首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Competition for admission to the country’s top private schools has always been tough, but this year Elisabeth Krents realized it
Competition for admission to the country’s top private schools has always been tough, but this year Elisabeth Krents realized it
admin
2014-12-26
33
问题
Competition for admission to the country’s top private schools has always been tough, but this year Elisabeth Krents realized it had reached a new level. Her wake-up call came when a man called the Dalton School in Manhattan, where Krents is admission director, and inquired about the age cut off for their kindergarten program. After providing the information(they don’t use an age cut off), she asked about the age of his child. The man paused for an uncomfortably long time before answering. "Well, we don’t have a child yet," he told Krents. "We’re trying to figure out when to conceive a child so the birthday is not a problem."
School obsession is spreading from Manhattan to the rest of the country. Precise current data on private schools are unavailable, but interviews with representatives of independent and religious schools all told the same story: a glut of applicants, higher rejection rates. "We have people calling us for spots two years down the road," said Marilyn Collins of the Seven Hills School in Cincinnati. "We have grandparents calling for pregnant daughters." Public-opinion poll after poll indicates that Americans’ No. 1 concern is education. Now that the long economic boom has given parents more disposable income, many are turning to private schools, even at price tags of well over $10,000 a year. "We ’re getting applicants from a broader area, geographically, than we ever have in the past," said Betsy Haugh of the Latin School of Chicago, which experienced a 20 percent increase in applications this year.
The problem for the applicants is that while demand has increased, supply has not. "Every year, there are a few children who do not find places, but this year, for the first time that I know, there are a significant number of children who don’t have places," said Krents, who also heads a private-school admission group in New York.
So what can parents do to give their 4-year-old an edge? Schools know there is no foolproof way to pick a class when children are so young. Many schools give preference to siblings or alumni children. Some use lotteries. But most rely on a mix of subjective and objective measures: tests that at best identify developmental maturity and cognitive potential, interviews with parents and observation of applicants in classroom settings. They also want a diverse mix. Children may end up on a waiting list simply because their birthdays fall at the wrong time of year, or because too many applicants were boys.
The worst thing a parent can do is to pressure preschoolers to perform—for example, by pushing them to read or do math exercises before they’re ready. Instead, the experts say, parents should take a breath and look for alternatives. Another year in preschool may be all that’ s needed. Parents, meanwhile, may need a more open mind about relatively unknown private schools—or about magnet schools in the public system. There’ s no sign of the private-school boom letting up. Dalton’ s spring tours, for early birds interested in the 2001-2002 school year, are filled. The wait list? Forget it. That’s closed, too.
Which one of the following should parents avoid to do according to the passage?
选项
A、To force children to learn.
B、To search for other choices.
C、To be relaxed.
D、To open minds.
答案
A
解析
细节题。题干问,根据原文家长应该避免做什么?定位于原文最后一段第一句,“The worst thing a parent can do is to pressure preschoolers to perform--forexample,by pushing them to read or do math exercises before they’re ready.”意思是,家长最不应该给学前儿童压力,比如在他们还没准备好时,逼他们阅读或做数学题。选项A与原文意思相违背,所以选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ash7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Othermajorsdon’tprovideascholarship.B、Theacademicadvisortoldhertodoso.C、Sheisnotinterestedinothermajors.D
A、Drawingupabusinessplan.B、Finalizingacontract.C、Reviewingaco-authoredarticle.D、Discussingatermpaper.B
Americansareahighlymobilepeople.Whatfactorscausethemtomove?The(36)______foreconomicbettermentisgenerallythemos
Americansareahighlymobilepeople.Whatfactorscausethemtomove?The(36)______foreconomicbettermentisgenerallythemos
Obviously,ifyouhavetroublesleeping,thefirstthingyoushoulddoisavoidcoffee,tea,andcigarettesintheevening.You
A、Theyrelyheavilyontheirownimagination.B、Theyhaveexperiencessimilartothecharacters’.C、Theylookattheworldina
A、Uniquedescriptiveskills.B、Goodknowledgeofreaders’tastes.C、Colourfulworldexperiences.D、Carefulplottingandclueing.
A、TheCollegeBoardshouldbepunishedforgivingwrongscores.B、Schoolsshouldn’tacceptthestudentswhoreceivedwrongscore
A、Whatisso-calledThanksgivingDay.B、HowtocelebrateThanksgivingDay.C、TheexacttimeofThanksgivingDay.D、Thehistoryo
LisaNesserisanAmericanwholivesinThailand.She【B1】______aschoolthereforchildrenfromBurma,thecountryalsoknown
随机试题
法律规范中,主体既可以行使权利,也可以放弃行使权利的法律规范有()。
ETF本质上是一种()。
会员受到在中国证监会指定媒体上公开谴责处分的,应当自收到处分通知之日5个工作日内在其营业场所予以公告。( )
下列选项中,决定个人贷款能力的最重要因素是()。
根据以下资料,回答以下问题。2017年,我国全年国内生产总值827122亿元,比上年增长6.9%。其中,第一产业增加值增长3.9%;第二产业增加值334623亿元,增长6.1%;第三产业增加值427032亿元,增长8.0%。全年最终消费支…对
“小麦亩产十八万斤”“水稻亩产三万斤”“一棵白菜五百斤”出现在()。
1968年的一天.美国心理学家罗森塔尔和助手们来到学校.进行实验。他们从一至六年级各选了3个班,对这18个班的学生进行了“未来发展趋势测验”。之后,罗森塔尔以赞许的口吻将一份“最有发展前途者”的名单交给了校长和相关老师,并叮嘱他们务必要保密,以免影响实验的
材料一:文化是民族的血脉,是人民的精神家园。中国特色社会主义先进文化,是以马列主义为指导,以社会主义核心价值体系为灵魂,面向现代化、面向世界、面向未来的文化,是民族的、科学的、大众的文化。中国共产党始终代表着中国先进文化的前进方向。我们党从诞生之日起,就强
计算二重积分I=,其中D是由y=1,y=x2及x=0所围区域(如图4.33).
A、Theymightfallintothehandsofterrorists.B、Theymightcausenuclearpollution.C、TheymightbesoldtoRussia.D、Theymig
最新回复
(
0
)