首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The new aircraft represents a $250m bet by Bombardier that Mexico could provide not just routine labour but manufacturing that d
The new aircraft represents a $250m bet by Bombardier that Mexico could provide not just routine labour but manufacturing that d
admin
2018-03-01
101
问题
The new aircraft represents a $250m bet by Bombardier that Mexico could provide not just routine labour but manufacturing that depended on high-tech materials. It placed the bet, according to Michael McAdoo, head of global strategy, because it was seeing old European rivals go bust and new ones emerging in low-cost countries such as China and India. Workers in Wichita and Montreal complained. But Mr. McAdoo says they came to realise that if outsourcing some manufacturing to Mexico ensured Bombardier’s future, it would safeguard their own jobs for years to come.
A shared concern with employment is one of the reasons that politicians are starting to pay more attention to NAFTA (North American Free Trade Agreement), which in recent years has been failing to live up to its early promise. Rebooting the agreement tops the agenda at the meeting of the leaders of the three countries scheduled to take place in Mexico this February. "There’s a joint willingness among all three countries to relaunch the idea of North America, not just in terms of manufacturing, but in innovation and design," says Sergio Alcocer, under-secretary for North America in Mexico’s foreign ministry.
In May 2013 Barack Obama—who in 2007, on the campaign trail, called NAFTA a "mistake"—trumpeted cross-border trade on a visit to Mexico, noting that the United States exports more to Mexico than to the BRIC countries—Brazil, Russia, India and China—combined. On a visit in September his vice-president, Joe Biden, dwelt on NAFTA’s untapped potential. The trade agreement was beginning to look out of date. There needed to be freer movement of "goods, people and information" across the borders, despite security worries. More shared infrastructure investment was necessary. He acknowledged that politicians had held up such improvements: "Make us do it," he urged business people and the public.
In the United States, the potential of closer integration has been outweighed—at least in the eyes of politicians—by the fear of job losses, as well as illegal drugs, crime and immigration from Mexico. Canada, however, long ago started seeing Mexico as a rival in its relationship with the United States, rather than a partner. Mexico, in which almost half of the population lives in poverty, much the same level as 20 years ago, has mixed feelings.
Which of the following is true according to the first paragraph?
选项
A、Routine work can be offered by Mexico.
B、The bet is believed to be somewhat based on emerging rivals.
C、Mexico can offer labour and manufacturing.
D、Job opportunities can be protected in Mexico.
答案
B
解析
选项A和C可以定位到第一句,但“The new aircraft represents a $250m bet”表明这只是一个“bet”,即“打赌”,并非事实。选项D定位到最后一句“if outsourcing some manufacturing to Mexico ensured Bombardier’s future, it would safeguard their own jobs for years to come”,请注意其中的“if”,暗示只是一种有前提的假设,而D选项的陈述直接夸大为了事实。选项B可以定位到第二句话,“because it was seeing old European rivals go bust and new ones emerging in low—cost countries such as China and India”,“old European rivals go bust”与“new ones emerging”都是原因,所以B选项符合原文意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1yBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Losingajobisconsideredoneofthefivemoststressfullifechangesyoucanexperience.【F1】Thosewhohavebeentheresayit
ThePresident,inwhosehandstheUSgovernmentalsystemplacestheexecutivepower,owesneitherhiselectiontothatofficeno
Theinitialfundofgeneralscientificknowledgeisaninvaluableasset,buttheyoungresearchworkershouldhavenoillusiona
Familiarasitmayseem,gravityremainsamysterytomodernphysics.Despiteseveraldecadesoftrying,scientistshavefailed
JudithVogtli,directorofanupstateNewYork-basedabstinence(thepracticeofrefrainingfromsex,alcohol,etc)organizationc
Itwasjustafootnotecomparedwiththemoreinfectiousdisasterthatkilledmillionsmorepeoplein1918,butthe1957influen
Don’ttalk:yourcellphonemaybeeavesdropping.Thankstorecentdevelopmentsin"spyphone"software,ado-it-yourselfspook
Manywilldoubttobaccoindustryclaimsthatitissharpeningitssciencetoevaluate"healthiercigarettes".Butthat’swhatwi
"Ah,yes,divorce",RobinWilliamsoncemused,"fromtheLatinwordmeaningtoripoutaman’sgenitalsthroughhiswallet".The
Isanti-whitebiasaproblem?Anewstudysayswhitesthinkdiscriminationagainstthemisabiggerproblemthananti-blackbias
随机试题
社会工作者小陈接待了前来求助的初中生小红,经过面谈和预估,小陈发现小红和母亲的沟通存在困难。针对小红的问题,小陈开展的下列服务中,属于直接介入的有()。
眼分泌物为黏稠状,分泌物中嗜酸性白细胞增多眼部有少许黏稠分泌物、黏性或白色泡沫样分泌物,结膜充血,有乳头增生或滤泡形成
从末次月经的第一天算起,阳历预产期的推测为()
香港入境货物的木质包装,使用针叶树木质包装的需提供该国《植物检疫证书》。( )
下列有关基因工程的叙述,错误的是()。
敌人已经发现我们了,这里不能久留,今晚六点出发瓦窑堡。
钟某性情暴躁,常殴打妻子柳某,柳某经常找同村未婚男青年杜某诉苦排遣,日久生情。现柳某起诉离婚,关于钟、柳二人的离婚财产处理事宜,下列哪一选项是正确的?()[2016年法考真题]
高考过后,同学们都在思考以后的发展,比如报考什么大学,选择什么专业等,而璐璐则看上去很轻松,他说这些父母都替他规划好了,只要听父母的就没错,璐璐的情况属于()。
数据流图是描述数据在软件中流动和变换的过程,而对数据流图中所包含的元素的定义则是()。
Knowledgemaybeacquiredthroughconversation,watchingtelevisionortraveling,butthedeepestandmost【B1】______wayisthrou
最新回复
(
0
)