首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Do present-day children learn less than their forefathers in the good old days? B、Why do Japanese businessmen send their child
A、Do present-day children learn less than their forefathers in the good old days? B、Why do Japanese businessmen send their child
admin
2021-07-14
83
问题
Americans who remember "the good old days" are not alone in complaining about the educational system in this country. Immigrants complain, too. Lately a German friend was filled with anger when he learned that the first mathematics test given to his son as a college freshman included multiplication and division. Japanese businessmen in Los Angeles send their children to private schools staffed by teachers imported from Japan who teach mathematics at more advanced level.
But I wonder If American education is so poor, why is it that this is still the country of innovation? When I was 12 in Indonesia, I had to memorize the name of all the world’s major cities. At the same age, my son, who was brought up a Californian, thought that Buenos Aires was Spanish for good food. However, unlike children of his age in Asia and Europe, my son had studied creative geography. When he was only 6, he drew a map of the route that he traveled to get to school, including the streets, the traffic signs and the houses that he passed. Dissatisfied American parents forget that in this country their children are able to experiment freely with ideas: without this they will not be able to think or to believe in themselves. Critics of American education cannot grasp one thing: freedom. America, I think, is the only country that extends even to children the license to freely speak, write and be creative. Our public education is not perfect, but it is better than any other.
9. Who is dissatisfied with the quality of American education?
10. What does the speaker wonder?
11. What do we know about American children from this passage?
选项
A、Do present-day children learn less than their forefathers in the good old days?
B、Why do Japanese businessmen send their children to Japanese-staffed schools?
C、Why can’t American children memorize enough geographic information?
D、Is American education really worse than education in other countries?
答案
D
解析
短文中说话者提出了这样的质疑:“如果美国的教育真的那么差,那为什么美国仍然是一个以创新自居的国家?”然后说话者进一步以自己和儿子之间的比较说明了美国教育的优越性。由此不难推断D为正确答案。A、B、C均涉及美国教育体系中的某些问题,但太片面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yxJ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Itneedsnegotiationforbetterconditions.B、Itrequiresatleastathree-yearsuspension.C、Itcanbecomesimilartohumant
A、ChildreninCaliforniaarenotlikelytolearncreativegeography.B、ChildreninprivateschoolsrunbyJapanesearesmarter.
A、Increasingfinesfortrafficviolation.B、Reducingtollsonhighways.C、Banningpublictransportpartially.D、Enlarginginsura
A、Increasingfinesfortrafficviolation.B、Reducingtollsonhighways.C、Banningpublictransportpartially.D、Enlarginginsura
Wearelockedinagenerationalwar,whichwillgetworsebeforeitgetsbetter.Noonewantstoadmitthis,becauseit’sugly
TrustMe,I’maRobot[A]Withrobotsnowemergingfromtheirindustrialcagesandmovingintohomesandworkplaces,roboticists
Itseemslogical:Collegegraduateshavelowerunemploymentandearnmorethanlesseducatedworkers,so,thethinkinggoes,the
Sugar—FriendVSEnemyA)Sugariseverywhere.It’sinourdrinks,it’sinourfoods,andit’shiddeninplacesweneverwouldth
DespicableCharactersAreNewHeroesA)InfilmsandTVshows,despicablecharactersaretakingcentrestage.NicholasBarberinv
A、Anexperimentalwriter.B、Aromanticwriter.C、Arealisticwriter.D、Arationalwriter.A短文中提到,McCormack号召更多的出版商去冒险出版实验性作者的作品。
随机试题
关于网络协议,下列选项中正确的是____________。
肠梗阻患者非手术治疗期间最重要的是观察
某单位就江岸护岸工程项目向社会公开招标,2010年3月1日确定某承包单位为中标人并于当日向其发出中标通知书,根据招标投标法的有关规定,下列说法正确的是()。
定金是合同当事人一方向另一方预先付的一定数额的货币,其数额由当事人决定,但不得超过主合同标的额的( )。
下列账户中,必须采用订本式账簿的是()。
基本养老保险适用范围包括灵活就业人员。下列不属于灵活就业人员的是()。
机体内环境的稳态是指()。
提高全民环保意识
Inthewriter’sopinion,peoplejudgeothersbyWhatadvantagesdoesthewritersaymanagershaveoverotherworkers?
Unlessmeasuresaretakenatonce,thereisapossibilitythatalltheoceansoftheworldwillbedeadbythenextcentury.How
最新回复
(
0
)