首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The molecules of carbon dioxide in the Earth’ s atmosphere affect the heat balance of the Earth by acting as a one-way screen. A
The molecules of carbon dioxide in the Earth’ s atmosphere affect the heat balance of the Earth by acting as a one-way screen. A
admin
2020-12-14
60
问题
The molecules of carbon dioxide in the Earth’ s atmosphere affect the heat balance of the Earth by acting as a one-way screen. Although these molecules allow radiation at visible wavelengths, where most of the energy of sunlight is concentrated, to pass through, they absorb some of the longer-wavelength, infrared emissions radiated from the Earth’ s surface, radiation that would otherwise be transmitted back into space. For the Earth to maintain a constant average temperature, such emissions from the planet must balance incoming solar radiation. If there were no carbon dioxide in the atmosphere, heat would escape from the Earth much more easily. The surface temperature would be so much low that the oceans might be a solid mass of ice.
Today, however, the potential problem is too much carbon dioxide. The burning of fossil fuels and the clearing of forests have increased atmospheric carbon dioxide by about 15 percent in the last hundred years, and we continue to add carbon dioxide to the atmosphere. Could the increase in carbon dioxide cause a global rise in average temperature, and could such a rise have serious consequences for human society? Mathematical models that allow us to calculate the rise in temperature as a function of the increase indicate that the answer is probably yes.
Under present conditions, a temperature of -18℃ can be observed at an altitude of 5 to 6 kilometres above the Earth. Below this altitude(called the radiating level), the temperature increases by about 6℃ per kilometre approaching the Earth’ s surface, where the average temperature is about 15℃. An increase in the amount of carbon dioxide means that there are more molecules of carbon dioxide to absorb infrared radiation. As the capacity of the atmosphere to absorb infrared radiation increases, the radiating level and the temperature of the surface must rise.
One mathematical model predicts that doubling the atmospheric carbon dioxide would raise the global mean surface temperature by 2.5℃. This model assumes that the atmosphere’s relative humidity remains constant and the temperature decreases with altitude at a rate of 6.5℃ per kilometre. The assumption of constant relative humidity is important, because water vapour in the atmosphere is another efficient absorber of radiation at infrared wavelengths. Because warm air can hold more moisture than cool air, the relative humidity will be constant only if the amount of water vapour in the atmosphere increases as the temperature rises. Therefore, more infrared radiation would be absorbed and reradiated back to the Earth’s surface. The resultant warming at the surface could be expected to melt snow and ice, reducing the Earth’ s reflectivity. More solar radiation would then be absorbed, leading to a further increase in temperature.
It can be inferred from the passage that the construction of the mathematical model mentioned in the passage involved the formulation of which of the following?
选项
A、An assumption that the amount of carbon dioxide added to the atmosphere would in reality steadily increase.
B、An assumption that human activities are the only agencies by which carbon dioxide is added to the atmosphere.
C、Assumptions about the social and political consequences of any curtailment of the use of fossil fuels.
D、Assumptions about the physical conditions that are likely to prevail during the period for which the model was made.
答案
D
解析
细节题。根据the construction of the mathematical model定位到最后一段。数字模型预言大气中增加一倍的二氧化碳将会使全球的平均地表温度升高2.5℃。而这一模型假定大气的相对湿度保持不变。该段解释的过程中有一个定量,是恒定的相对湿度。D选项题干中的the physical conditions that are likely to prevail是对原文constant relative humidity的同义转述,因此正确答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xgP7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Misshercardgame.B、Stayuptoolate.C、Taketooheavyaworkloadnextsemester.D、Neglectherstudiestoplaybridge.D选项均为
A、Achemistryassignment.B、Astudytheirchemistryprofessordid.C、Acoursethewomanistaking.D、Ajobpossibility.D主旨大意题。女
A、Alldeliverymenwilllosetheirjobverysoon.B、Deliverymenaren’tallowedtobringitemstohome.C、Deliveryservicewill
A、Advertisingcoupon.B、15-inchvideoscreen.C、Restaurantcoupon.D、Promotionalvideo.A选项提到的都是优惠券或商品,要注意录音中是否出现相关词汇。录音提到,交易完成后
A、Whentheyarewithababy-sitter.B、Whentheyarewithanotherbaby.C、Whentheyarewithastrangeadult.D、Whentheyarewit
A、Theyaffectallagriculturalproductionworldwide.B、Theyimpactmostpartofthecropsinthefield.C、Theydestroyupto22%
A、Sayitagainmoreslowly.B、Tellthemsomeotherthings.C、Endtheconversationwithasmile.D、Provideadetailedorbriefex
A、Havingarestfrequentlyduringtheday.B、Thelackofsleeponweekends.C、Thelackofexerciseintheevening.D、Eatingchee
A、Bymemorizingsomethingatregularfrequency.B、Bytakingfrequentbreaksduringlong-timework.C、Byregularlychallengingth
A、Arrangingcamerasandbelongings.B、Providingservicesoftransportation.C、Offeringthepracticalexperience.D、Coordinating
随机试题
从思想政治工作的角度看。公民素质教育主要是指【】
A.使细胞内Ca2+库释放Ca2+B.活化PLCC.活化PLAD.活化PKAE.活化PKCIP3的作用是
经济特区所在地的市人民政府制定的行政规章应报下列哪一(些)机关备案?()
下列()选项的组合所提的内容能全面而准确地表达合同文本中规定可以采用的工程勘察设计的收费方式。Ⅰ.按国家规定的现行《工程勘察设计收费标准》(2002年修订本)Ⅱ.按发包人规定的最低价Ⅲ.按预算包干
如果“红都”娱乐宫在同一天既开放交谊舞厅又开放迪斯科舞厅,那么它也一定开放保龄球厅,该娱乐宫星期二不开放保龄球厅。李先生只有当开放交谊舞厅时才去“红都”娱乐宫。如果题干的断定是真的,并且事实上李先生星期二光顾“红都”娱乐宫,那么以下哪项断定一定是真
货币替代(CurrencySubstitution)
TheU.S.SecretService,whichstudies"targetedviolence",providesinsightontheurgencyoftheneedinits2002"SafeSchool
Access管理的对象是___________。
SQLServer2008中,如果希望用户u1在DB1数据库中具有查询T1表的权限,正确的授权语句是()。
When(visit)______astrangecity,Iliketohaveaguide-bookwithme.
最新回复
(
0
)