首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Commerce has long been at the mercy of the elements. The British East India Company was almost strangled at birth when it lost s
Commerce has long been at the mercy of the elements. The British East India Company was almost strangled at birth when it lost s
admin
2014-06-13
44
问题
Commerce has long been at the mercy of the elements. The British East India Company was almost strangled at birth when it lost several of its ships in a storm. But the toll is rising. The world has been so preoccupied with the man-made catastrophes of subprime mortgages and sovereign debt that it may not have noticed how much economic chaos nature has wreaked. With earthquakes in Japan and New Zealand, floods in Thailand and Australia and tornadoes in America, last year was the costliest on record for natural disasters.
This trend is not, as is often thought, a result of climate change. There is little evidence that big hurricanes come ashore any more often than, say, a century ago. But disasters now extract a far higher price, for the simple reason that the world’s population and output are becoming concentrated in vulnerable cities near earthquake faults, on river deltas or along tropical coasts. Those risks will rise as the wealth of Shanghai and Kolkata comes to rival that of London and New York. Meanwhile, interconnected supply chains guarantee that when one region is knocked out by an earthquake or flood, the reverberations are global.
This may sound grim, but the truth is more encouraging. Richer societies may lose more property to disaster but they are also better able to protect their people. Indeed, although the economic toll from disasters has risen, the death toll has not, despite the world’s growing population.
The right role for government, then, is not to resist urbanization but to minimize the consequences when disaster strikes. This means, first, getting priorities right. At present, too large a slice of disaster budgets goes on rescue and repair after a tragedy, and not enough on consolidating defenses beforehand. Cyclone shelters are useless if they fall into disrepair.
Second, government should be fiercer when private individuals and firms, left to pursue their own self-interest, put all of society at risk. For example, in their quest for growth, developers and local governments have eradicated sand dunes, mangrove swamps, reefs and flood plains that formed natural buffers between people and nature. Preserving or restoring more of this natural capital would make cities more resilient, much as increased financial capital does for the banking system.
Third, governments must eliminate the perverse incentives their own policies produce. Politicians are often under pressure to limit the premiums insurance companies can charge. The result is to underprice the risk of living in dangerous areas—which is one reason that so many expensive homes await the next hurricane on Florida’s coast. When governments rebuild homes repeatedly struck by floods and wildfires, they are subsidizing people to live in hazardous places.
For their part companies need to operate on the assumption that a disaster will strike at some point. This means preparing contingency plans, reinforcing supply chains and even, costly though this might be, having reserve suppliers lined up: there is no point in having a perfectly efficient supply chain if it can be snapped whenever nature takes a turn for the worst. Disasters are inevitable; their consequences need not be.
From the first three paragraphs, we know that nowadays natural disasters______.
选项
A、are striking much more frequently than before
B、are causing much heavier casualties than before
C、are incurring much heavier financial loss than before
D、are inflicting more economic chaos than man-made catastrophes
答案
C
解析
本题是一道综合细节事实题,需要在充分理解前三段所讲内容的基础上才能正确解题。[A]选项是错误的。文章第二段第二句话明确指出“There is little evidence that big hurricanes come ashore any more often than,say,a century ago.”现在灾难发生的频率并不比以往更频繁。[B]选项错误,[C]选项正确。文章第三段明确指出“Richer societies may lose more property to disaster but they are also better able to protect their people.Indeed,although the economic toll from disasters has risen,the death toll has not,despite the world’s growing population.”现代社会可能在灾难中失去了更多的财产,但是死亡的人数并未增加。[D]选项错误,文章第一段出现了man-made catastrophe一词,但是并没有将之与natural disaster造成的损失进行比较。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NwO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
HomepricesslidinNovember,raisingquestionsaboutwhetherthehousingrecoveryisrobustenoughtomaintainasustainedturn
HomepricesslidinNovember,raisingquestionsaboutwhetherthehousingrecoveryisrobustenoughtomaintainasustainedturn
TheearlyretirementofexperiencedworkersisseriouslyharmingtheU.S.economy,accordingtoanewreportfromtheHudsonIns
Theswinefluwillprobablyreturninforceearlierthanseasonalfluusuallybegins,federalhealthofficialspredictedFriday,
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions(41-45),choosethemostsuitableonefromthelistA-Gt
ReadthefollowingtextcarefullyandthentranslatetheunderlinedsegmentsintoChinese.ThetakingoftheBastillefortress
ArecentpollindicatedthathalftheteenagersintheUnitedStatesbelievethatcommunicationbetweenthemandtheirparentsi
ArecentpollindicatedthathalftheteenagersintheUnitedStatesbelievethatcommunicationbetweenthemandtheirparentsi
Accordingtothepassage,itisdifficulttobecertainaboutthedistantfutureoftheuniversebecausewe______.Forwhomis
CharlesDarwinwedhiscousinEmmaandspawned10children,includingfourbrilliantscientists.AlbertEinstein’ssecondwifeE
随机试题
伤寒病病原学检查时,病程第一周应采集的标是
关于先张法与后张法相比不同点的说法,正确的有()。
以下软件中()属于应用软件。
下列各项属于资金信托的是( )。Ⅰ.股权信托Ⅱ.债权信托Ⅲ.单独管理资金信托Ⅳ.公益资金信托
AS公司2005年3月1日购入A公司30万股股票作为短期投资,每股价格为6元。5月20日收到A公司分派的现金股利4.5万元,股票股利15万股。收到分派的股利后,AS公司持有A公司股票每股成本为( )元。
学前教育是指从_______到六岁儿童的教育。
围绕着人与神、人与社会、人与自然等问题的思考,公元前6—5世纪,东西方社会几乎同时诞生了一批伟大的思想先哲。下列说法正确的是()。
给定资料1.少数民族文化是中华文化的重要组成部分,是中华民族的共有精神财富。在长期历史发展过程中,我国各族人民创造了各具特色、丰富多彩的民族文化。各民族文化相互影响、相互交融,不断丰富中华文化的内涵,增强了中华文化的生命力和创造力,提高了中华民族
设n阶方阵A、B、C满足关系式ABC=E,其中E是n阶单位阵,则必有()
Povertyisamongaseriesofsocialillsandinjusticesthatjustaboutanypersonwhohassomeunderstandingofasocialconsci
最新回复
(
0
)