首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Convenience food helps companies by creating growth; but what is its effect on people? For people who think cooking was the foun
Convenience food helps companies by creating growth; but what is its effect on people? For people who think cooking was the foun
admin
2011-02-12
129
问题
Convenience food helps companies by creating growth; but what is its effect on people? For people who think cooking was the foundation of civilisation, the microwave is the last enemy. The communion(共享) of eating together is easily broken by a device that liberates household citizens from waiting for mealtimes. The first great revolution in the history of food is in danger of being undone. The companionship of the campfire, cooking pot and common table, which have helped to bond humans in collaborative living for at least 150,000 years, could be destroyed.
Meals have certainly suffered from the rise of convenience food. The only meals regularly taken together in Britain these days are at the weekend, among rich families struggling to retain something of the old symbol of togetherness. Indeed, the day’s first meal has all but disappeared. In the 20th century the leisure British breakfast was undermined by the cornflake; in the 21st breakfast is vanishing altogether, a victim of the quick cup of coffee in Starbucks and the cereal bar.
Convenience food has also made people forget how to cook. One of the apparent paradoxes of modern food is that, while the amount of time spent cooking meals has fallen from 60 minutes a day in 1980 to 13 minutes a day in 2002, the number of books and television program mes on cooking has multiplied. But perhaps this isn’t a paradox. Maybe it is because people can’t cook any more, so they need to be told how to do it. Or maybe it is because people buy books about hobbies—golf, yachting—not about chores. Cooking has ceased to be a chore and has become a hobby.
Although everybody lives in the kitchen, its facilities are increasingly for display rather than for use. Mr. Silverstein’s new book, "Trading Up", looks at mid-range consumers’ willingness to splash out. He says that industrial-style Viking cooktpos, with nearly twice the heat output of other ranges, have helped to push the "kitchen as theatre" trend in home goods. They cost from $1,000 to $9,000. Some 75% of them are never used.
Convenience also has an impact on the healthiness, or otherwise, of food. Of course, there is nothing bad about ready-to-eat food itself. You don’t get much healthier than an apple, and all supermarkets sell a better-for-you range of ready-meals. But there is a limit to the number of apples people want to eat; and these days it is easier for people to eat the kind of food that makes them fat.
The three Harvard economists in their paper “ Why have Americans become more obese?” point out that, in the past, if people wanted to eat fatty hot food, they had to cook it. That took time and energy—a good chip needs frying twice, once to cook the potato and once to get it crispy(脆)—which discouraged consumption of that sort of food. Mass preparation of food took away that constraint. Nobody has to cut and double—cook their own fries these days. Who has the time?
What does the passage mainly discuss?
选项
A、The bad effects of convenience food.
B、Mr. Silverstein’s new book.
C、People’s new hobby.
D、Disappearance of the old symbol of togetherness.
答案
A
解析
本题为主旨题。这篇文章主要讨论的是什么呢?这要根据全文的内容来做出判断。第1段谈到方便食品对人们的影响(effect),第2段谈到因为方便食品人们的饮食结构受破坏(suffer),第3段中提到方便食品的悖论,后面几段用实例说明了方便食品的弊端,因此这道题的正确答案明显地应该是A:方便食品的坏作用。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jke4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
某人打电话忘记对方号码最后一位,因而对最后一位数随机拨号,设拨完某地区规定的位数才完成一次拨号,且假没对方不占线,求到第k次才拨通对方电话的概率.
Thesentence"Aftereachrainshower,anotherInternetmillionairesprangup"(Paragraph1)means______.Whatcanbeinferred
Thebesttitleforthispassagewouldbe______.Accordingtotheauthor,whichofthefollowingisNOTnecessarilythecase?
Einstein,likeothergreatphysicistsbeforehim,workedoutnewtheoriesthatchallengeour______conceptoftheuniverse.
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
Thelongestbullruninacenturyofart-markethistoryendedonadramaticnotewithasaleof56worksbyDamienHirst,Beauti
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
随机试题
再贴现政策主要包括()两方面的内容。
【案例】患者男,58岁。吸烟史30年,咳嗽咳痰20余年,活动后气短4年,偶有下肢水肿。近5天咳嗽、气短症状加重。查体:神志清,桶状胸,双肺呼吸音低,少量湿啰音,P2>A2,剑突下搏动增强,双下肢水肿。最可能的诊断是
治疗血行瘀滞,多配用行气药,是由于
男,30岁。慢性再生障碍性贫血病史3年,因头晕、乏力、心悸2天入院。查体:贫血貌,血红蛋白60g/L。患者既往有多次输血史,2个月前输血时曾出现过发热反应,体温达39.2℃,经对症处理后缓解。患者此次住院输血,宜首选的血液制品是
税收的调节作用主要通过()体现出来。
From:MitchellGlassTo:LoisWest
Subject:ManythanksDearMs.West,Iwouldliketothankyoufor
关于社会救助,下列描述中错误的是()。
下列关于表述法的效力的选项哪个是正确的?()
下面列出的关于“视图(View)”的条目中,哪一条是不正确的?
It’samazingthattworesearchersworkingindependentlymadethesamediscovery___________.
最新回复
(
0
)