首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A prominent gold forecaster predicts the yellow metal will drop to a mere $ 350 an ounce, dramatically lower than what most expe
A prominent gold forecaster predicts the yellow metal will drop to a mere $ 350 an ounce, dramatically lower than what most expe
admin
2016-01-29
39
问题
A prominent gold forecaster predicts the yellow metal will drop to a mere $ 350 an ounce, dramatically lower than what most experts are currently calling for. But Claude Erb’s prediction might have merit. Back in 2012, Erb, a former commodities trader at TCW Group, co-authored a landmark research paper with Duke University professor Campbell Harvey that was early to predict gold’s downfall. At the time, gold was fetching north of $ 1,600 an ounce. Now it’s trading below $ 1,100.
The paper used historical analysis to show that if gold is an inflation hedge—as many people believe-------then it’s extremely expensive at current levels. Erb and Harvey’s research suggests that gold’s fair value is about $ 825 an ounce. That would represent about a 25% decline from today’s price. But gold tends to move to extremes before reverting back to its fair value. Gold prices, like stock and bond prices, are influenced by excessive levels of investor optimism and pessimism. " Markets rarely trade at ’ fair value,’ rather they tend to
overshoot
," Erb said. Their research suggests gold could tumble to a-bout $ 350 an ounce before it goes back to fair values. Plunging that low would translate to an 80% crash from gold’s peak price in late 2011.
Erb and Harvey’s research is not concrete. Even if they’re right that gold is overvalued, no one can say for sure when prices will correct. They could surge even higher before reversing course. In the past, the peak-to-trough cycle has lasted as long as 20 years. It’s a long-term view based on the following hypothesis: Gold prices are driven by inflation, just like stocks are driven mainly by corporate profits.
That belief in gold as the ultimate store of value is why prices spiked after the Great Recession. Investors feared the Federal Reserve’s extremely low interest rates would unleash a wave of inflation and gold would protect them. Erb and Harvey argue that if gold maintains its purchasing power over time, it stands to reason that its fair value, or inflation-adjusted price, should be constant in the long run. The authors used historical prices and a common measure of inflation—the consumer price index—to determine where that fair value lies.
Bob Alderman, head of wealth management at Gold Bullion International, called Erb and Harvey " smart guys with a theory," but said it’s important to remember that not long ago, some observers were calling for gold to hit $5,000. "Clearly, it didn’t go there," Alderman said.
There are signs that the smart money may be moving closer towards Erb and Harvey’s view. Big Wall Street banks are slashing their gold price targets. Goldman Sachs(GS), one of the biggest cheerleaders of the commodities super cycle, recently predicted gold could tumble below $ 1,000 for the first time since 2009.
According to the passage, why did gold prices surge after the Great Recession?
选项
A、Because people purchased gold to guard against inflation.
B、Because Federal Reserve unleashed a wave of inflation.
C、Because gold prices were bouncing back from the trough.
D、Because stock prices were also rising.
答案
A
解析
推理题。根据题干定位到第四段第二句:Investors feared the Federal Reserve’s extremelylow interest rates would unleash a wave of inflation and gold would protect them.由此可以看出人们购买黄金来作为通胀对冲,所以[A]符合题意,故为正确答案。[B]:文中只是说担心会有通胀,并没有说通胀真的发生了,故排除。[C]:文中并未提及当时的黄金价格是否就是在低谷到高峰的阶段,故排除。[D]:文中没有提到股价的情况,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/G0sZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Oneofthebigger,nonpoliticalstoriesofthesummerhasbeenthedecisionbyLanceArmstrongtodrophisfighttoclearhisna
Thetaxmanjustcan’tseemtogetabreakthesedays.Billion-dollarprivate-equitycompaniesarefightingagainstPresidentOb
Cyberattacksseemtobegettingmoresophisticatedbythehour.Afewweeksagomal-wareknownasZeroDaywasfoundtohaveex
Cyberattacksseemtobegettingmoresophisticatedbythehour.Afewweeksagomal-wareknownasZeroDaywasfoundtohaveex
By2010theEuropeanCommissionpredictstranscontinentalfreighttrafficwillhaverisen50percentasaresultofEuropeanexp
Gettinglaidoffaffectsnotonlyone’seconomicwell-being,italsocurtailsone’sinvolvementincommunityandsocialactiviti
RuinsrecentlydiscoveredinsouthernPerucouldbetheancient"lostcity"ofPaititi,accordingtoclaimsthataredrawingser
Manywilldoubttobaccoindustryclaimsthatitissharpeningitssciencetoevaluate"healthiercigarettes".Butthat’swhatwi
随机试题
德育过程是由相互制约的四个因素构成的。这四个因素分别是:教育者、_______、_______和德育方法等。
下列关于胃液分泌抑制性调节的叙述中,哪一项是错误的
下列有关剖宫产术后患者的护理,不正确的是
A.肾上腺素B.去甲肾上腺素C.吗啡D.氨茶E.异丙肾上腺素临床上常用作强心药的是
某总承包单位将一医院的通风空调工程分包给某安装单位,工程内容有风系统、水系统和冷热(媒)设备。设备有7台风冷式热泵机组,9台水泵,123台吸顶式新风空调机组,1237台风机盘管、42台排风机,均由业主采购。通风空调工程的电气系统由总承包单位施工。通风空调设
货币的时间价值是由时间创造的,因此,所有的货币都有时间价值。()
某市本年度物业服务合同到期管理服务的物业面积为100万m2,新签订合同接管面积为150万m2,上年物业服务合同期跨入本期继续管理服务的物业面积为50万m2,本年接管后又退出的物业管理服务的物业面积为70万m2,则对该市本年度物业管理服务面积进行统计为(
虚拟局域网可以将网络结点按工作性质与需要划分为若干个______。
intheendmother’ssister
Sallywasabitshy,buttheteacherfoundherquite______discussingarecentfilmwithothers.
最新回复
(
0
)