首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For a city purported to be dying, Johannesburg looks pretty lively on a Saturday morning. Fleets of minivans deliver black shopp
For a city purported to be dying, Johannesburg looks pretty lively on a Saturday morning. Fleets of minivans deliver black shopp
admin
2008-12-13
44
问题
For a city purported to be dying, Johannesburg looks pretty lively on a Saturday morning. Fleets of minivans deliver black shoppers from Sweto to the teeming sidewalks downtown, where Zairian hawkers peddle everything from kiwis to toaster-ovens. Mozambican barbers shear locks under colored plastic tents. The Carlton Center mall buzzes with chatter in English, French, Zulu and Tswana. At the fast-food Africa Hut, weary shoppers fortify themselves with oxtail stew and pap, a maize-based starch. There are few white faces. But the Africans are too busy making and spending money to fret about white flight. "I’m targeting African customers more than whites," says Jabi, recently opened a jeweler’s. "Look around, they’re everywhere."
White South Africans used to boast that Johanneburg was Continental in flavor. It still is, only now the continent is Africa. With apartheid ended and laws forbidding black Africans to live in town repealed, "Joburg" has become blacker, poorer and more dangerous. It is also more vibrant than ever. "The city is not declining, it’s ehanging, "says Lindsay Brunet, a white member of the Greater Johannesburg Metropolitan Council. "There are real problems, but perception is our biggest. "
Plenty of Africans — white and black — are willing to invest in the new Johannesburg. Large retailers like Woolworth’s are pumping millions of brands into new flagship stores. Black and Asian shopkeepers, doctors and lawyers have moved in to replace the whites who have left. City planners hope this blend of wealth and Africanization will make Johannesburg the continent’s economic and cultural capital
选项
A、concerned about
B、critical of
C、nostalgic about
D、hopeful about
答案
D
解析
此题为快速浏览题。据第1段第1句、第2段第3句、第3段第1句、最后1句可推知作者对Johannesburg的未来充满希望,即非像A所说的“担心”。B、C明显不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KiSO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、10million.B、7million.C、5million.D、22million.C根据原文第一段第二、三句可知印度七年来有10million的移动电话使用者,而在中国,每个月就有该数目一半的人成为移动电话的新用户。经过简单计算可
WhyhavetheAmericansdevelopedspaceshuttleaccordingtothepassage?
A、TheendangeredspeciesinGlacierNationalPark.B、TheprotectionoflandssurroundingGlacierNationalPark.C、Conservationl
Accordingtothespeaker,whatdopeopleoftenthinkaboutastronomers?
AboutthousandAmericantroopsarebasedinJapan.MinisterKoizumisentJapanesetroopstoassistrebuildinginIraq.AndJapan
A、ThedelicacyoftheChineserestaurantinSingapore.B、Theadvantagesanddisadvantagesoflivinginacosmopolitancity.C、Th
A、TheJapaneseforeignministerthoughtthekillingofthefishermanwasanoutrageousact.B、TheactingheadoftheRussianEmb
Accordingtothespeaker,thefirstmodernOlympicGameswereheldasaninternationalcompetition.
Nearly20yearsagoacademicsbegancallingattentiontothefactthatcompaniestendtoawardstockoptionstoexecutivesjust
Tothemajorityofus,musicisanindispensablepartofourdailylife.Itcanbedefinedinthisway,musicissoundarranged
随机试题
某脊髓运动神经元在其兴奋冲动传出的同时,通过轴突发出的侧支兴奋闰绍细胞,转而抑制其自身及其同一中枢的活动。这种抑制称为
急进性肾炎综合征是指
A.基牙靠缺隙侧的倒凹区小,而远缺隙侧的倒凹区大B.基牙靠缺隙侧的倒凹区大,而远缺隙侧的倒凹区小C.基牙近缺隙侧和远缺隙侧两侧的倒凹区均较大D.基牙近远中均无倒凹E.基牙的倒凹主要集中在基牙的邻面第二类导线的特征是
该企业若采用方案一,每年年末应偿还多少?该企业若采用方案三,第十年年末应偿还的本息和为多少?
自然人和法人是( )的概念。民事法律关系是由民法规范调整的以( )为内容的社会关系。
下列关于证券市场的特征,说法正确的是()。Ⅰ.价值直接交换的场所Ⅱ.财产权利直接交换的场所Ⅲ.风险直接交换的场所Ⅳ.直接和间接融资的场所
自然保护区分为国家级自然保护区、省级自然保护区和市县级自然保护区。()
以下哪种教学组织形式属于个别化学习?()
我国《宪法》规定:一切国家机关要实行精简的原则。()
Thestudyofphilosophiesshouldmakeourownideasflexible.Weareallofusapttotakecertaingeneralideasforgranted,an
最新回复
(
0
)