首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When people say that Cambridge is a university town, they do not mean that it is a town with a university in it. A university to
When people say that Cambridge is a university town, they do not mean that it is a town with a university in it. A university to
admin
2018-07-12
31
问题
When people say that Cambridge is a university town, they do not mean that it is a town with a university in it. A university town is a place where there is no clear separation between the university buildings and the rest of the city. The university is not just one part of the town, it is all over the town. The heart of Cambridge has its shops, restaurants, market places and so on, but most of it is university—colleges, libraries, clubs and other places for university staff and students.
The town was there first. Cambridge became a center of learning in the thirteenth century. Many students were too poor to afford lodgings. Colleges were opened so that students could live cheaply. This was the beginning of the present day college system.
Today there are nearly thirty colleges. Very few students can now live in college for the whole of their courses: the numbers are too great. Many of them live in lodgings at first and move into college for their final year. But every student is a member of his college from the beginning, he must eat a number of meals in the college hall each week.
Students are not allowed to keep cars in Cambridge, so nearly all of them use bicycles. Don’t try to drive through Cambridge during the five minutes between lectures, as you will find crowds of people on bicycles hurrying in all directions. If you are in Cambridge during the five minutes any morning of the term, you’ll know that you are in a university town. Stop in some place, and wait.
According to the second paragraph, which of the following is NOT true?
选项
A、Cambridge has a long history.
B、The town was built earlier than Cambridge.
C、Many students lacked money, so colleges were opened.
D、It was more expensive for students to live in colleges than in lodgings.
答案
D
解析
根据文章第二段第一、二句可知,这个城镇先于剑桥城存在,后来到13世纪成为一个学习中心,由此推断选项A)和B)正确;由该段第三、四句可知,那时大学生贫穷,付不起住宿费,因此大学里开始有一些学院为学生提供便宜的住宿,因此C)正确,D)错误。因此本题答案为D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IuaK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Findingagoodwork-at-homejobisnoteasy.Althoughyouseealltheonlineadvertising,therearen’tthatmanyofthem.Those
A、Inthreeworkingdays.B、Withintwoweeks.C、Thenextday.D、Amonthlater.B事实细节题。题目询问男士会在什么时候得到是否录用的通知。对话末尾女士提到会在“两周内”告诉男士是否
Consumershavebecomelessinterestedin3DTVathome,partlybecauseof(have)______towearspecialglasses.
A、Thisweekend.B、Intwodays’time.C、Thedaybeforeyesterday.D、Tomorrow.B该题为时间判断题。由男士的回答可知Jim原定是周末回来,不过他真正回来的时间是“thedayaf
Whatkindofproductisadvertisedinthepassage?WhyisPatekPhilipperegardedasthebestwatch?Becauseitismade______.
Women’sroleshavechangedthroughouttheworldinrecentyears,butnowheresoobviouslyasinAmerica.InmanyAmericanhomes
Ifthebuildingproject(complete)______bytheendofthismonthisdelayed,theconstructioncompanywillbefined.
(catch)______bythehostforstealing,theboyfeltratherashamed.
Environmentiseverythingthatsurroundsus:plants,animals,buildings,country,air,water--infacteverythingthatcanaffect
A、Youarereadytoenterthetopschool.B、Youshouldnotmakepreparations,sinceyouwillentertheworstschool.C、Youshould
随机试题
男性,60岁。无痛性血尿半年余。膀胱镜检查,膀胱三角区可见一乳头状肿物,有蒂。活检报告为乳头状瘤。符合此诊断的病变是
A.缺铁性贫血B.巨幼细胞性贫血C.慢性病性贫血D.再生障碍性贫血E.海洋性贫血成人实验室检查:HGB78g/L,白细胞、血小板正常,血清铁25μmol/L,血清铁蛋白200μg/L,血清总铁结合力60μmol/L,HGBA25.0%,网织
生物膜(单位膜)的组成包括()。
诊断活动和评价活动是()的分析过程。
在台风威胁中,以下做法正确的为()。
2007年8月北京某出口加工区某进出口企业从美国进口一批货物。货物于2007年8月20日从纽约启运,9月18日货物抵达天津港,次日通过铁路运抵北京.本批货物进口具有全程提运单。海关发现该企业所运货物中有一批禁止进出境货物。根据以上所述,在下列选项
根据个人所得税法律制度的规定,下列各项中,按照“工资、薪金所得”项目征收个人所得税的是()。
下列各项关于会计估计变更的说法中,正确的是()。
①因此,必须广泛宣传生态平衡知识②如捕捉青蛙喂鸭使虫灾日益严重③破坏它,实际上是危及人类自身④生态平衡是人类生存的重要条件⑤滥伐森林使野生动物日益减少,造成水土流失等⑥以求人与自然和谐地相处将以上6个句子重新排列,语序正确的是:
A、Hewasinjuredinafightandhadtoleavethegame.B、Hefoughtwithanotherplayer.C、Hegotinafightwithafanandwast
最新回复
(
0
)