首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Accompanying India’s industrial transformation has been another revolution of profound significance. A property-owning middle cl
Accompanying India’s industrial transformation has been another revolution of profound significance. A property-owning middle cl
admin
2015-04-30
98
问题
Accompanying India’s industrial transformation has been another revolution of profound significance. A property-owning middle class is not only fuelling a surge of consumption but developing a keen desire to protect its property. Many want better governance and a legal system that protects them. And all but the very riches complain bitterly about a government that, despite strong and growing revenues, has presided over the collapse of affordable health care and education.
Farmers want change too. The past few years have seen an upsurge of peasant protest, many of them about the rapid encroachment(侵蚀)of cities into rural land. Millions of farmers have been pushed off their field with little, if any, compensation, and anger is growing. India needs another ownership revolution, this time in the countryside.
President A.P.J. Abdul Kalam has set his sights high. Abroad, he wants to convince the world that India’s rise poses no threat to other countries. At home, he hopes to create a harmonious society. The Congress meeting late next year will be an important opportunity for him to indicate how the government can give the public a greater say in addressing these growing social problems. And it will be a chance to show the world that against the background of India’s remarkable economic change the government is changing too.
Political reform matters. Without it, it is hard to imagine how India could make a stable transition to democracy and an unstable India is more likely to pose a threat to the outside world.
The American government is trying to persuade India that a rising India and a strong America could not only coexist but thrive together. Reassuringly, at least in its relations with America, India for now seems to be guided more by pragmatism(实用主义)than by competition. And just as reassuringly, America is encouraging it in this.
Barring a sharp slowdown in the global economy or some huge crisis at home, India is likely to maintain strong growth for the remainder of this decade. This gives its leaders more leeway(回旋余地)to sort out its banking system, deal with the land-ownership problem, fix health care and education(which will involve big changes in the country’s financial system)and set up a credible social-security safety net. If it fails to do so in the next few years, it will store up potential crises for the decade beyond, when India’s working-age population will begin to decline and a rapidly aging society will loom closer.
It can be inferred from the passage that in dealing with its relationship with the US, Indian government_____.
选项
A、thinks in the same way as the American government does
B、is not confident enough right now to compete with the US
C、regards it beneficial to cooperate with the US
D、is disappointed by the US reluctance to cooperate
答案
C
解析
推理题。本题定位到倒数第二段。美国政府认为一个崛起的印度和强大的美国不仅能够共存而且有助于世界繁荣,而且印度政府也认为暂时与美国的关系不是竞争而是实用主义,这对印度有利。与美国合作并不意味着想法一致,因此A项不符。B项没有提到。本段文末提到美国支持印度发展,因此D项错误。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xZh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Reviseinanumberoftimes.B、Obtainconsentfromherowner.C、Gothroughascholarlyexamination.D、Turntothecolonialgov
Adultsaregettingsmarterabouthowsmartbabiesare.Notlongago,researcherslearnedthat4-day-oldcouldunderstand【B1】____
A、Badweather.B、Humanerror.C、Breakdownoftheengines.D、Failureofthecommunicationssystem.B推理判断题。对话中当女士问及事故原因时,男士回答原因在于
ACoolerPlanet[A]Scientistsarecookingupsolutionsbasedoncurrenttechnologythattheysaycoulddramaticallyturndownth
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessaycommentingontheremark"Laughteristhebestmedicine."Youcanc
Adayafterthemobilephonecelebratedits40thbirthday,Facebookhasproducedsomethingthatithopeswillmakecertainofth
Adayafterthemobilephonecelebratedits40thbirthday,Facebookhasproducedsomethingthatithopeswillmakecertainofth
Australia,officiallytheCommonwealthofAustralia,isacountryinthesouthernhemisphere.Itcomprisesthemainlandofthew
A、Heshowsgreatenthusiasmforhisstudies.B、Heisaveryversatileperson.C、Hehasnotalentfortennis.D、Hedoesnotstudy
随机试题
3PE防腐工艺流程顺序正确的是()。
下面哪个不符合湿疮的范畴:
DSA采集时机及帧率选择原则,正确的是
某隧道二次衬砌为厚度40cm的C25模筑混凝土。承包人施工中存在泵送混凝土水灰比偏大;局部欠挖超过限值未凿除;模板移动部分钢筋保护层厚度不足等因素,造成其中一段衬砌完工后顶部、侧墙均出现环向裂缝,局部地段有斜向裂缝,严重者出现纵、环向贯通裂缝,形成网状开裂
宏远海运公司为加强对风险损失事件的管理,与甲银行签订协议,规定在一定期间内,如果宏远海运公司由于台风等自然灾害遭受重大损失.可从甲银行取得贷款,并为此按约定的期间向甲银行缴纳权力费。宏远海运公司管理损失事件的方法称为()。
2012年7月10日,甲与乙订立买卖合同,以500万元的价格向乙购买一套精装修住房。当日,甲支付了40万元定金,乙将房屋交付给甲。双方约定,甲应于8月1日前付清余款,乙应在收到余款后两日内办理房屋过户手续。7月15日,当地突降特大暴雨,该房屋被淹没,损失额
25岁的小新因吸食冰毒成瘾被责令社区戒毒,成为社会工作者小林的服务对象。小林通过评估发现,小新“溜冰”是为了“助兴”,他身边很多朋友也这样,小新没有什么改变动机,持续吸毒的可能性较大。对此,小林拟运用激发小新内在动机改变的方法为小新进行个案辅导,以帮助其戒
已知x=-73,若采用8位机器码表示,则[X]原=(21),[X]补=(22)。
Languageisfantasticallycomplex.Itsbuilt-inmeansofcombiningandrecombining(nesting)ofitsvariouslevelshave【M1】______
A、They’dhavetogetpermission.B、Jackwouldn’tlikeit.C、Shethinksitmightwork.D、Theotherassistantsshouldbeconsulted
最新回复
(
0
)