首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Despite much loose talk about the new global economy, today’s international economic integration is not unprecedented. The 50 ye
Despite much loose talk about the new global economy, today’s international economic integration is not unprecedented. The 50 ye
admin
2012-08-22
23
问题
Despite much loose talk about the new global economy, today’s international economic integration is not unprecedented. The 50 years before the first world war saw large cross-border flows of goods, capital and people. That period of globalization, like the present one, was driven by reductions in trade barriers and by sharp falls in transport costs, thanks to the development of railways and steamships. The present surge of globalization is in a way, a resumption (恢复) of that previous trend. The earlier attempt at globalization ended abruptly with the first world war, after which the world moved into a period of fierce trade protectionism and tight restrictions on capital movement. During the early 1930s, America sharply increased its tariffs, and other countries retaliated (报复) , making the Great Depression even greater. The volume of world trade fell sharply. International capital flows virtually dried up in the interwar period as governments imposed controls to try to insulate (隔离) their economies from the impact of a global slump.
Capital controls were maintained after the second world war, as the victors decided to keep their exchange rates fixed on arrangement known as the Bretton Woods System, named after the American town in which it was approved. But the big economic powers also agreed that reducing trade barriers was vital to recovery. They set up the General Agreement on Tariffs and Trade (GATT), which organized a series of negotiations that gradually reduced import tariffs. GATT was replaced by the World Trade Organization (WTO) in 1995. Trade flourished.
In the early 1970s, the Bretton Woods System collapsed and currencies were allowed to float against one another at whatever rates the markets set. This signaled the rebirth of global capital market. America and Germany quickly stopped trying to control the inflow and outflow of capital, Britain abolished capital controls in 1979 and Japan (mostly) in 1980. This is part of the reason why continental Europeans tend to worry more about the power of global capital markets. America has been exposed to them for much longer.
Two forces have been driving these increased flows of goods and money. The first is technology. With the costs of communication and computing falling rapidly, the natural barriers of time and space that separate national markets have been falling too. The second driving force has been liberalization. As a result of both the GATT negotiations and unilateral (单方面的,单边的) decisions, almost all countries have lowered barriers to foreign trade. Most countries have welcomed international capital as well.
Technology has been a driving force of the increased flows of goods and money in that
选项
A、it has lowered the costs of communication and computing
B、it has removed all the natural barriers of time and space
C、it has reduced the barriers of foreign trade
D、it has enabled most countries to welcome foreign capital
答案
A
解析
细节题。根据文章最后一段,科技一直是全球化的驱动力之一,因为科技的进步使得通信和计算费用迅速下降,各国市场之间存在的时空等天然屏障也得以减少。因此A是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LWXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
LatelyIgotachancetoreadPeoplemagazine’smostrecentcompilationof"The50MostBeautifulPeopleintheWorld."Itwas
Germany,Europe’seconomicpowerhouse,doesnotlackcourage:itreboundedfromtwoworldwars,digestedreunificationandhasn
Theoldbeliefthattheuniverseneverchangesisquitewrong.Evenbeforetheinventionofthetelescope,astronomersnoticedt
Hisaimistopersuadethecountrytoabandonitsnuclearplanoratleasttomodifyitandthrowitopento______.
Therearefewhabitsasinfuriatingassomeonemakinguswait.But,despitewhatmayberunningthroughyourmindasyou’rekept
Itcanhardlybedeniedtheproliferationofso-calleddirtybooksandfilmshas,todate,reachedalmostasaturationpoint.Peo
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【C1】______commontoallanimals.Inabiologica
IfIhadacarofmyown,I______ittoyoursisteryesterday.
Thechiefeditorthoughthetooksomelibertieswiththeoriginalintranslation.Soitwasnecessarythathemakethe______sugg
Iwasdesperatelynervousaboutbecomingcar-free.Buteightmonthsagoourelderlypeoplecarrierwashitbyapassingvehicle
随机试题
甲县公安机关冻结了李某的债券、股票、基金份额等财产,下列说法错误的是()。
公共政策学研究的对象是具体的,具有客观实在性,因此这门学科具有突出的()
如工程量不大,工期不紧,两侧各布置一台塔吊将造成机械上的浪费,所以起重机宜选用()。
综合评价方法中,一般认为,公司财务评价的内容主要是( )。
在影响能力的因素中,()是能力形成和发展的自然前提和物质基础。
定金是指根据约定一方向对方给付一定数额的金钱作为债权担保的担保方式。债务人履行债务后,定金应当抵作价款或者收回。给付定金的一方不履行约定的债务的,无权要求返还定金;收受定金的一方不履行约定的债务的,应当双倍返还定金。根据上述定义,下列属于定金的是(
布鲁纳认为,一般原理、方法、策略和态度具有广泛的适用性,能运用于表面特征不同而结构特征相似的多种情境,这一观点所强调的迁移类型是()
设=6,则a=().
Readthefollowingtextcarefullyandthenwriteasummarybasedonit.Yourshouldwriteabout100wordsonANSWERSHEET2
有某商场的销售记录(日期、商品名称、商品单价、销售数量),要查询每天的销售情况,以下正确的SQL语句是()。
最新回复
(
0
)