首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A recent BBC documentary, "The Town That Never Retired", sought to show the effects of increasing the state pension age by putti
A recent BBC documentary, "The Town That Never Retired", sought to show the effects of increasing the state pension age by putti
admin
2017-03-01
62
问题
A recent BBC documentary, "The Town That Never Retired", sought to show the effects of increasing the state pension age by putting retirees back to work. Although the results were entertaining, they need not have bothered. Away from the cameras, unprecedented numbers of older people are staying in work in Britain. Since the start of the recession that began in 2008, the number of 16-to 24-year-olds in work has fallen by 597 ,000. Over the same period the number of workers over the age of 65 has increased by 240,000.
The greying of the British workforce dates back to around 2001, since when the proportion of older people working has nearly doubled. But it has accelerated since the start of the recession. There are several reasons why. Happily, people are living longer and healthier lives, which makes staying in work less daunting (令人却步的) than it was. Less happily, low interest rates, a stagnant stock market and the end of many defined-benefit pension schemes make it a financial necessity. And changing attitudes, spurred by rules against age discrimination, are making it easier than ever.
Most older workers are simply hanging on at the office: 63% of workers over state pension age have been with their employer for more than ten years. Over two-thirds of them work part-time, mostly doing jobs that they once performed full-time. A big advantage is that they do not pay national insurance contributions—effectively a second income tax on younger workers.
According to Stephen McNair, director of the Centre for Research into the Older Workforce, this flexibility explains why older workers have not suffered so much in the recession. Instead of slashing the workforce, as in previous recessions, many firms have stopped recruitment and cut working hours. At small businesses in particular, keeping on older workers is cheaper and less risky than training replacements. Over half of workers over state pension age work for businesses with fewer than 25 employees.
Christopher Nieper, who owns David Nieper, a women’s wear manufacturer based in Derbyshire, prizes his semi-retired workers, who can be employed at short notice and do not need to work full-time to survive. Retired machinists can fill in if there is a surge in orders; former sales advisers can work as part-time consultants. As his competitors have moved production abroad, depleting the pool of trained labour, retaining older workers and their skills has become even more important.
There is scope for the older workforce to expand. Workers over the age of 50 who are made unemployed find it harder to pick up new jobs, which could mean that more older people want to work than are able to. That would be good. The Office for Budget Responsibility reported on July 12th that an ageing, unproductive population is the biggest long-term threat to Britain’s economic health.
The greying of the British workforce has accelerated, due to the following except_________.
选项
A、low interest rates and a depressed stock market
B、people’s longer life expectancy and better health
C、the increase of the state pension age
D、people’s changing attitudes
答案
C
解析
本题是个细节题。根据题干greying of the British workforce锁定文章第二段。文中讲到人们现在过着更长寿、更健康的生活;低的息率、萧条的股票市场及很多固定福利退休金计划的终结使之成为财政上的必然;在反年龄歧视规则的驱动下,人们的态度慢慢改变,都是英国劳动力老龄化的原因,故排除选项A、B、D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8FU7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Avoidjunkfood.B、Attendmonthlymeetings.C、Buycleaningsupplies.D、Workattheco-op.D男士问“成员需要做些什么”,女士回答:“我们每周必须在那里工作一个小时
A、Thewomanisdeliberatelywastinghistime.B、Thewomanshouldmakefulluseofhertime.C、Heiseagertoknowthewoman’san
Ahappymarriageapparentlyisgoodmedicine,buthostilespousesmay【B1】______oneanother’shealth.Couplesinconflict-ridden
A、Amancarefulwithmoney.B、Abook-lover.C、Anoisyreader.D、Atrouble-maker.A选项描述的是男士的特点,从他两次提及pay,可见花钱很谨慎,故A正确。B、D从原文内容无法推
A、Writeanoutline.B、Havearehearsal.C、Meethissupervisor.D、Workathisoffice.C男士说,晚上约了导师讨论论文提纲。故C为答案。选项涉及四个不同的行为,因此要注意听问
I’minterestedinthecriminal【B1】______systemofourcountry.Itseemstomethatsomethinghastobedone,ifwe’reto【B2】____
A、3months.B、6months.C、9months.D、12months.D对话提到,合同的期限是12个月,故答案为D。注意对时间方面的细节做笔记,并留意是否需要计算。数字题里经常出考点的是一些表示数量的特殊名词,例如quarter
A、Sheisacandidatewithsufficientexpertise.B、Sheisnotlikelytogetthejob.C、Sheisnoteasytogetalongwith.D、Shei
A、Heusedallofittoexchangeafreeticket.B、Hetradedhalfofitforfreecoupons.C、Hewenttohavefourfreemealsinar
A、They’rehonestanddoonlythejustthings.B、They’reverywell-offandhaveachievedalot.C、Theyworkhardanddeservegrea
随机试题
为了比较两个地区男性肺癌的发病率,当需要用直接法进行率的标准化时,不需要的条件是
治疗暑湿袭表证之高热,应首选
主动脉瓣中度狭窄时瓣口面积为
A.新斯的明B.毒扁豆碱C.阿托品D.碘解磷定E.氯磷定局部应用治疗青光眼,作用较毛果芸香碱强而持久的药物是
先张法预应力构件适用的条件是()。
下列关于新股网上发行的说法中,错误的是()。Ⅰ.网上发行虽然高效安全,但要占用大量的人力、物力和财力,不具有经济性Ⅱ.网上发行虽具有经济性的优点,但效率不高且安全性差Ⅲ.网上发行不但具有经济性的优点,而且整个发行过程高效、安全Ⅳ
用配方法化二次型f(x1,x2,x3)=x12+2x1x2+2x1x3-4x32为标准形.
已知IP地址172.2.14.33和172.2.14.34、172.2.14.65和172.2.14.66预留给RG与其它路由器互联,请根据下图所示网络结构回答下列问题。如果在不改变路由表项的前提下,在路由器RF最多可再接入的路由器数量是______
在一个c源程序文件中定义的全局变量,其作用域为()。
PASSAGETHREEWhatisthepassagemainlyabout?
最新回复
(
0
)