首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For the teenagers who cast off their daily lives and head off for South America, Africa and Asia, it may offer the time of their
For the teenagers who cast off their daily lives and head off for South America, Africa and Asia, it may offer the time of their
admin
2014-02-22
52
问题
For the teenagers who cast off their daily lives and head off for South America, Africa and Asia, it may offer the time of their young lives. But research published yesterday shows that the so-called "gap year" between school and university is not as beneficial as has been suggested. In five years the gap year has metamorphosed from a radical activity of a rebellious student generation into an obligation that must be fulfilled by ambitious future professionals. It has spawned in the process a lucrative commercial market providing tourist style trips.
Prince William’s gap year venture to Chile in 2000 created institutional acceptability, and about 200,000 people a year between 18 and 25 now take 12 months out of study. "No longer were gap years for rebels and dropouts and people with nothing better to do; now they were for hopeful professionals and future kings," said Kate Simpson, from the school of geography at the University of Newcastle, who based her research on projects in South America and talked to hundreds of students on their return.
"A gap year has become a requirement for success. It is now part of your progression to employability, as necessary as your A-levels and as inevitable as your degree. As the gap year has been professionalized, so it has increasingly been marketed at future professionals, with an assumption that further education and successful employment are to follow."
Ms Simpson said that without explaining how values such as "broad horizons" and "character building" are supposed to be achieved by gap years, they have been promoted by people such as the foreign secretary, Jack Straw, and the University College Admission Service(Ucas). Mr. Straw said: "Our society can only benefit from travel which promotes character, confidence and decision-making skills." According to Ucas: "The benefits of a well-structured year out are now widely recognized by universities and colleges and cannot fail to stand you in good stead in later life."
However, these statements did not always reflect the reality. Many of the 50 organizations, providing package trips for gap year students this year designed them to be acceptable to parents and future employers, and had little concern for the communities the students were volunteering to help. One example was in Ecuador where students had been sent to "help the local community." The villagers returned home from work to discover their houses had been painted by the volunteers without prior consultation.
"Groups of 18-year-olds arrive somewhere with no skills and set about building a bridge or school often without proper consultation with the local community and what they might want or need. They get a level of experience and decision-making which they would not get at home, but also doing things in other people’s hospitals and schools they would never be allowed at home." Gap students had been involved in delivering babies, construction projects and teaching without prior training—something banned in Britain.
A typical provider advertised: "Are you looking for a travel adventure with a purpose, one that gives you experience beyond tourism and provides practical help to local communities." Its slogan was: "Develop people. Share cultures. Build futures." For Ms Simpson, the industry "appears amateurish and outdated". The idea seemed to be that ancient, highly civilized cultures could benefit from the introduction of large numbers of unskilled 18-year-olds. "While such an approach may produce some valuable contributions, the risks are high. The gap year industry cannot rely on its good intentions to assure the quality of its work."
The projects are often used to the benefit of the visiting students, as opposed to the residents In many projects, the students practice being adults and professionals using local people as guinea pigs. "Projects did not have to be based on the exploitative and dehumanizing relationships. I am sure that many students learn a great deal from their gap years, but they could gain so much more if they experiment with local people." The best projects were those residents know in advance in which the local people participate and ask for what they want. "If the students and locals work together to form friendships, then the true potential of the gap year could be realized," Ms Simpson added.
According to the passage, which of the following is NOT true about the "gap year"?
选项
A、It has met strong protest from local communities outside Britain.
B、It has been officially accepted by more universities.
C、It has been linked with students’ academic study and future employment.
D、It has been developed into a growing industry.
答案
A
解析
本题为细节题。根据文中第一段最后两句“In five years the gap year has metamorphosed from a radical activity of a rebellious student generation into an obligation that must be fulfilled by ambitious future professionals.It has spawned in the process a lucrativecommercial market providing tourist style trips.”可知,gap year已经成为那些希望在将来职业上有所成就学生必须做的事,而且在商业旅游市场上被壮大。由此可知,C和D选项符合原文意思。再根据第四段最后一句话“The benefits of a well-structured year out are now widely recognized by universities and colleges and cannot fail to stand you in good stead in later life.”可知,越来越多的大学认可gap year。由此可知,B选项正确。A选项文中并未提及。因此,A选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DWQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Believeitornot,opticalillusion(错觉)cancuthighwaycrashes.Japanisacaseinpoint.Ithasreducedautomobilecrashes
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesandtoblamethemformostofthemisunderstandingsbetw
Somepeoplebelievethat"KingJohn"waswrittenbyShakespeare,butsomepeopleitmightbewrittenbyan______author.
A、cultureB、confidenceC、moralityD、modestyA四个选项的意思是:A项culture“文化,教养”;B项confidence“信心”;C项morality“道德”;D项modesty“谦逊”。此句话是说:至少在正式
AtleastsincetheIndustrialRevolution,genderroleshavebeeninastateoftransition.Asaresult,culturalscriptsaboutm
Oneofthebasiccharacteristicsofcapitalismistheprivateownershipofthemajormeansofproduction—capital.Theownership
WhenDonaldarrivedforhisfirstgroup-therapysessionhewasinawheelchair,sufferingfrommalignantmelanomaandseverelyd
Today,ahigh-levelfinancemanagerisjustaslikelytobeacasual-looking21-year-oldasabaldingexecutive.Theyhavealle
Agoodwriteris______whocanexpressthecommonplaceinanuncommonway.
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
随机试题
2015年全国国有建设用地供应总量53万公顷,比上年下降12.5%。其中,工矿仓储用地12万公顷,下降15.2%;房地产用地12万公顷,下降20.9%;基础设施等其他用地29万公顷,下降7.1%。2015年水资源总量28306亿立方米。全年平均降水量64
一台数控折边机,重置成本为160万元,已使用5年,其经济使用寿命约为25年,现该机器数控系统损坏,估计修复费用约为2万美元(折合人民币为16.5万元),其他部分工作正常,该设备的实体性贬值率为()
各种血细胞与免疫细胞的起始细胞是
穿好无菌手术衣和戴好灭菌手套以后,无菌区是()
患儿感冒多日,并伴有麻疹透发不畅,治疗首选荆芥。下列属于荆芥炮制方法的是()
下列各项不属于降低招标采购交易成本方法的是()。
建筑工程施工单位赵某与材料供应商李某签订一份显失公平的水泥供应合同,赵某因此而享有合同的撤销权,其撤销权消灭的情形有()。
建筑工程一切险的( )是指其财产或人身受保险合同保障,享有保险金请求权的人。
下列关于鉴证业务目标的说法中,正确的是()。
Haveyoueverexaminedyourpapermoneyclosely?Seeifyoucanlocatea$5,$10,or$20billprintedbefore1964andmarked"F
最新回复
(
0
)