首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One hundred boats bearing one million desperate uninvited immigrants set sail from the Ganges(恒河)for the fabled coast of the Fre
One hundred boats bearing one million desperate uninvited immigrants set sail from the Ganges(恒河)for the fabled coast of the Fre
admin
2016-01-30
22
问题
One hundred boats bearing one million desperate uninvited immigrants set sail from the Ganges(恒河)for the fabled coast of the French Riviera. They are totally destitute and have decided that their only chance of survival is in a country with a conscience that traditionally welcomes refugees from the Third World. Their journey will take 50 days.
In France, the news is trumpeted with pride by the liberal media, churchmen and left-wing activists. Favorable media echoes are heard all over Europe. Political leaders and the armed forces fumble for common policies. Publicly, French authorities praise the intrepid voyagers. Privately, they exchange ideas on how they can divert one million hungry souls to other shores.
A trendy French radio journalist, Albert Dufort, sees the makings of a historical redistribution of wealth between the First and Third Worlds. "We’re all from the Ganges now," he proclaims. Schoolchildren write essays eulogizing latter day " sans culottes". The theme is picked up and sweeps across the continent.
As the armada makes it through the Straits of Gibraltar, panic sets in. The inhabitants of the French Riviera begin to flee north. The president of France orders the armed forces deployed along the coast. They are told their mission is to defend the country against the now imminent invasion of one million poverty-stricken people from the Ganges. But with ears glued to their transistor radios they heed Dufort’s call not to oppose the landings. They desert en masse. Police open jail cells before shedding their uniforms and hotfooting it home to take care of their families.
Terrified by what he has wrought, Dufort heads for Switzerland in his expensive sports car, but he is recognized en route and murdered. As hundreds of thousands of inhabitants of coastal towns and the surrounding Provence country move north, tens of thousands of revolutionary students travel south to greet their Ganges brothers.
Unbeknownst to the welcoming throngs of idealists, the Ganges multitudes are coming to settle scores with the wealthy West that has kept them subjugated without hope of a better life. They hate the West their leaders said had robbed them of the higher standard of living they are entitled to.
The one million Ganges folk are not alone. Millions of others are monitoring their progress from all over the Third World and plan to follow them to the Promised Land. Thus the Third World conquers modern industrialized societies, but not before much mayhem and unspeakable carnage and atrocities.
That part of the sentence "a country with a conscience that traditionally welcomes refugees from the Third World" probably means______.
选项
A、a country showing sympathy for the refugees from the Third World
B、a place with clean conscience that all men in the world should be equal in every way
C、a nation that shares the same tradition with the third world countries
D、a state that strongly believes that all refugees should be treated as a human being
答案
A
解析
细节事实题。根据题干信息定位到原艾首段第二句。原句中的with a conscience与选项A中的showing sympathy对应,原句中的welcomes与选项A中的for对应,原句中的refugees from theThird World与选项A重现,意为有着一种传统的良知(即同情心)接受来自第三世界的移民。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FnGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Businessandgovernmentleadersalsoconsidertheinflationratetobeanimportantgeneralindicator.Inflationisaperiodof
Itishardtotrackthebluewhale,theocean’slargestcreature,Whichhasalmostbeenkilledoffbycommercialwhalingandis
TheeventsofSept.11haveratchetedupsecurityatAmericanairportstothehighestlevelever,accordingtoaspokesmanforT
TheheadoftheMuseumwas________andletusactuallyexaminetheancientmanuscripts.
Asskiesfillwithmillionsofmigratingbirds,Europeanscientistssaytheseasonalmiracleappearstodependonaseeming_____
(中国矿业大学2009年试题)Solvingaproblemcanbebrokenintoseveralsteps.First,theproblemmustbeidentifiedcorrectly.Psychol
Inmoderndays,onthewesternbankoftheupperTigrisRiverstandsanIraqicitycalledQal’atShartlat.Thousandsofyearsag
Agoodteachermustknowhowto______hisideastothestudents,asgenerallyagreedbyeducationalexperts.
Apowerfulpersonalgrowthtoolisthe30-daytrial.ThisisaconceptIborrowedfromthesharewareindustry,whereyoucan【W1】
It’samazingthattworesearchersworkingindependentlymadethesamediscovery______.
随机试题
A、Highqualitypaper.B、Atypewriter.C、Abookshelf.D、Somestocks.A
G蛋白耦联受体
A.C3缺陷B.C1抑制物缺乏C.细胞表面CR1缺乏D.DAF缺陷E.If、Hf缺陷与阵发性夜间血红蛋白尿相关的是
根据劳动合同法的规定,非全日制用工,是指以小时计酬为主,劳动者在同一用人单位一般平均每日工作时间和每周累计工作时间分别不超过()的用工形式。(2008年单项选择第21题)
一般来说,采购人对于低支出低风险的常规项目,更注重降低()。
【殿本】北京大学2014年历史学基础(中国史)真题
(2012年第8题)邓小平指出:“解决民族问题,中国采取的不是民族共和国联邦的制度,而是民族区域自治的制度。我们认为这个制度比较好,适合中国的情况。”我国实行民族区域自治的历史依据是
[*]
项目总监理工程师应集中力量做好(19)工作,竭尽全力协助业主在计划的投资、进度、质量目标内把工程建成。
Questions1-4Thetexthas7paragraphs(A—G).Whichparagraphcontainseachofthefollowingpiecesofinformation?*
最新回复
(
0
)