首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) In a sunny room in a small apartment in the Tokyo satellite town of Kunitachi lies Yasuyuki Ibaraki, eyes closed and breathi
(1) In a sunny room in a small apartment in the Tokyo satellite town of Kunitachi lies Yasuyuki Ibaraki, eyes closed and breathi
admin
2021-02-24
40
问题
(1) In a sunny room in a small apartment in the Tokyo satellite town of Kunitachi lies Yasuyuki Ibaraki, eyes closed and breathing laboured. Yukio Miyazaki, his doctor, who visits fortnightly from a local clinic, suspects that he does not have much time left: he has brain damage from a cerebral infarction (脑梗死) , a tumour in his digestive system and is unable to swallow or talk. Reiko, bis wife, feeds him through a tube to his stomach and clears phlegm (痰) from his throat. "He is from a close-knit family and is a quiet man, so I think it is better for him to be here rather than in a hospital," she says, over green tea and grapes.
(2) Life expectancy in Japan is the highest in the world, at 84. This is good news for its people, but means that an ever-higher share of the population is elderly. Fully 28% of Japanese are older than 65, compared with 15% of Americans and 21% of Germans. More old people, in turn, means higher health-care costs. Last year the government budgeted ¥ 15trn ($138bn, or 15% of its total expenditure) for health care and nursing, excluding the charges it levies for the public health-insurance scheme. With public debt at 250% of GDP, and debt service consuming a further 24% of spending, the government is looking desperately for ways to cut costs. It reckons caring for people at home is one of its best options.
(3) All Japanese pay a monthly premium to the public insurance scheme, either through their employer or the local municipality. In return they are entitled to treatment and drugs from public and private doctors and hospitals, although they must also pay a portion of the cost of treatment (a co-payment, in American parlance) , subject to a cap. In 2000 Japan introduced an additional public insurance scheme for long-term care for those over 65, into which people must pay from the age of 40. It works the same way. The premiums and co-payments cover around 60% of the cost of the services provided: the government pays for the rest. And it is the old who cost the most. The government reckons that the average annual cost of health care for someone over 75 is ¥942,000, compared with just ¥221,000 for everyone else.
(4) By the standards of ageing nations, Japan has managed to curb medical costs fairly well, says Naoki Ikegami of St Luke’s International University in Tokyo. The government sets fees for services to keep costs down (although that encourages providers to perform unnecessary procedures to make more money: Japan has more CT scanners relative to its population than any other country). It has also promoted the use of generic drugs, which are cheaper.
(5) Nonetheless, the country has crept up to sixth place in the OECD’s ranking of the share of GDP spent on health care, behind France and America, but ahead of Italy and South Korea—two other ageing countries. It is not just that the number of old people is increasing: spending per person is rising, too, as people live longer with diseases like Alzheimer’s (阿尔茨海默症) and diabetes.
(6) Japan has promoted home care for many years, but it is pushing it harder now. The policy is especially beneficial given that the average hospital stay in Japan is three times longer than in the Netherlands, for instance. The health ministry reckons that 1m people will receive care at home in 2025—one-and-a-half times the current total. The number of special nursing units exclusively for home visits has risen from 7,473 in 2014 to 10,418 in 2018.
(7) Last year a government panel suggested raising the amount doctors are paid for home visits and making consultations conducted via video-conferencing services eligible, too. It also proposed new rules to encourage care at home. Hospitals should be obliged to talk to social services when they discharge a patient, for example.
(8) Some municipalities are already offering good care in the community. Onomichi, a small provincial city that is even older than the country as a whole, is one. Its medical facilities have 15-minute "care conferences" with doctors, nurses, family members and even dentists, to discuss how they will go about looking after people. "It used to be hard for hospitals to tell a patient to return home as there was no system for that: that has changed," says Hisashi Katayama, a doctor.
(9) Community care for specific diseases is improving, too. Take dementia (痴呆), which currently affects 5m Japanese (4% of the population) , and will afflict 6% -7% by 2030. Rather than provide only institutional care and medicine, some towns, such as Matsudo, north-east of Tokyo, have set up cafes to offer advice and companionship to patients and their carers. Day centres that give respite to families tending to elderly relatives are common. Much more could be done: only 13% of Japanese die at home, although most say they want to.
(10) But more widespread home care will not be enough to make Japan’s health care affordable. The government of Shinzo Abe wants to revamp the social-security system, which it reckons will help reduce health-care costs. Raising the retirement age, for example, will keep people active, healthier and paying tax for longer. The government also wants to try to reduce the incidence of diseases that affect older people, but have their origins in behaviour at a younger age. "We have tended to focus on the old, but we need to look at the younger to prevent disease," says Kazumi Nishikawa of the economy ministry. He is particularly focused on giving people more information on what causes diabetes, which is on the rise in Japan, or exercises that can stem the progression of dementia.
(11) People are likely to have to pay more for health care, too. Co-payments for many of those over 75 are only 10% , compared with 30% for everyone else. The government should start by doubling that to 20% , says Shigefumi Kawamoto, managing director of Kenporen, the national federation of health-insurance societies. "Some elderly people don’t have resources, but many do," he avers (断言). The government could exclude some items from coverage, he says, such as over-the-counter drugs.
(12) Meanwhile, back in Kunitachi, Dr Miyazaki talks to Reiko about her husband’s condition. She is worried that her husband is getting worse, she says, and is anxious between visits. The doctor promises to come weekly from now on.
