ethics in their private lives, everyone will agree. My point is that in their office lives they cease to be private citizens; they become game players who must be guided by a somewhat different set of ethical standards.
The point was forcefully made to me by a Midwestern executive who has given a good deal of thought to the question: "So long as a businessman complies with the laws of the land and avoids telling harmful lies, he is ethical. If the law as written gives a man wide-open chance to make a killing, he would be a fool not to take advantage of it.【R6】______There is no obligation on him to stop and consider who is going to get hurt. If the law says he can do it, that’s all the justification he needs. There is nothing unethical about that. 【R7】______
I think it is fair to sum up the prevailing attitude of businessmen on ethics as follows:
We live in what is probably the most competitive of the world’s civilized societies. Our customs encourage a high degree of aggression in the individual’s striving for success. Business is our main area of competition, and it has been made into a game of strategy. The basic rules of the game have been set by the government, which attempts to detect and punish business frauds. But as long as a company does not break the rules of the game set by law, it has the legal right to shape its strategy without reference to anything but its profits. 【R8】______
A. No one thinks any the worse of poker on that account.
B. We can learn a good deal about the nature of business by comparing it with poker.
C. If he doesn’t, somebody else will.
D. Poker has its special ethics, and here I am not referring to rules against cheating.
E. It’s just plain business sense.
F. Or he tries to get them drunk.
G. Decisions in this area are, finally, decisions of strategy, not of ethics.
H. Poker’s own brand of ethics is different from the ethical ideals of civilized human relationships.
【R8】
选项
答案
G
解析
本文最后一段主要归纳了商人对商业道德规范的态度:商业是竞争的主战场,是策略性很强的游戏。只要公司不去触犯法律规范,它就有合法的权力制定策略,谋取利润。G选项:“商业决策是策略性决策,不是伦理决策。”与该段意思密切,是对该段主题的解释说明。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xX9d777K
本试题收录于:
BFT阅读题库国际化人才外语考试(BFT)分类
0
BFT阅读
国际化人才外语考试(BFT)
相关试题推荐
Readthefollowingletterandcompletethegiveninformationform.Writeaword,phraseornumberinthespaces1-5.De
Readthefollowingletterandcompletethegiveninformationform.Writeaword,phraseornumberinthespaces1-5.De
【R1】______Whilebothhavealargeelementofchance,inthelongrunthewinneristhemanwhoplayswithsteadyskill.Inboth
Today’scareerassumptionsareyoucangetalotofdevelopment,challengeandjobsatisfactionandnotnecessarilybeinamana
1.Whoknowsbetterthanyourcustomerswhereyouroperationscanbeimproved?Today,progressivefirmsincreasinglyrelyonadv
Experimentshaveshownthatinselectingpersonnelforajob,interviewingisatbestahindrance,andmayevencauseharm.Thes
Experimentshaveshownthatinselectingpersonnelforajob,interviewingisatbestahindrance,andmayevencauseharm.Thes
NolongerdomostofEurope’sundergraduateswanttodirtytheirhandsproducingthingsorprovidingservicestocustomers.【R1】_
BankofAmerica,holdingcompanyfortheSanFrancisco-basedBankofAmerica,wasonceunchallengedasthenation’sbiggestbank
随机试题
一个等差数列的第1项是2001前7项的和为10500,那么这个数列的第10项是多少?
制定企业任务中的“5W1H”中的H是指()
一种生物进入新的适宜其栖息繁衍的地区,种群迅速增长,并对该地区原有生物的生存造成威胁,这种现象称为______。
女,19岁。近半年来无明显诱因出现疲乏无力。3个月前发现左侧胸壁局限性隆起,但无明显疼痛。近日来包块增大,疼痛加重并有低热。查体:左侧胸壁第6肋间隙腋后线有一包块,质软,横径约3cm,表面皮肤暗红,触之轻度压痛,胸部平片无明显异常。最可能诊断是
楼地面是房屋建筑底层地平与楼层的总称。()
有一玻璃劈尖,置于空气中,劈尖角为θ,用波长为λ的单色光垂直照射时,测得相邻明纹间距为l,若玻璃的折射率为n,则θ、λ、l与n之间的关系为()。[2011年真题]
小李夫妻因工作繁忙请父母来照看孩子,但不久就发现,老人与他们的教育方式差别很大,两代人之间时常发生争执。他们认为老人太溺爱孩子,而老人觉得孙子还小,大了自然懂事了,小李夫妻为此很苦恼,向社会工作者求助。社会工作者的下列做法中,恰当的是()
高智商一定有高创造性。
根据蒙代尔一弗莱明模型简要分析开放经济条件下财政政策和货币政策的作用效果。
在一张PPoint幻灯片播放后,要使下一张幻灯片内容的出现呈水平盒状收缩方式或垂直百叶窗方式,应()。A.单击“幻灯片放映”→“预设动画”进行设置B.单击“幻灯片放映”→“设置放映方式”进行设置C.单击“幻灯片放映”→“自定义动画”进行设置D.
最新回复
(
0
)