首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Information is the primary commodity in more and more industries today. By 2005, 83% of American management personnel will b
Information is the primary commodity in more and more industries today. By 2005, 83% of American management personnel will b
admin
2014-01-07
64
问题
Information is the primary commodity in more and more industries today.
By 2005, 83% of American management personnel will be knowledge workers. Europe and Japan are not far behind.
By 2005, half of all knowledge workers(22% of the labour force)will choose "flextime, flexplace" arrangements, which allow them to work at home, communicating with the office via computer networks.
In the United States, the so-called "digital divide" seems to be disappearing. In early 2000, a poll found, that, where half of white households owned computers, so did fully 43% of African-American households, and their numbers were growing rapidly. Hispanic households continued to lag behind, but their rate of computer ownership was expanding as well.
Company-owned and industry-wide television networks are bringing programming to thousands of locations. Business TV is becoming big business.
Computer competence will approach 100% in US urban areas by the year 2005, with Europe and Japan not far behind.
80% of US homes will have computers in 2005, compared with roughly 50% now.
In the United States, 5 of the 10 fastest-growing careers between now and 2005 will be computer related. Demand for programmers and systems analysts will grow by 70%. The same trend is accelerating in Europe, Japan, and India.
By 2005, nearly all college texts and many high school and junior high books will be tied to Internet sites that provide source material, study exercises, and relevant news articles to aid in learning. Others will come with CD-ROMs that offer similar resources.
Internet links will provide access to the card catalogues of all the major libraries in the world by 2005. It will be possible to call up on a PC screen millions of volumes from distant libraries. Web sites enhance books by providing pictures, sound, film clips, and flexible indexing and search utilities.
Implications: Anyone with access to the Internet will be able to achieve the education needed to build a productive life in an increasingly high-tech world. Computer learning may even reduce the growing American prison population.
Knowledge workers are generally better paid than less-skilled workers. Their wealth is raising overall prosperity.
Even entry-level workers and those in formerly unskilled positions require a growing level of education. For a good career in almost any field, computer competence is a must. This is one major trend raising the level of education required for a productive role in today’s work force. For many workers, the opportunity for training is becoming one of the most desirable benefits any job can offer.
At the end of the passage, the author seems to emphasize______in an increasingly high-tech world.
选项
A、the variety of education
B、the content of education
C、the need for education
D、the function of education
答案
C
解析
从文章的最后两句话可以看出,随着社会科技含量的提高,对工作者受技术教育的程度的要求相应提高,这使工作者将更为看中工作所提供的受教育的机会,由此可见人们对教育的需要也愈发强烈,因而C是正确的。C中的the need for education是对原文该段第1句中的require a growing level ofeducation的同义转换。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6fFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Microblog,asanewlyemergingsocialnetwork,hassweptoverChina,whichservesasaconvenientmediaforthepublictoexpres
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofa(n)【C1】______shouldbema
FormerU.S.presidentJimmyCarteronSundaycondemnedaunilateralU.S.attackonIraq
TheUniversityofSouthernCaliforniahasthelargestnumberofinternationalstudentssince
Don’tmisstheboat.Thatcompanyisquitefamous.Theunderlinedwordmeans______.
Whydidtheprotestersspillbloodinfrontoftheprimeminister’soffice?
Anniversariesaretimesforreflection,andthisoneshouldbenoexception,forthe30-yearhistoryofAIDSisaminorinwhich
Fromheat-hazeandsummersmogtooutsizehailstonesandflashfloods:moretopsyturvyweatherisontheway,Britain’sforecast
Whenonespouseisdepressed,amarriageisdepressed.Thisillnesserodesemotionalandsexualintimacyandmakesarelationshi
Bosseswoulddowelltobealarmed.Novemberishere,andwithitagoodchancethatthebackofficeisn’tprocessingdata,but
随机试题
设二次型2x12+x22+x32+2x1x2+ax2x3的秩为2,则a=________.
下列()人防工程或部位应设置火灾自动报警系统。
1月18日,管理人员刘燕用现金购买办公用品2030元,请填制记账凭证。
下列关于金融衍生工具的特点,表述错误的是()。
甲公司接受税务师事务所纳税审查,关于房产税的有关情况如下:(1)2009年2月20,对刚建成的一座生产车间办理验收手续,同时接管基建工地上价值100万元的材料棚,一并转入固定资产,并于当月投入使用,原值合计1200万元。3月5日,企业因资金紧张
甲公司为了支付货款,签发了一张以本市的乙银行为付款人、以丙公司为收款人的转账支票,丙公司随即将支票背书转让给丁公司,丁公司又将支票背书转让给戊公司。戊公司在出票日之后的第14天向乙银行提示付款。根据票据法律制度的规定,下列选项中,戊公司不得行使追索权的有(
“举一反三”和“触类旁通”所说的是()
世界古代历史上,对东西方文化交流、传播作出突出贡献的是()
ThefirsttwoparagraphssuggestthatAccordingtothepassage,globalwarmingandclimatechangemightcause
A、Thewomanrejectedtheman’sapology.B、Thewomanappreciatedtheman’soffer.C、Themanhadforgottenthewholething.D、The
最新回复
(
0
)