首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :-@ kids FTF ILNY, its gr8. Can you understand this se
My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :-@ kids FTF ILNY, its gr8. Can you understand this se
admin
2018-08-01
28
问题
My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :-@ kids FTF ILNY, its gr8.
Can you understand this sentence? If you can’t, don’t feel too bad: neither could the middle school teacher in England who received this as homework. This is Netspeak: the language of computerized communication found on Internet or cellphone. To newcomers, it can look like a completely foreign language. So, what is the "translation" of the sentence above? My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his girlfriend, and their three screaming kids face to face. I love New York: it’s great.
Schoolteachers and parents say this new form of writing is harming the English language. Increasing spelling and grammatical mistakes can be seen in students’ writing. They fear the language could become corrupted.
Everyone should just relax, say linguists. They believe Netspeak is in fact more of a good thing. David Crystal, from the University of Wales, argues that Netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again. Geoffrey Nunberg, from Stanford University, agrees. "People get better at writing by writing, " he says, "Kids who are now doing text messaging, e-mail, and instant messages will write at least as well as, and possibly better than, their parents. "
Linguist James Millroy says, for centuries, it is believed without exception that young people are harming the language. And you can
bet your bottom dollar
that when today’s teenagers become tomorrow’s parents, they too will think this way. Milroy argues that languages do not and cannot become "corrupted" : they simply change to meet the new needs.
However, Netspeakers do agree that it is important to teach young people how to speak and write Standard English. Cynthia McVey says, " I can understand Netspeak worries teachers and it’s important that they get across to their pupils that text messaging is for fun, but that learning to write proper English is a must for their future. "
Perhaps we should give teenagers a little more trust anyway. Erin, age 12, says, "I wouldn’t use text language in my homework. Texting is just for fun.."
What can be the best title for the passage?
选项
A、Netspeak: A Widely-Used Language on Internet
B、Is Netspeak Harming the English Language
C、Is Netspeak Helpful in Language Learning
D、Netspeak: Advantages and Disadvantages
答案
B
解析
本题为主旨大意题,结合专家的观点,即引号中的句子我们可以断定,全文的中心思想是为了凸显出Netspeak的好,A选项文章没有凸显出widely-used;C选项没有重点提及到language learning;D文章观点很鲜明,并不是正反观点的论证,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Bdnq777K
本试题收录于:
中学英语题库教师公开招聘分类
0
中学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
已知数列{an}满足a1=2,an+1=(n∈N*).求a1.a2.a3.….a1602.
设命题P:函数y=ln(x2—2ax+1)的定义域为R;命题q:方程x2—(a+1)x+4=0在[0,3]上有两个不同的实根.若为真,则a的取值范围为().
设命题p:函数y=ln(ax2—x+1)的定义域为R,命题q:方程a2x+4=0在[—1,1]上有实根.若命题“p或q”是假命题,则a的取值范围为().
Duringthesummerholiday,IthinkIshoulddosomething【M1】______meaningfulinsteadtouring.SoIgotajo
Therearemanykindsoffriends.Somearealways【C1】______you,butdon’tunderstandyou.Somesay"onlyafewwordstoyou,but
Therearemanykindsoffriends.Somearealways【C1】______you,butdon’tunderstandyou.Somesay"onlyafewwordstoyou,but
Asexpected,theboywhoshowsgreat______inplayingbadmintonhasbeenadmittedtothesportuniversityforhistalent.
Sometimeschildrenhavetrouble______factfromfictionandmaybelievethatsuchthingsactuallyexist.
Don’tworry.I’msureyourmissingglasseswill______soonerorlater.
—Sorry,Ihaveto______now.It’stimeforclass.—OK,I’11callbacklater.
随机试题
可以说是中国“礼”教之渊源的活动是()
手少阳三焦经的走向是足厥阴肝经的走向是
全科医学的基本原则不包括
下牙槽神经阻滞麻醉的重要标志是
如图,已知正三棱柱ABC—A1B1C1的各棱长都是4,E是BC的中点,动点F在侧棱CC1上,且不与点C重合.当CF=1时,求证:EF⊥A1C;
【2015年重庆.单选】现代教育发展的根本动因是()。
丈夫和妻子讨论孩子上哪所小学为好。丈夫称:根据当地教育局最新的教学质量评估报告,青山小学教学质量不高。妻子却认为:此项报告未必客观准确,因为撰写报告的人中有来自绿小小学的人员,而绿小小学在青山小学附近,两所学校有生源竞争的利害关系,因此青山小学的教学质量其
若指令中地址码给出的是操作数有效地址,这种寻址方式称为()方式。
在一场魔术表演中,魔术师随意邀请一位观众志愿者,上台配合他的表演。根据魔术师的要求,志愿者从魔术师手中的一副扑克中随意抽出一张。志愿者看清楚了这张牌,但显然没有让魔术师看到这张牌。随后,志愿者把这张牌插回那副扑克中。魔术师把扑克洗了几遍,又切了一遍。最后魔
A、HewantsothercountriestounderstandtheU.S.B、Hecallsonsomebigcompaniestocareaboutclimate.C、Hecallsonpeoplei
最新回复
(
0
)