Why does the Japanese government suggest caring for the old at home according to Para. 2?
选项
A、To make the old pay less on health care.
B、To reduce government spending on health care.
C、To give convenience to family members looking after the old.
D、To alleviate the pressure on public and private hospitals.
答案
B
解析
推理判断题。根据题干定位至第二段。该段倒数第二句提到政府正在拼命寻找削减成本的方法。而前两句指出更多的老人意味着更高的医疗保健费用,以及去年政府为医疗保健和护理编制的预算是15兆日元(1,380亿美元,或者是其总支出的15%),这还不包括政府对公共医疗保险计划征收的费用,由此可知,日本政府想要寻找的方法与削减医疗保健成本有关。该段最后一句提到它认为在家照顾老人是其最佳选择之一,由上一句可知,该句中的it是指the government,即日本政府,而best options指日本政府削减医疗保健成本的方法,也就是说,日本政府认为在家照顾老人能够减少医疗保健开支,故B为答案。本段是从国家角度,而不是个人角度,对医疗保健费用进行分析,且未提及家庭护理能让老人支付更少的医疗保健费用,故排除A;上一段最后一句提到病人Yasuyuki Ibaraki的妻子Reiko认为对她丈夫而言,待在家里比在医院更好一些,但这是Reiko的想法,而不是日本政府的建议,而且这并非第二段提及的内容,故排除C;第三段第二句提到了公立和私立医院,但这是指日本人在每个月向公共保险计划缴纳保费后,他们有权享有公立和私立医生及医院的治疗和药物,而不是指在家照顾老人就能减轻公立和私立医院的压力,故排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/I9IK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Toinitiatenewtopics.B、Tosupporttheinterview.C、Tointroducenewpolicies.D、Toexplainsomestatistics.A本题询问采访者在访谈中的作用
TheAmericanTwo-partySystemI.IntroductionA.theoldestpolitical【T1】______aroundtheworld【T1】______B.theclassicalexam
A、Itprovidesfeedbackstothetalk.B、Itcanraisetheaudience’sinterest.C、Itgivesthepresenteralogicmind.D、Itamuses
ThePresidenthimselfisconstantlyleavingWashingtonwhileheissummonedto"fundraisingdinners"wherefatcatspayathousa
如果“义”代表一种伦理的人生态度,“利”代表一种功利的人生态度,那么,我所说的“情”便代表一种审美的人生态度。它主张率性而行,适情而止,每个人都保持自己的真性情。你不是你所信奉的教义,也不是你所占有的物品,你之为你仅在于你的真实“自我”。生命的意义不在于奉
A、WatchingTV.B、Gatheringwithfriends.C、Doingchores.D、Readingabook.C解答这类题需要做笔记。女士说她在做家务时从不吸烟,因为根本没空吸烟,要做的杂事太多。女士在看电视、看书或
A、French.B、Marketing.C、BothFrenchandMarketing.D、NeitherFrenchnorMarketing.B面试考官错以为MissChart主修法语、辅修市场营销,而MissChan给予更正
“人们的生活越来越富裕,但却远不如以前那样快乐了”,这个现象似乎早已成为现代生活永恒的矛盾之一。一个可能的答案就潜藏在我们的心理因素中,即如何才能够满足。我们对于地位、财富的需求从来都不是孤立定位的,而是在与参照组——通常是那些我们自认为与其地位相当的人—
有时候,在工作中重要的倒是能否处理好人际关系而不是有多大的才能。人际关系就是一种善于听取别人意见,体察别人的需要,虚心接受批评的能力。善于处理人际关系的人敢于承认错误,敢于承担自己的责任。这是对待错误的一种成熟和负责任的态度。这就是为什么许多平平庸庸的公司
晚上十点钟,我在灯下看书,离家不远的军营里的喇叭吹起了熟悉的调子。几个简单的音阶,缓缓地上去又下来,在这鼎沸的大城市里难得有这样的简单的心。我说:“又吹喇叭了。姑姑可听见?”我姑姑说:“没留心。”我怕听每天晚上的喇叭,因为只有我一个人听见。
随机试题
硅胶管消毒灭菌,不宜选用
某建筑地基存在一混合土层,该土层的颗粒最大料径为200mm,问要在该土层上进行圆形载荷板的现场载荷试验,承压板面积至少应不小于下列哪个选项?()
某人向银行存款1000元,如果此人想在第5年年末得到1135元的本利和,那么此时银行的单利年利率应该是()。
甲公司为上市公司,2×15年至2×17年的有关资料如下:(1)2×15年1月1日发行在外普通股股数为82000万股。(2)2×15年6月1日,经股东大会同意并经相关监管部门核准,甲公司以2×15年5月20日为股权登记日,向全体股东每10股发放1.5份认
已知P={x|x2一2mx+m2一1<0},Q={x|一2<log2(x一1)<3},若m=2,求P∩Q;
中华文明的厚重和绵延,从我国藏量丰富的典籍中________。但是,岁月的________让这座文明长城变得脆弱。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
绿林军领袖为了大影响,拥立汉宗室()为皇帝,恢复汉的国号,以公元23年为更始元年。
A、在家里B、在楼下C、在学校D、在邻居家C根据“对不起,老师,我得马上回家一趟”,可知说话人现在在学校,所以选C。
A、饱了B、瘦了C、没变化C
retired
最新回复
(
0
)