首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Undeniably, many Europeans arc suffering. Levels of unemployment are the highest since records began in France(3. 2 million)and
Undeniably, many Europeans arc suffering. Levels of unemployment are the highest since records began in France(3. 2 million)and
admin
2016-08-02
71
问题
Undeniably, many Europeans arc suffering. Levels of unemployment are the highest since records began in France(3. 2 million)and Spain(6 million). Bad European news mounts almost daily.
Europe is having a terrible time—except compared with probably every other continent and any time in history. Look at crisis stricken Spain, for instance. The average Spaniard now lives to 82, seven years longer than in 1980.(Most countries where people can expect to reach 82 are European, says the World Health Organization.)Today that average Spaniard’s income, despite years of crisis, is still nearly double what it was in 1980. And across Europe, daily life has tended to get gradually more pleasant. For instance, crime rates have kept falling in most western countries despite the crisis. British streets haven’t been this safe in more than 30 years, according to the UK’s Office of National Statistics.
It’s important to realize that most people’s lives aren’t affected by the latest twist in the euro zone crisis. A good new breast-cancer drug often does more for collective happiness than a good new prime minister. And those gains get shared out most fairly in Europe. That’s why seven of the 10 best-rating countries on the World Economic Forum’s gender gap index are European. So are six of the top 10 least corrupt in Transparency International’s corruption perception index. And when the CIA ranked 136 countries for income equality, the 17 most equal were all European. No wonder Spain and even Greece outrank Qatar on the United Nations’ human development index.
Most emerging economies lag decades behind us: Russian, Brazilian and Chinese average incomes are still below half those in Greece, according to the World Bank. Nonetheless, the relative rise of new countries engenders paranoia. The American pundit Thomas Friedman often says China and India are "eating our lunch". But since the global economy isn’t a zero-sum game, it’s more accurate to say that the Chinese and Indians are making our lunch. The richer they get, the better they can afford our high-end engineering products, hotel rooms, luxury goods, universities, etc.
It’s also notable how well European democracies have held up under five years of crisis. In 1981, when shots were fired in Spain’s parliament, that average Spaniard still worried about a fascist coup. Today every western European country is a secure democracy. Contrary to predictions, Europe’s far right hasn’t risen en masse during the crisis, notes the London-based research and advisory group Counterpoint. Nor has Western Europe experienced a big terrorist atrocity since 2005.
Crucially, too, the next round of wars shouldn’t involve Europeans. If Iran, North Korea or Taiwan blows up, we won’t be there. We just don’t have the gunboats any more. Last year Asian defense spending exceeded Europe’s probably for the first time since Europeans began conquering the world 500 years ago. Defense experts bewail our impotence, but on the bright side, governments with strong armies always overestimate their ability to manage a war smoothly, and get lured into horrible adventures. That won’t happen to us. Moreover, given our lack of natural resources, other countries will probably leave us in peace. Sure, the 400 million western Europeans—just 6 per cent of the global population—won’t rule the world again, but then we don’t particularly want to.
The key words for the Paragraph 3 would be ______.
选项
A、Eurozone crisis
B、collective happiness
C、income equality
D、human development
答案
B
解析
本题考查考生对第三段段落大意的把握。题目是要挑出段落的关键词。而关键词往往就是大意的浓缩和概括。第三段提到欧元区波折并未影响到大多数人的生活,接着举了五个例子,分别是:乳腺癌药物与称职的总理的比较,世界经济论坛的性别差距指数,透明国际的全球清廉指数,中央情报局的收入不平等排名,以及联合国人类发展指数。从这五个例子可以归纳出,这些都直接影响欧洲人的集体幸福感,因此B是正确答案。A只是在首句提到,并不是本段核心内容概括;CD选项分别是该段后面所举的五个例子当中的两个例子的关键词,并不是整个段落的关键词,因此均不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2IoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Youarewhatyoueat,orsothesayinggoes.ButRichardWrangham,ofHarvardUniversity,believesthatthisistrueinamorep
Perhapsthemostambitiouslong-termhealthstudyeverplannedbytheNationalInstitutesofHealth(NIH)hasbeenhitbyaNASA
Partlyduetoahistoricaldevelopmentmarkedbyworldwidecolonialism,urbanization,andglobalization,inthecourseofthisc
Thenation’s47millionuninsuredarenottheonlyreasonthathealthcarehasbecomeabigissueinthepresidentialcampaigns.
Americanschoolsaren’texactlyfrozenintime,butconsideringthepaceofchangeinotherareasoflife,ourpublicschoolste
Americanschoolsaren’texactlyfrozenintime,butconsideringthepaceofchangeinotherareasoflife,ourpublicschoolste
Iftheywerejustanotherproduct,themarketwouldworkitsusualmagic:supplywouldrespondtohighpricesandrisetomeets
Iftheywerejustanotherproduct,themarketwouldworkitsusualmagic:supplywouldrespondtohighpricesandrisetomeets
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Whydowealongwith75othercountries—alternatebetweenstandardtimeanddaylighttime?Althoughmanypeoplebelieveithasa
随机试题
男婴,3天。黄疸程度加重2天,足月儿,母乳喂养。母亲血型为O型、Rh阳性,父亲血型为AB型、Rh阳性,实验室检查:TBil289μmol/L。最可能的诊断是
对于一般工业与民用建筑工程而言,通风与空调工程属于()。
实行会员分级结算制度的期货交易所会员由结算会员和非结算会员组成。结算会员具有与期货交易所进行结算的资格,非结算会员不具有与期货交易所进行结算的资格。()
目前,某银监局对其辖内某金融机构授信业务情况予以检查。主要情况如下:(1)办理贷款共计5863笔。金额14500万元。(2)在贷款投向上对农户购买化肥、农药、地膜、塑管等抗旱救灾和春耕物资的资金优先供应,对农田水利基本建设资金优先安排,并由支持传统的种
长方体ABCD-A1B1C1D1中,底面A1B1C1D1是正方形,O是BD的中点,E是AA1棱上任意一点。如果AB=2,AE=,OE⊥EC1,求AA1的长。
根据皮亚杰的认知发展阶段理论,当儿童处于具体的运算阶段,他的思维属于具体性运算。()
实验心理学中,挑选被试时最应注意()
有以下程序 main( ) { int i=1,j=1,k=2; if((j++||k++)&&i++) printf("%d,%d,%d\n",i,j,k); } 执行后输出的结果是
OnlineShoppingOnlineshoppinghasalotofadvantagesovergoinginpersontotheshops./Shopperscancheckreviewsand
There’snothingliketheinstinctiveroarofthecrowdwhenthousandsofpeopleallsing,orshouttogether.Buttranslatingtha
最新回复
(
0
)