首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Viewed from one perspective, the euro area is a minor miracle. Instead of collapsing in a heap, as seemed possible two years ago
Viewed from one perspective, the euro area is a minor miracle. Instead of collapsing in a heap, as seemed possible two years ago
admin
2016-03-21
43
问题
Viewed from one perspective, the euro area is a minor miracle. Instead of collapsing in a heap, as seemed possible two years ago, the currency club is not just intact but has a new member, Latvia, which joined in January. An economic recovery has been under way since last spring and appears to be strengthening. But seen from another standpoint the euro zone is an accident waiting to happen. As inflation slips ever lower, a slide into Japanese-style deflation looks increasingly likely. That would raise an already heavy debt burden in real terms and pull down growth.
The actions of the European Central Bank will be crucial if such an outcome is to be avoided. The ECB’s mission is to achieve price stability, and since 2003 it has interpreted this to mean an inflation rate over the medium term of "below but close to" 2%. Yet despite a fall in annual inflation to just 0. 5% in March,
the central bank was expected to hold its fire
when its council met on April 3rd. Previously, it had lowered the main policy rate to 0. 25% in November.
One reason for the ECB to wait was that underlying inflation, excluding more unstable elements such as energy and food, has been broadly stable over the past six months, at around 0. 8%. The council also sees grounds for being patient and allowing its very low interest rates to take effect. It thinks that the recovery, which started in the second quarter of 2013 after a double-dip recession lasting a year and a half, should eventually bring inflation back towards the target.
Indeed, the once-sickly euro zone is losing some of its pallor. The recovery, though feeble, has nonetheless been sustained. Output rose by 0. 3% in the second quarter of 2013, and although growth slowed to 0. 1% in the third, it picked up to 0. 2% in the fourth. More important, there are signs that the pace may be accelerating this year.
According to the final paragraph, the recovery is______.
选项
A、fast and stable
B、feeble and slow
C、slow but steady
D、quick but unstable
答案
C
解析
根据题干要求定位到最后一段,根据recovery一词定位到第二句:The recovery,though feeble,has nonetheless been sustained.其中两个关键词是feeble“无力的,微弱的”sustained“持续的”。选项[A]fast一词有误。选项[B]feeble and slow“微弱又缓慢”未体现出sustained一词,故虽然没错,但不是最佳答案。选项[C]slow“缓慢的”对应原文feeble“无力的”,steady“稳定的”对应sustained“持续的”,故该项为最佳答案。[D]中的quick,unstable两个词均有误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MasZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Dieting,accordingtoanoldjoke,maynotactuallymakeyoulivelonger,butitsurefeelsthatway.Nevertheless,evidencehas
Itgoesagainsteverybody’sinnercynictoreadasentencelikethefollowing:Weareonthevergeofthegreatestageofcreati
Itgoesagainsteverybody’sinnercynictoreadasentencelikethefollowing:Weareonthevergeofthegreatestageofcreati
About2,500ofso-calledsupernovaeareknowninsideourgalaxyandbeyond.Butexactlywhattheywerebeforetheyexplodedisn
Lessthanayearago,anewgenerationofdietpillsseemedtoofferthelong-soughtanswertoourchronicweightproblems.Hund
Lifeisunfair,aseventheBibleacknowledges.Wecan’tallhitabaseballlikeDiMaggioorsingliketheBeatles.Buthowmuch
JusteastofdowntownIrvine,insouthernCalifornia,apastorallandscapeisunderconstruction.Littlebylittle,aformermil
Onlyayearago,thesuitandtieseemedheadedforextinction—alongwithotherold-economyanomalieslikeprofits,provenprodu
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
随机试题
患者接受固定局部义齿修复治疗后,约半年后出现疼痛感,你认为可能的原因是
入前发际5分,旁开头正中线3寸为:入前发际5分,旁开头正中线4.5寸为:
患儿,3岁。浮肿3天,全身浮肿,颜面为甚,皮肤光亮,按之凹陷即起,小便少,发热,恶风,咳嗽,舌苔薄白,脉浮。辨证为
A.清凉膏B.金黄膏C.生肌白玉膏D.黄连膏E.黑布膏小面积烧伤后期腐脱新生时可用
电伤是电流转换成()能、机械能等其他形式的能量作用于人体造成的伤害。
生物学死亡期的特征是()。
经过圆(x-1)2+(y+1)2=2的圆心C,且与直线2x+y=0垂直的直线方程是().
根据美国学者柏林纳的教师专业发展理论,至少有四五年教龄的教师处于()。
如果全球变暖导致海平面大幅上升,和其他国家一样,中国将要_________被海水淹没地区的人口,特别是长江下游河段,或者建造大坝保护地处低洼地区的沿海城市,这些都需要巨大的花费。中国和其他国家面临的挑战是限制二氧化碳的排放,从而_________全球变暖所
MostofusAmericanshaveavague,uneasysenseofwickedwastefulness.Wethrowoutthenever-openedpackoffoodthat’spasti
最新回复
(
0
)