首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
自考
If culture is learned, there must be channels of transmission. This is the task of agents of socialization people and organizati
If culture is learned, there must be channels of transmission. This is the task of agents of socialization people and organizati
admin
2013-07-02
53
问题
If culture is learned, there must be channels of transmission. This is the task of agents of socialization people and organizations charged with conveying the rules. Chief among these are parents, peers, teachers, the media, and religious authorities.
The first and most important agent of socialization is those who care for infants. In the earliest months,messages from nur-turers constitute the child’s basic understanding of the world around it. This is the infant’s first introduction to the language that shapes perception and elicits emotions. What the child learns is the culture as mediated through others. A desire for continued interaction with the nurturers, combined with a fear of losing these sources of pleasure, motivates the infant to become sensitive to the cues of those entrusted with its care.
Another powerful source of information and socialization is the friendship group of age peers. Peers are equals, whereas parents are superiors in relation to the child. The greater power of parents makes some kinds of learning difficult. A distance and formality must be observed even in the most indulgent homes. Peers, on the other hand, are those one can deal with on the same level as oneself: tease, insult, let imagination loose upon, share dreadful mistakes with, and so on, but without the heavy emotional overlay of family relationship.
Much formal socialization is placed in the hands of professionals. Teachers from kindergarten are specifically designated agents of socialization, and are paid for the task. Ideally, a teacher is one who has both knowledge and the skills to present it.
In an earlier time,parents,friends,and teachers would comprise the list of primary childhood socializers. Children’s books, comics, and magazines might also have been mentioned as sources of information on norms and role models. Today one must add four powerful indirect socialization agents: radio, movie, television and computer. Many people learn about politics, form a vision of the good life,and develop attitudes toward others from what they see on the screen and hear through loudspeakers.
According to the passage, parents are . ( )
选项
A、the first and most important agents of socialization
B、the less powerful agents of socialization than teachers
C、the least important agents of socialization
D、formal agents of socialization
答案
A
解析
细节理解题。文中第二段的第一行中说道:The first and most important agent of socialization is those who care for infants.父母是照顾婴儿第一位最重要的社会中间人。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yJrx777K
本试题收录于:
英语阅读(一)题库文史类分类
0
英语阅读(一)
文史类
相关试题推荐
Englishisnowtheinternationallanguageforairlinepilots,scientists,medicalexperts,businessmenandmanyothers.Conseque
Prometheuswashappytobeofservicetoman.Hetaughtpeople【C1】______.Hetaughtthemhowtoplantandgrowtheirownfood,
Prometheuswashappytobeofservicetoman.Hetaughtpeople【C1】______.Hetaughtthemhowtoplantandgrowtheirownfood,
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweennationsandthat,ifcountriesplaygamestogether,theyw
Intheolddays,whenaglimpseofstockingswaslookeduponassomethingfartooshockingtodistracttheseriousworkofanof
Next,theConstitutionprovidesforafederalgovernmentbasedontheprincipleoftheseparationofpowers.(63)Itprovidesfo
ashamedofanotheralloverwhatstealloselivinghowafterasifevenaliveagainst
ashamedofanotheralloverwhatstealloselivinghowafterasifevenaliveagainst
TheYanomamiareapeoplelivinginvillagesbetween40and250peopleintheVenezuelanrainforest.Sincethe1960s,Napoleon
随机试题
为了保障人大代表有效行使职权,我国宪法规定了对人大代表的特殊保障,包括
目前我国采用的骨架结构光缆是()。
苏东剧变的根本原因是()。
()是指在借款偿还期内的息税前利润与应付利息的比值。
目前我国封闭式基金按照0.25%的比例计提基金托管费,开放式基金根据基金合同的规定比例计提,通常高于0.25%。()
发射构成是()的律动。
1843—1844年,中英《南京条约》规定的五处通商口岸相继开放。1845年福州官员奏称:洋货“充积于厦口”。洋布、洋棉“其质既美,其价复廉,民间之买洋布、洋棉者,十室而九”。因此,“江浙之棉布不复畅销”,“闽产之土布土棉……不能出口”。江苏松江、太仓一
一项对西部山区小塘村的调查发现,小塘村约3/5的儿童入中学后出现中度以上的近视,而他们的父母及祖辈,没有机会到正规学校接受教育,很少出现近视。以下哪项作为上述断定的结论最为恰当?
MorethanaquarterofAmericanchildren--andhalfofblackchildren--belongtofamiliestoopoortofullyqualifyforthe$1,00
Theshopassistantpricedthegoodsbefore(put)________themontheshelf.
最新回复
(
0
)