首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious; the graying of America
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious; the graying of America
admin
2012-02-02
61
问题
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious; the graying of America means jobs, coupled with the aging of the baby-boom (生育高峰) generation, a longer life span means that the nation’s elderly population is bound to expand significantly over the next 50 years. By 2050, 25 percent of all Americans will be older than 65, up from 14 percent in 1995. The change poses profound questions for government and society, of course. But it also creates career opportunities in medicine and health professions, and in law and business as well. "In addition to the doctors, we’re going to need more sociologists, biologists, urban planners and specialized lawyers," says Professor Edward Schneider of the University of Southern California’s (USC) School of Gerontology (老年学).
Lawyers can specialize in "elder law", which covers everything from trusts and estates to nursing-home abuse and age discrimination (歧视). Businessmen see huge opportunities in the elder market because the baby boomers, 74 million strong, are likely to be the wealthiest group of retirees in human history. "Any student who combines an expert knowledge in gerontology with, say, an MBA or law degree will have a license to print money. " one professor says.
Margarite Santos is a 21-year-old senior at USC. She began college as a biology major but found she was "really bored with bacteria". So she took a class in gerontology and discovered that she liked it. She says, "I did volunteer work in retirement homes and it was very satisfying. " (266 words)
"…Old is suddenly in" (Line 1, Para. 1) most probably means "______".
选项
A、America has suddenly become a nation of old people
B、gerontology has suddenly become popular
C、more elderly professors are found on American campuses
D、American colleges have realized the need of enrolling older students
答案
B
解析
本题属于句意理解题。题干定位于原文第一段第一句,其大意是对越来越多的美国大学生而言,“老”突然变得受欢迎了,原因很显然:美国的老年化意味着工作机会。另外,联系第一段第二句话中的“the graying”及末段提到的Margarite改修gerontology(老年学)课程的例子可知,引文中“Old”指的就是老年学,由此可推断,“in”有popular(受欢迎)之意。故选B“老年学突然变得受欢迎了”。A“美国变成了老人国”;C“在美国校园里老教授增多”和D“美国高校意识到有必要招收老年学生”与文章内容衔接不上,均应排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/93na777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
Inpreviousgeneration,youngpeoplewereundertheirparents’control;nowtheteenagechildrenoftheWest’srichestgeneration
AskmostpeoplehowtheydefinetheAmericanDreamandchancesarethey’llsay,"Success."Thedreamofindividualopportunity
Imagineeatingeverythingdeliciousyouwant—withnoneofthefat.Thatwouldbegreat,wouldn’tit?New"fakefat"products
ManyAmericansharboragrosslydistortedandexaggeratedviewofmostoftheriskssurroundingfood.FergusClydesdale,headof
Itishardtotrackthebluewhale,theocean’slargestcreature,whichhasalmostbeenkilledoffbycommercialwhalingandis
Accordingtotheairlineindustrystatistics,almost90%ofairlineaccidentsaresurvivableorpartiallysurvivable.Butpassen
Accordingtotheairlineindustrystatistics,almost90%ofairlineaccidentsaresurvivableorpartiallysurvivable.Butpassen
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirementbecauseonceyouareinside,theorganizationalconstraints(约束)influence
Untilafewyearsagomostexpertsbelievedthatyoungchildrencouldn’tlieThelatedevelopmentalpsychologistJeanPiagetbel
Thereseemsnevertohavebeenacivilizationwithouttoys,butwhenandhowtheydevelopedisunknown.Theyprobablycameabout
随机试题
踝管内有
人类学习与动物学习的主要区别之一是()。
男性,54岁,咳嗽、咳痰10年,活动后气短3年。3天前受凉后咳喘加重,伴双下肢水肿。腹胀,尿量减少。体检:双肺叩诊过清音,可闻干湿性哕音。肝肋下3cm。双下肢可凹性水肿。血气分析:PaO245mmHg,PaCO268mmHg诊断慢性阻塞性肺病最重要的指
关于普鲁卡因的特点,错误的是
黄某2001年10月因医疗事故受到吊销医师执业证书的行政处罚,2002年9月向当地卫生行政部门申请重新注册。卫生行政部门经过审查决定对黄某不予注册,理由是黄某的行政处罚自处罚决定之日起至申请注册之日止不满( )。
患者32岁,第2胎,孕34周,出现皮肤瘙痒,巩膜发黄1周,无其他不适,血压16/12kPa,以往妊娠有同样发作史,产后黄疸自行消退;化验SGPTl40单位若要明确是否妊娠期内胆汁淤积症,下列检查应首选
国内信用证结算方式适用于单位和个人之间商品交易产生的货款结算。()
上海零点市场调查公司将上海、北京、广州三地家庭的子女教育与养成费用支出情况做了一个比较,发现三地家庭为子女教育支付给学校的费用水平,以北京为最低;而在其他教育支出方面,以上海家庭的支出水平显著较低;总体水平而论,上海孩子所获得的零花钱和所需家长承担的生活费
甲为某市交通局副局长,负责公路建设工程招标工作。乙为承揽工程,送给甲30万元。不料甲在数日后被调离,不再负责工程招标。乙闻讯后要甲退回30万元,遭拒绝。乙到检察机关投案,交代了给甲30万元欲请甲帮助承揽工程的事实。检察机关遂对甲、乙立案查处,并立即将30万
Publicserviceannouncementsdonatedbyradio,print,televisionandInternetmediawillattempttoconvincekidsandtheirpare
最新回复
(
0
)