首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
1 During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual; ideology here is defined as
1 During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual; ideology here is defined as
admin
2010-01-18
63
问题
1 During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual; ideology here is defined as the presence of roughly consistent attitudes, more or less organized in reference to a more encompassing, though perhaps tacit, set of general principles. As such, political ideology is dim or absent at the beginning of adolescence. Its acquisition by the adolescent, in even the most modest sense, requires the acquisition of relatively sophisticated cognitive skills: the ability to manage abstractness, to synthesize and generalize, to imagine the future. These are accompanied by a steady advance in the ability to understand principles.
2 The child’s rapid acquisition of political knowledge also promotes the growth of political ideology during adolescence. By knowledge I mean more than the dreary "facts" such as the composition of county government that the child is exposed to in the conventional ninth-grade civics course. Nor do I mean only information on current political realities. These are facets of knowledge, but they are less critical than the adolescent’s absorption, often unwitting, of a feeling for those many unspoken assumptions about the political system that comprise the common ground of understanding, for example, what the state can "appropriately" demand of its citizens, and vice versa, or the "proper" relationship of government to subsidiary social institutions, such as the schools and churches. Thus, political knowledge is the awareness of social assumptions and relationships as well as of objective facts. Much of the naivete that characterizes the younger adolescent’s grasp of politics stems not from an ignorance of "facts" but from an incomplete comprehension of the common conventions of the system, of what is and not customarily done, and of how and why it is or is not done.
3 Yet I do not want to overemphasize the significance of increased political knowledge in forming adolescent ideology. Over the years I have Become progressively disenchanted about the centrality of such knowledge and have come to believe that much current work in political socialization, by relying too heavily on its apparent acquisition, has been misled about the tempo of political understanding in adolescence. Just as young children can count members in series without grasping the principle of ordination, young adolescents may have in their head many random bits of political information without a secure understanding of those concepts that would give order and meaning to the information.
4 Like magpies, children’s minds pick up bits and pieces of data. If you encourage them, they will drop these at your feet—Republicans and Democrats, the tripartite division of the federal system, perhaps even the capital of Massachusetts. But until the adolescent has grasped the integumental function that concepts and principles provide, the data remain fragmented, random, disordered.
The author uses the term "common ground of understanding" to refer to _____________.
选项
A、familiar legislation regarding political activity
B、the experiences that all adolescents share
C、a society’s general sense of its own political activity
D、a society’s willingness to resolve political tensions
答案
C
解析
本题为细节理解题。据第2段第4句后部分可确定。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/byvO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Hewasatanewsconference.B、Hewasonabusinesstrip.C、Hewastravelingwiththecompany’sCEO.D、Hewasnegotiatingwith
Justasworldoilscarcityisalreadycausinginternationalconflicts,sowillthescarcityofwaterreachapointwherewarswi
YoumightthinkthathamburgerswereinventedintheUnitedStates,butthatisnottotallytrue.These【C1】______,orpatties,a
YoumightthinkthathamburgerswereinventedintheUnitedStates,butthatisnottotallytrue.These【C1】______,orpatties,a
A、PeopleusingtheInternetwillsoonbealmostdoubled.B、PopulationisexplodingbecauseoftheInternet.C、Tenyearsago,onl
Pollutioncontrolismanagementofwastematerialsinordertominimizetheeffectsofpollutantsonpeopleandtheenvironment.
A、DuringFrenchrevolution,womenweartightbelttolookslimmer.B、ChinaandIndiaarethetwocountrieswiththelongesthist
Whatdoesitmeantorelax?Despite【C1】______thousandsoftimesduringthecourseofourlives,【C2】______havedeeplyconsidered
The10thlaunchofthespaceshuttleChallengerwasscheduledasthe25thspaceshuttlemission.FrancisR.(Dick)Scobeewasth
随机试题
作为一个公司领导,不需要、也不可能事必躬亲,但一定要________,能够在注意细节当中比他人观察得更细致、________。在某一细节操作上做出榜样,并形成________,使每个员工不敢马虎,无法________。只有这样,企业的工作才能真正做细。
第五次反“围剿”的失败充分证明了()。
能够使血糖降低的激素为
下列关于合同义务移转的说法正确的是()。
《中华人民共和国建筑法》中所指的建筑活动是()。
除非是由于()引发的事故,事故责任方都应承担相应的责任,严重的应受到法律的制裁。
下列各项属于不影响砌体结构允许高厚比因素的是()。
下列各项中,免纳营业税的是()。
()是发源于欧洲中世纪的爱情歌曲,通常在黄昏或夜晚演唱,流行于西班牙、意大利等国。
ThedifferencebetweenPaula’scompanyandothersinthisserviceis
最新回复
(
0
)