首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The economy may be troubled, but one area is thriving: social media. They begin with Facebook and extend through a dizzying arra
The economy may be troubled, but one area is thriving: social media. They begin with Facebook and extend through a dizzying arra
admin
2023-01-17
34
问题
The economy may be troubled, but one area is thriving: social media. They begin with Facebook and extend through a dizzying array of companies that barely existed five years ago: Twitter, Linkedln, Groupon, Yammer—and the list goes on. These companies are mostly private, but have attracted the ardent attention of Wall Street and investors, with Facebook now worth purportedly US$75 billion and Groupon valued at close to US$25 billion.
There can be little doubt that these companies enrich their founders as well as some investors. But do they add anything to overall economic activity? While jobs in social media are growing fast, there were only about 21,000 listings last spring, a tiny fraction of the 150 million-member U.S. workforce. So do social-media tools enhance productivity or help us bridge the wealth divide? Or are they simply entertaining socially, and diverting us when it comes to national economic health?
The answers are vital, because billions of dollars in investment capital are being spent on these ventures, and if we are to have a productive future economy, that capital needs to grow the economic pie—and not just among the elite of Silicon Valley and Wall Street.
The problem is that these tools are so new that it is extremely difficult to answer the questions definitively. Flash back nearly 20 years and the same question was being asked about the first Internet wave. Were Netscape and the Web enhancing our economy, or were people just spending more time at work checking out ESPN.com? Official statistics weren’t designed to capture the benefits, and didn’t capture them until statistics experts at the Federal Reserve, urged on by Alan Greenspan, refined the way they measured productivity. As a result of these somewhat controversial innovations, the late 1990s became a period of substantial technology-driven gains.
It is possible that
the same gap
exists today, that social-media tools are indeed laying the groundwork for new industries and jobs, but aren’t yet registering on the statistical radar. Many companies believe social media make them more competitive. Ford and Zappos, for instance, use Twitter to market their products and address consumer complaints.
One big question is what proportion of that benefit will be captured economically by consumers vs. corporations. Sure, social media allow people to compare prices and quality and assess which companies are good to work for and where jobs might be. They also may enhance education and idea sharing, but the caveat is that the people who use these tools are the ones with higher education and income to spend on technology, not the tens of millions whose position in today’s world has eroded so sharply. According to a recent Pew Foundation study, only 45 percent of adults making less than
US$30,000 have access to broadband, which is an essential component of using content-rich social media effectively. And that is the rub. Like so many things these days, social media contribute to economic bifurcation. Dynamic companies are benefiting from these tools, even if the gains are tough to nail down in specific figures. Many individuals are benefiting too, using Linkedln to find jobs and Groupon to find deals. But now, the irony is that social media widen the social divide, making it even harder for the have-nots to navigate. They allow those with jobs to do them more effectively and companies that are profiting to profit more. But so far, they have done little to aid those who are being left behind. They are, in short, business as usual.
It can be inferred from the passage that________.
选项
A、social media help create services that turn into jobs, growth, and prosperity
B、many corporations make it possible for employees to communicate across divisions and regions
C、social media are viewed as today’s version of the telephone
D、social media do only marginal good to national economic health
答案
D
解析
文章第2段提到,互联网带来的工作只占整体劳动市场的一小部分;最后一段提到,贫富差距加大,虽然一部分公司和个人能得益,但落后群体没有享受到红利,所以D项“社交媒体仅对国家经济健康起到一小部分作用”,说法正确。A项“社交媒体可创造出服务,而进一步转变为工作机会、经济增长和繁荣”,文中虽提到社交媒体能对人们找工作起到一定作用,但并没延伸到经济繁荣,所以A项不符合文意。B项“很多公司得以让员工进行跨部门和跨地区沟通”和C项“社交媒体被是为现代版本的电话”均未提及,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/INcD777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Whilemanyworkersarewillingtolearnnewskillsorcompletelyretraintoimprovetheirfutureemployability,fewfeeltheyar
Rememberbooks?Theywerethosepiecesofpaperwithwordsprintedonthem【C1】________inbetweentwo,sometimes,【C2】________cove
Universitiesareinaseeminglyself-contradictoryposition.AsStefanCollinipointsoutinhisbook,theseancient【C1】________
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Forty-threepercentofAmericanssaytheyaretootiredtofunction.So,somemornings,youmighteven【C1】________stayinginbed
服务改进需要进行生命周期管理,主要活动包括服务改进设计、________、服务改进验证。涉及________、技术、资源、________等方面。
阅读下列说明,回答问题,将解答填入答题纸的对应栏内。【说明】防火墙作为网络安全防护的第一道屏障,通常用一系列的规则来实现网络攻击数据包的过滤。如果要在Windows系统中对上述Smurf攻击进行过滤设置,应该在图3-1中“允许应用或功能通过Wind
使用VC++2010打开考生文件夹下progl中的解决方案。此解决方案的项目中包含一个源程序文件progl.c。在此程序中,编写函数fun(),其功能是将ss所指字符串中所有下标为奇数的小写字母转换为大写字母(若该位置上不是小写字母,则不转换)。例如
随机试题
用于测量消费者对于喜欢或不喜欢商品次序之间的差异距离的量表是
外贸立法管理手段的特点主要有()
ForanyEnglishman,therecanneverbeanydiscussionastowhoistheworld’sgreatestpoetandgreatestdramatist.Onlyonena
下肢顺行IV—DSA对比剂的总量为
彩色多普勒血流显像仪安全性标准,下列哪项是关键性要求()
下列哪项是假性动脉瘤的常见发病原因
男,46岁,体重60kg,1小时前被火烧伤:双前臂(I度),躯干前和双足(Ⅱ度),双上臂和双小腿(Ⅲ度)患者第一个24小时的补液量为
关税的强制执行措施有()。
某商场在开业前要选择经营商业的种类,现有甲、乙、丙、丁四类商品可供选择。由于对未来市场需求无法做到比较精确的预测,只能大致估计为:需求量较高、需求量中等、需求量较低三种情况。这三种情况的预计损益值如下表所示:根据以上资料,回答下列问题:该商
打开工作簿文件Exc.xlsx,对工作表“产品销售情况表”内数据清单的内容按主要关键字“分公司”的降序次序和次要关键字“季度”的升序次序进行排序,对排序后的数据进行高级筛选(在数据清单前插入四行,条件区域设在A1:G3单元格区域,请在对应字段列内输入条件,
最新回复
(
0
)