首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business since before the financial crisis plunged the indust
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business since before the financial crisis plunged the indust
admin
2014-09-30
45
问题
Britain’s construction sector has enjoyed its strongest pick-up in business since before the financial crisis plunged the industry deep into recession, according to the latest in a string of upbeat economic reports. House builders were at the forefront of the sector’s resurgence(复苏)as they saw activity grow at the fastest pace for a decade last month, according to the Markit/CIPS UK Construction PMI.
Civil engineers and commercial construction firms also helped the sector claw back some of the ground lost during its slump and companies across the sector took on more staff as new work flowed in. The survey’s headline activity index rose more than expected to 62.6 after 59.4 in October. That marked the seventh month of growth and beat a forecast for a slowdown to 59 in a Reuters poll of economists.
"Construction activity continues to spring back to life during the final months of 2013," said Tim Moore, senior economist at survey compilers Markit. "That said, construction growth is still coming from a low base as output levels rebound from a deep and prolonged double-dip recession that only really ended this summer. "
While economists and policymakers will want to see the survey’s rosy picture confirmed in official data in coming months, it is a welcome boost to chancellor George Osborne as he prepares to present his autumn statement plans for growth, spending and taxes.
The construction report follows a much stronger than expected Markit survey from the manufacturing sector, which makes up around a tenth of the UK economy. That poll suggested new orders were growing at the fastest pace for 20 years and that manufacturers were creating 5 000 new jobs a month.
In the smaller construction sector, there were also multi-year highs in key fields. Output, employment and new work all rose at their fastest pace since 2007. Anecdotal(轶事的)evidence from the survey, which is sent to some 170 construction companies, suggested business was being helped by rising confidence in the economic outlook and improving credit conditions. Confidence among builders about the business outlook was the highest for four years.
Howard Archer, economist at IHS Global Insight commented:"The construction sector does now seem to be enjoying decent, and increasingly broad-based, recovery following extended, deep weakness. "
Of critical importance to the construction sector going forward is that the economy holds up well over the coming months and that housing market activity sees sustained healthy(but not excessive)growth. The first stage of the government’s Help to Buy initiative has been particularly welcome for house builders.
Why did Tim Moore think that British construction sector has a rather weak economic foundation?
选项
A、Because the history of British construction sector is short.
B、Because British construction sector is based on output levels.
C、Because economic recession influences it profoundly.
D、Because its revival demands powerful economic forces.
答案
C
解析
细节归纳题。定位句中,said后是一个由as引导的原因状语从句,说明了建筑业发展底子薄的原因是因为这次双底衰退程度深、时间长。由此可知,Tim Moore认为英国建筑业经济基础薄弱的根据在于英国建筑业受到经济危机的深刻影响,故答案为C)。A)侧重的“英国建筑业历史”在文中未曾涉及,故排除;B)虽然出现了定位句中的output levels,但其意思“因为英国建筑业建立在产出水平基础之上”和原文意思不符,故排除;D)“它的复苏需要强有力的经济实力”不是表达原因,而是经济基础薄弱所带来的后果,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rmm7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
IntotheUnknownTheworldhasneverseenpopulationageingbefore.Canitcope?[A]Untiltheearly1990snobodymu
IntotheUnknownTheworldhasneverseenpopulationageingbefore.Canitcope?[A]Untiltheearly1990snobodymu
Tounderstandwhyweshouldbeconcernedabouthowyoungpeopleread,ithelpstoknowsomethingaboutthewaytheabilitytore
Tounderstandwhyweshouldbeconcernedabouthowyoungpeopleread,ithelpstoknowsomethingaboutthewaytheabilitytore
A、Atthepostoffice.B、Attheshop.C、Attherestaurant.D、Atthebank.B男士问女士要不要等衣服包装好自己带走,女士请男士在本周内送货,说明对话发生在商店里,只有在商店买东西的时候才
A、Relevanttradingandfinancialbackground.B、Foreignlanguagesandcross-culturalcommunication.C、Theabilitytopersuadeand
A、Inaclassroom.B、Atarailwayticketoffice.C、OnPlatformThree.D、Inthewaitingroomofarailwaystation.B男士要购买到曼哈顿的车票,女
Therearemorethan300millionofusintheUnitedStates,andsometimesitseemslikewe’reallfriendsonFacebook.Butthes
A、Theothermajorsdon’tprovideanytuitionscholarship.B、Theacademicadvisoroffersherthisadvice.C、Sheisinterestedin
A、Hewasunhappywiththecritics.B、Hegotaddictedtodrinkingandwasindebt.C、Hislifewasmuchthesameasbefore.D、Hee
随机试题
Whenweheardthisstory,wecouldn’thelp______.
不影响血液成分的生理因素是
可复性关节盘前移位的主要症状是
在国家安监总局2005年10月以安监总规划字[2005]149号文发布的《特种劳动防护用品安全标志实施细则》的特种劳动防护用品目录中,将特种劳动防护用品分为()大类。
按照我国《保险法》规定,人身保险合同中不可抗辩条款适用的情况是( )。
如图,①表示有酶催化的反应曲线,②表示没有酶催化的反应曲线,E表示酶降低的活化能,正确的图解是()。
Theterm"otherwise"(Line1,Paragraph1)mostprobablymeansThedescriptionoftheNationalHealthServicehelpstoshow
Thecoastalareahasverymildwinter,butthecentralplainsremainextremelycold.
Nowthatyouareseriouslyill,you’dbetterstop______.
A、Peopleneededplacestoworkandlive.B、Citygovernmentwasencouragingexpansion.C、Therewerefewclearlydefinedneighborh
最新回复
(
0
)