首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For the past several years, I have been immersed in the study of friendship, and among the many things I have learned, one idea
For the past several years, I have been immersed in the study of friendship, and among the many things I have learned, one idea
admin
2022-11-25
71
问题
For the past several years, I have been immersed in the study of friendship, and among the many things I have learned, one idea stands out: If you truly want to change some aspect of your life, developing friendships with people who aspire to the same goals as you do can lead to more successful endeavors than embarking on solitary efforts.
Shortly after we make a decision to change our behavior, we often sense a softening of what at first felt like ironclad conviction. We blame ourselves for our inability to summon motivation and return to the poor habits we’re trying to break to comfort us, actively undenrdning our goals. What a disheartening cycle. But research shows that having friends with the same goal can interrupt that cycle.
Researchers James Fowler and Nicholas Christakis have demonstrated that weight loss (and gain) spreads through friend groups, most likely via a process of altered norms. It’s not that you’ll necessarily adopt your friend’s new habits right away, but the seed will be planted. If you want to continue to feel close to her, you might even start adjusting your own routines (perhaps unconsciously) to align them more with hers.
Friends can help you reinforce individual willpower. In The Power of Habit, Charles Duhigg recommends replacing the cues that trigger, and the rewards that follow, bad behaviors with new, healthier ones. The cue and reward of a real person knocking on your door for a joint jog, and a stimulating talk over coffee afterwards, is a particularly alluring replacement for whatever previously sucked you into sedentary TV watching.
In a recent New York Times column, "How People Change," David Brooks noted that, "There’s a research suggesting that it’s best to tackle negative behaviors indirectly, by redirecting attention toward different, positive ones." Investing in fulfilling friendships with those who have the values and habits you admire will lift you up to those friends’ level more easily.
The desire to be with, be like, and be liked by friends is primal. We’re all built to seek out strong bonds with friends on whom our very survival might have once been dependent. While we don’t necessarily need friends to help hunt or fight off predators these days, most of us probably still feel like we can’t live without them. Tap into that deep-down social motivation and you’ll not only be primed for success, you’ll take pleasure in the proverbial journey.
The most appropriate title of this text would be________.
选项
A、How Friendship Makes You More Successful
B、How Friendship Ends Your Bad Behaviors
C、How Friendship Lifts You to A Higher Level
D、How Friendship Brings You Stronger Willpower
答案
A
解析
这是一道主旨题,考查对全文中心和主题的概括能力。当然,文章处处都在为主题服务;即便如此,一头一尾依然是最能点出和升华主题的部分。文章开门见山,第一段的末尾就点出“建立友谊比孤军奋战更能带来成功”,缩略而言便是友谊带来成功。而在文章最后一段最后一句更是再次升华和重申主旨,点出友谊不仅带来成功,更能带来快乐。然而,综合考虑文章主体部分,“快乐”的含义并未触及,主要还是在于改变恶习、提升自我层次,重点依然在于“成功”。因而最恰当的标题应为A项。作为主旨题,既要紧扣中心,又要概括全面。B项在第二、第四和第五段提及,C项在第五段提及,D项在第四段提及,但终结坏习惯、提升到更高的层次、带来更强的意志力的最终目的依然是获得成功,因而其他三项都不如A项全面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F5i4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
"Sustainability"hasbecomeapopularwordthesedays,buttoTedNing,theconceptwillalwayshavepersonalmeaning.Havingen
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
HenricIbsen,authoroftheplay"ADoll’sHouse",inwhichapretty,helplesshousewifeabandonsherhusbandandchildrentose
ThequestforwisdomisasoldasSocrates,butit’salsoanup-to-the-minuteeconomicindicator.Acontrarianone:whenthings
Technologyissupposedtomakeourliveseasier,allowingustodothingsmorequicklyandefficiently.Buttoooftenitseemst
StateandlocalauthoritiesfromNewHampshiretoSanFranciscohavebegunbanningtheuseoffacial-recognitiontechnology.The
StateandlocalauthoritiesfromNewHampshiretoSanFranciscohavebegunbanningtheuseoffacial-recognitiontechnology.The
随机试题
下述关于二尖瓣关闭不全患者早期病理生理改变的叙述,正确的是
肾病综合征时可伴哪些血浆蛋白成分下降
诊断中央型肺癌,MRI在哪一方面不如CT
A、气随血脱B、气虚出血C、气血两虚D、瘀血出血E、气滞血瘀患者晨起后突然呕吐不止,面色苍白,四肢厥冷,脉微欲绝。其证型是
引起水体富营养化的原因主要是水中含有过高的
力F1、F2、F3、F4分别作用在刚体上同一平面内的A、B、C、D四点,各力矢首尾相连形成一矩形如图示,该力系的简化结果为()。
()应当在规划草案上报审批前,提出环境影响篇章或说明。
下列关于证券发行承销团承销证券的表述中,不符合证券法律制度规定的是()。
Ascientistwhowantstopredictthewayinwhichconsumerswillspendtheirmoneymuststudyconsumerbehavior.Hemust(1)_____
A、Theywillfindoutwhatitspeoplelike.B、Theywillknowhowtoliveinanotherway.C、Theywillknowthecountryanditspeo
最新回复
(
0
)