首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which of the following is NOT a form of wage erosion?
Which of the following is NOT a form of wage erosion?
admin
2013-09-08
71
问题
Which of the following is NOT a form of wage erosion?
Everyone knows about unemployment. But millions of working Americans are now facing a less familiar and perhaps more troubling problem: shrinking wages. It’s a phenomenon that takes many forms. Some workers have had to swallow outright pay cuts. Others have lost their jobs and, in the tough labor market of today, have had to settle for new ones at less pay. Still others — including employees at such giants as AT&T, Boise Cascade and Starwood Hotels — have had to accept pay freezes that, when rising prices are factored in, amount to reduced compensation. To add insult to injury, companies everywhere are reducing bonuses and overtime and eroding health and pension benefits.
The numbers are grim. For the 500,000 workers laid off since January, the average job search has stretched to a 19-year high of nearly five months — about twice the duration of the typical severance package. According to outplacement firm Challenger, Gray & Christmas, 17% of those who do find work — nearly double the historical percentage — are settling for less pay. The net result of the various pressures on pay is in the first three months of 2003, median weekly earnings adjusted for inflation fell 1.5%, according to the U.S. Labor Department. That’s the biggest drop since 1991, according to Jared Bernstein, an economist at the Economic Policy Institute, a research group based in Washington. Wage erosion partly explains why the Federal Reserve Board openly frets about the threat of deflation, a downward spiral in prices that can cripple an economy by making debt repayment more difficult and encouraging consumers to wait for even lower prices. Adding fuel to the deflation debate, the cost of goods to both consumers and manufacturers fell in April, officials reported last week.
选项
A、17% of the laid-off workers are settling for less pay.
B、Median weekly earnings have fell by 1.5% since January.
C、50,000 workers have lost their jobs since January.
D、Historically 8.5% of the laid-off workers would settle for less pay.
答案
C
解析
数字信息的找寻和推断。根据选项中出现的各个数字信息,分别与原文对照,发现选项a和d的内容可与原文第二段第三句“17% of those who do find work—nearly double thehistorical percentage—are settling for less pay”相对应,即“下岗再就业的人中17%工资较以前有所减少,这一数字是历史水平的两倍”,由此可推断,历史记录中有8.5%的再就业者工资比以前有减少,选项B的内容可与第二段第四旬“median weekly earnings…fell 1.5%”相对应;选项C的内容可找寻到原文第二段第二句“For the 500,000 workers laid off since January…”将选项数字与原文对照,可知该选项内容与原文不符。因此,选项C是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Cj0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Andbecauseyouactedtostimulateoureconomywithtaxrelief,thiseconomyisstrong,andgrowingstronger.
Undergraduateswilltellyouthatthey’reunderpressure—fromtheirparents,fromtheburdenofdebttheyincur,fromsocietyat
"IfpeoplearenotpayingattentionintheTempleofDendur,theycanendupinthewaterwiththecrocodilesculpture,"Mr.Sr
Modernindustrialsocietygrantslittlestatustooldpeople.Infact,suchasocietyhasasystemofbuilt-inobsolescence.The
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyresideinthecenteroflargecities.Infact,moreAme
CNNdidtakethetimeto______viewersonhowtodonatetotheDemocraticNationalCommitteeviaawebsite.
Afterall,thecandidatewasendorsedbythegovernor’sboardandmanyofthelocalpartymembers.
Themanagersdiscussedtheplanthattheywouldliketoseebecarryingoutnextyear.
Havingfinishedlunch,thecasewasdiscussed.
Themanagersdiscussedtheplanthattheywouldliketoseebecarryingoutnextyear.
随机试题
一个等差数列的第1项是2001前7项的和为10500,那么这个数列的第10项是多少?
制定企业任务中的“5W1H”中的H是指()
一种生物进入新的适宜其栖息繁衍的地区,种群迅速增长,并对该地区原有生物的生存造成威胁,这种现象称为______。
女,19岁。近半年来无明显诱因出现疲乏无力。3个月前发现左侧胸壁局限性隆起,但无明显疼痛。近日来包块增大,疼痛加重并有低热。查体:左侧胸壁第6肋间隙腋后线有一包块,质软,横径约3cm,表面皮肤暗红,触之轻度压痛,胸部平片无明显异常。最可能诊断是
楼地面是房屋建筑底层地平与楼层的总称。()
有一玻璃劈尖,置于空气中,劈尖角为θ,用波长为λ的单色光垂直照射时,测得相邻明纹间距为l,若玻璃的折射率为n,则θ、λ、l与n之间的关系为()。[2011年真题]
小李夫妻因工作繁忙请父母来照看孩子,但不久就发现,老人与他们的教育方式差别很大,两代人之间时常发生争执。他们认为老人太溺爱孩子,而老人觉得孙子还小,大了自然懂事了,小李夫妻为此很苦恼,向社会工作者求助。社会工作者的下列做法中,恰当的是()
高智商一定有高创造性。
根据蒙代尔一弗莱明模型简要分析开放经济条件下财政政策和货币政策的作用效果。
在一张PPoint幻灯片播放后,要使下一张幻灯片内容的出现呈水平盒状收缩方式或垂直百叶窗方式,应()。A.单击“幻灯片放映”→“预设动画”进行设置B.单击“幻灯片放映”→“设置放映方式”进行设置C.单击“幻灯片放映”→“自定义动画”进行设置D.
最新回复
(
0
)