首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A]Time sometimes stops [B]Moving in slow motion [C]We’ re tricked by tech [D]Speeding up with age [E]Time doesn’t fly [F]Time f
[A]Time sometimes stops [B]Moving in slow motion [C]We’ re tricked by tech [D]Speeding up with age [E]Time doesn’t fly [F]Time f
admin
2015-03-20
10
问题
[A]Time sometimes stops
[B]Moving in slow motion
[C]We’ re tricked by tech
[D]Speeding up with age
[E]Time doesn’t fly
[F]Time follows mood
[G]Lost in music
Ever felt like time stands still while you’re waiting for something, or that as you get older, the years slip through your fingertips with much more ease? With swaths of tech around us and virtually everything being available on demand, it’ s a very real possibility that our body clocks and perception of time have changed.
【R1】______
As an old saying goes, "Time flies when we ’re having fun." In reality, though, we know fully well that it does not. Nevertheless, psychologist James Kellaris conducted his own experiment to find out whether there’ s any truth to the saying. He had people listen to a piece of music they liked, and when he later asked them how much time they thought had passed, the listeners’ estimates were usually longer. Kellaris suggested that when we ’re enjoying ourselves, we pay more attention to the event and our minds perceive that as extra time.
【R2】______
A recent study has suggested that technology, too, is capable of altering our perception of time. Researchers found that 60% of 18-30 year-olds check their smartphones compulsively for updates, with each glance taking with it bits and pieces of the day. Having so much information readily available at out fingertips speeds up our internal clock. Likewise, each time we check Facebook or log in to Twitter, we subconsciously note the time, making us more aware of how much of it has passed in our day-to-day habits.
【R3】______
It’ s commonly said that as we get older, time passes in the "blink of an eye ". When young and fresh-faced, we’re constantly discovering new and exciting things that we’ve not experienced before, and we naturally pay a lot more attention to them. As we get older, though, those "new" experiences grow pale. By extension, time seems to pass more quickly.
【R4】______
If it felt like time was standing still, that might be because your brain genuinely thought it was. The "optical" illusion of time standing still is something that happens when our eyes move quickly from one point to another. According to Kielan Yarrow and a whole host of other psychologists, when our gaze fixes suddenly on the second hand of a clock, our perception of time stretches slightly backwards to compensate for that movement. As a result, your mind tells you that you’ ve been looking at the second hand for longer, and thus fills in the blank with what it thinks should be there.
【R5】______
Many like to think that they’re not ruled by their emotions, but they do affect our bodies more than you think—at least in terms of how we perceive time. For a few years now, psychologists have carried out studies on the subject and have concluded that individuals experiencing negative emotions concentrate more on the passing of time than those who are in a good mood, which makes a particularly anxiety-filled moment seem longer. That might explain why after we argue, the room’ s tension-ridden atmosphere makes time seem to drag on and on.
【R4】
选项
答案
A
解析
本题所在段落首句就点出了此段的中心句,即“如果当时你觉得时间仿佛静止了.可能因为你的大脑真的就是这么想的”。stand still“站着不动,静止不动”可以对应到A项.其意思是“时间有时会停止”。本段后面还提到the blank with what it thinks should be there“大脑认为存在时间空白”,也是与时间停止的意思相呼应的,因此正确答案是A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aB74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
TheUnitedStatesEnlargesthePunishmenttotheMediaMorethananyotherindustry,America’smulti-billion-dollarentertai
CharacteristicMedicalTreatmentItisstartlinghowcommonthesechronicdiseaseslikecancerarewhenonelooksatthenum
TheDisturbingStateofAmerican’sHealthIfAmericanshavebeenslowtorealizethedisturbingstateofourcollectiveheal
TakingRubbishThestretchofthePacificbetweenHawaiiandCaliforniaisvirtuallyempty.Therearenoislands,noshippin
TheImportanceofAmericanBusinessInformationProtectionItneverrainsbutitpours,Justasbossesandboardshavefinal
TheRelationshipBetweenOurPersonalityandSiblingsForalongtime,researchershavetriedtonaildownjustwhatshapes
TwinstoImpairedFertilityofWomenAwomanwithatwinbrotherhasfewerchildren.Twinbrotherscanleavequiteanimpres
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
JohnMidgleywasNOTfondof______.HeworkedinallthefollowingplacesatonetimeoranotherEXCEPT______.
Thecarrot-and-sticktheoryofmotivation(likeNewtonianphysicaltheory)worksreasonablywellundercertaincircumstances.(4
随机试题
下列哪项不是七厘散的功效
某孕妇现孕30周,长时间仰卧后,出现血压下降表现,主要原因是
某城市房地产交易中,卖方、买方应缴纳的税费分别为正常成交价格的6%、3%,某宗房地产交易中买方付给卖方2500元/m2,应缴纳的税费均由买方负担,则该宗房地产的正常成交价格为()元/m2。
A股账户按持有人可以分为:自然人证券账户、( )、证券公司和基金管理公司等机构证券账户。
在组织中消除了各部门之间的界限、国内业务与跨国业务的界限、不同层次工作之间的界限,以及组织与其客户和供应商之间界限的组织,这是()的特点。
试述批发业开展物流配送的优势。
国企薪酬制度存在的问题,主要在于与业绩分离缺乏效率、与市场_____难言公平,按劳分配原则一定程度上被_____。科学、规范、有弹性、敢晒在阳光下的薪酬评价体系,才是改革真目标。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
变换积分为极坐标下的二次积分∫01dxf(x,y)dy=________.
Contrary______whatpeoplegenerallybelieve,men,notwomen,needencouragementmore.
A、Asia.B、Africa.C、Europe.D、LatinAmerican.A
最新回复
(
0
)