首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
You can tell the age of a tree by counting its ring. But these records of a tree’s life really say a lot more. Scientists are us
You can tell the age of a tree by counting its ring. But these records of a tree’s life really say a lot more. Scientists are us
admin
2010-12-30
49
问题
You can tell the age of a tree by counting its ring. But these records of a tree’s life really say a lot more. Scientists are using tree ring to learn what’s been happening on the sun’s surface for the last ten thousand years. Each ring represents a year of growth. As the tree grows, it adds a layer to its trunk, taking up chemical elements from the air. By looking at elements in the rings from a certain years, scientists can tell what elements were in the air that year. Dr. Stevenson is analyzing one element, carbon-14, in ring from both living and dead trees. Some ring go back almost ten thousand years to the end of the Ice Age. When Stevenson followed the carbon-14 levels changed with the intensity of solar burning. You see, the sun has cycles. Sometimes it burns fiercely, and at other times it is relatively calm. During the sun’s violent periods, it throw off charged particles (粒子) in fast moving streams called "solar winds". The particularly interfere with the formation of carbon-14 on earth. When there is more solar wind activity, less carbon-14 is produced. Ten thousand years of tree ring show that the carbon-14 level rises and falls about every 420 years. The scientists concluded that solar wind activity must follow the same cycle.
What do we learn from the passage about solar wind activity?
选项
A、It affects the growth of trees.
B、It has been increasing since the Ice Age.
C、It is determined by the chemicals in the air.
D、It follows a certain cycle.
答案
D
解析
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SlLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
求
FromthepassagewemayknowthatthesituationinRussiain1917was______.People______TsarNicholasIIin1917.
______somemoney,Jimmywasabletobuyhismotherawashingmachine.
Itwouldbe______togetasecondopinionbeforetakinganyfurtheraction.
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Allgames______becauseoftherainstorm,manystudentscoulddonothingbutstudyintheclassroom.
A、smallB、neitherlargenorsmallC、largeD、notmentionedA从原文最后一段的最后一句“Butsuchsmallcomputersarenow...”可知A项是符合题意的。
A、Thescreen.B、Acomputer.C、Thepassagedoesn’tmentionit.D、Flightwatch.D从原文中第一段中的第三句“Fightwatchisaninstrumentintende
Higherproductivityisessentialtotherisingoflivingstandardsandtothedecliningpricesofgoodsandservices.Buthigher
随机试题
男女双方基于一定的客观现实基础和共同的生活理想,在各自内心形成的最真挚的彼此倾慕、互相爱悦,并渴望对方成为自己的终身伴侣的最强烈持久、纯洁专一的感情是
Windows的设备管理程序支持即插即用(PnP)功能。
轻度慢性肝炎的特征性病变足
下列论述中,()不符合本质安全化原则的论点。
企业采用权责发生制作为核算基础,下列各项中,不属于本期收入或费用的是()。
在中国境外设立的中国企业,在向国内报送财务报表时应当()。
下列属于《中小学教师职业道德规范》内容的是()
维生素对维持人体机能非常重要,某保健品公司以此为卖点宣传其生产的营养品。该公司称其产品每份的维生素含量是人体日常需求的1.5倍,可以充分满足人体对各种维生素的需求。然而,_____因此,该公司进行了虚假的宣传。以下哪个选项放到上文划线处最合适?
Intheprecedingfigure,eachofthefoursquareshassidesoflength2x.IftrianglePQRisformedbyjoiningthecentersofth
Thereasonsomechildrenarebackwardinspeakingtodayisthat______.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisTRU
最新回复
(
0
)