首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A nocturnal(夜间活动的)moth has become the first animal known to see colours in the dead of night. The moth uses this visual talent t
A nocturnal(夜间活动的)moth has become the first animal known to see colours in the dead of night. The moth uses this visual talent t
admin
2010-01-13
59
问题
A nocturnal(夜间活动的)moth has become the first animal known to see colours in the dead of night. The moth uses this visual talent to find yellow, nectar-packed flowers in the dark, but the finding suggests that other, species also use colour vision at night.
Nocturnal moths were thought to find flowers by looking for bright petals against a darker, leafy background. This difference in brightness explains why a yellow flower stands out from green leaves on a black and white photo.
To test this idea, researchers at Lund University in Sweden trained nocturnal elephant hawkmoths(豆天蛾)to pick out yellow or blue artificial flowers from eight other flowers of varying shades of grey. They then made moths perform the trick in conditions as dark as a starry but moonless night.
The researchers expected the moths to do badly, but to their surprise the insects picked the correct flower 90 per cent of the time. But the moths could not distinguish between lighter and darker shades of a coloured flower, even though they could still tell both from grey. "This tells us it’s not a brightness-related cue,” says Almut Kelber, the sensory biologist leading the Lund team. "They could only have used the spectral(光谱的)composition of the signals—which we call colour."
The moths use three separate colour receptors: blue, green and ultraviolet. At night, that leaves so little light per receptor that the insects should be almost blind. But hawkmoths have a host of adaptations to compensate. One is a mirror-like structure at the base of the eye, which reflects the light across the photoreceptors for a second time. The structure of the compound eye also allows each facet to supplement the light that strikes it with light from as many as 600 others.
Kelber suspects that many other insects, and some higher animals, also use colour vision at night. She plans to look for the ability in nocturnal frogs and toads that use colour to choose their mate. "Why not? she asks. "At night there are just as many colours as during the day."
Kelber believes that nocturnal frogs and toads ______.
选项
A、belong to higher animals
B、use color to attract mates
C、are of many different colors
D、are unable to see color at night
答案
A
解析
文中第5段说蛾有3个独立的颜色接收器,在眼睛底部有一个像镜子一样的组织。所以答案选C。另外虽然本文一直在描述蛾是如何在夜间看到花朵的,但并没有提到他们白天如何,所以选项A、B、D都不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/O0mi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
患儿,男,8岁。1年来,低热、疲倦、乏力、夜间盗汗,并有咳嗽。X线检查,可见右肺下叶上部近胸膜处一个边界模糊的团状阴影,肺门多数淋巴结肿大。结核菌素试验阳性。该患儿的疾病可能是
服务市场营销组合中除了产品(I~roduct)、价格(price)、地点或渠道(place)促销(pomotion),还包括()。
Ourbodiesarewonderfullyskillfulatmaintainingbalance.Whenthetemperaturejumps,wesweattocooldown.Whenourbloodpr
Anthropologyisthestudyofhumanbeingsascreaturesofsociety.Itfastensitsattentionuponthosephysicalcharacteristics
Investmentinthepublicsector,suchaselectricity,irrigation,publicservicesandtransport(excludingvehicles,shipsandpl
Forthispart,youaretowriteacompositionof120-150wordsonthefollowingtopic:TheGreatestInventio
Severalyearsagoduringthedot-compassion,ManhattanlawyerJohnKennedysometimesworeadarkbluesuittomeetpotentialIn
Woman:Theclerksaidthatwehadtowaituntilafterlunchtopickupthepapers.Man:Butwhatarewegoingtodotokillt
A:Thebusissocrowded,jammedlikesardines.B:______
It’satypicalSnoopycard;cheerfulmessage,brightcolors,thoughalittleyellowandfadednow.ThoughI’vereceivedfancier,
随机试题
《水夫谣》一诗出自于
患者,女性,38岁。因嗜睡、意识模糊3小时并两次抽搐后昏迷来院急诊。5天前因受凉后出现发热,咳嗽,咯黄色黏稠痰,胃纳差,口干。每天饮大量甜饮料,出现多饮、多尿等症状并日渐加剧。查体:T38.8℃,P108次/分,R20次/分,BP130/80mmHg;肥胖
中医古籍中最早出现的方剂分类方法是
一患者单侧颏孔区骨折,前骨折段向下,后方移位,并稍偏向患侧是由于
分析企业债务清偿能力时,可列入速动资产的有()。
下列各项中,应在收回委托加工货物后征收消费税的是()。
内部招聘的来源有()。
以下项目中,属于企业其他货币资金的是()。
谈一件别人误解你的事情。并谈谈你是怎样处理的?
一、注意事项1.申论考试是对考生阅读能力、综合分析能力、提出和解决问题能力以及文字表达能力的测试。2.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“作答要求”作答。二、给定资料1.新浪微博上一个名叫“郭美美Baby”的网友颇受关注,因为这
最新回复
(
0
)