首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
The most interesting architectural phenomenon of the 1970’s was the enthusiasm for refurbishing old buildings. Obviously, this w
The most interesting architectural phenomenon of the 1970’s was the enthusiasm for refurbishing old buildings. Obviously, this w
admin
2013-12-06
58
问题
The most interesting architectural phenomenon of the 1970’s was the enthusiasm for refurbishing old buildings. Obviously, this was not an entirely new phenomenon. What is new is the wholesale interest in reusing the past, in recycling, in adaptive rehabilitation. A few trial efforts, such as Ghirardelli Square in San Francisco, proved their financial viability in the 1960’s, but it was in the 1970’s, with strong government support through tax incentives and rapid depreciation, as well as growing interest in ecology issues, that recycling became a major factor on the urban scene.
One of the most comprehensive ventures was the restoration and transformation of Boston’s eighteenth century Faneuil Hall and the Quincy Market, designed in 1824. This section had fallen on hard times, but beginning with the construction of a new city hall immediately adjacent, it has returned to life with the intelligent reuse of these fine old buildings under the design leadership of Benjamin Thompson. He has provided a marvelous setting for dining, shopping, professional offices, and simply walking.
Butler Square, in Minneapolis, exemplifies major changes in its complex of offices, commercial space, and public amenities carved out of a massive pile designed in 1906 as a hardware warehouse. The exciting interior timber structure of the building was highlighted by cutting light courts through the interior and adding large skylights. San Antonio, Texas, offers an object lesson for numerous other cities combating urban decay. Rather than bringing in the bulldozers, San Antonion’s leaders rehabilitated existing structures, while simultaneously cleaning up the San Antonio River, which meanders through the business district.
What is main idea of the passage?
选项
A、During the 1970’s, old buildings in many cities were recycled for modern use.
B、Recent interest in ecology issues has led to the cleaning up of many rivers.
C、The San Antonio example shows that bulldozers are not the way to fight urban decay.
D、Strong government support has made adaptive rehabilitation a reality in Boston.
答案
A
解析
文章的第一段有明确交待:The most interesting architectural phenomenon of the 1970’swas the enthusiasm for refurbishing(整修)old buildings.这个句子是第一段的主题句,也是全篇文章的论点。文章的第二段、三段、四段为第一段提供了论据和例证,都是为这个论点服务的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/N8U3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
A、Thereducedconsumptionofeggs.B、Thedevelopmentofsubstituteeggs.C、Theimprovedwaysofcookingeggs.D、Theremovalofn
Ifyouarecaughtinadownpour,itisbettertorunforshelterthanwalk,researchersintheUSadvise.Thismaysoundobvious
A、Todowhateverthecommitteeaskshimtodo.B、Tomakedecisionsinagreementwiththecommittee.C、Torunthecommitteeaccor
A、Thediaristswhowriteoftheirfreewill.B、ThediaristswhowerestudentsatStaffordshireUniversity.C、Thediaristswhoha
Whydopeoplealwayswanttogetupanddancewhentheyhearmusic?Theusualexplanationisthatthereissomethingembeddedin
Whenhefinallyemergedfromthecaveafterthirtydays,Johnwasstartlinglypale.
I’m______passinganewlawthathelpspoorchildrengetbettermedicine.
Howmuchpaindoanimalsfeel?Thisisaquestionwhichhascausedendlesscontroversy.Opponentsofbiggameshooting,forexam
Iremembermeetinghimoneeveningwithhispushcart.Ihadmanagedtosellallmypapersandwascominghomeinthesnow.Itwa
随机试题
女性,21岁,学生,爷爷去年去世,一年以来,不能接受这个事实,经常忽然想起爷爷的点滴,流泪,经常在梦中惊醒,情绪烦躁,注意力不集中,最近适逢爷爷去世一周年,近两个月情况愈加严重,每天处于消极状态,无心学习,不愿与人交往,与同学、男友关系冷淡。治疗该患者
按照《节约能源法》、《循环经济促进法》的规定,我国目前主要采取的节能激励措施包括()。
商业银行利益相父者包括()。
如图,在△ABC中,点D、E分别在AB、AC边上,DE∥BC,若AD=1,BD=2,则的值为()。
在党的十一届三中全会上,全面系统地阐述了社会主义初级阶段理论。()
爱的时候彻彻底底、_____________,重生后也会脱胎换骨,继续_____________,因为她有一颗热爱生活的心。填入画横线部分最恰当的一项是:
有人说,“对牛弹琴是来讽喻听者的”,你怎么看?
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
Whatshouldemployeesdoifabadgeislost?
Thefactthattheworld’scitiesaregettingmoreandmorecrowdedisawell-documenteddemographicfact.CitiessuchasTokyo
最新回复
(
0
)