首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It can only move on the "Ranks". B、It can only move on the "Files". C、It can only move on the "Diagonals". D、It can move in an
A、It can only move on the "Ranks". B、It can only move on the "Files". C、It can only move on the "Diagonals". D、It can move in an
admin
2022-01-23
33
问题
J: I enjoy playing chess. Some of my friends are good players.
S: I’ve never played chess. But I’d like to learn it some day. Is it difficult to learn?
J: No, not at all. I can teach you right now if you like.
S: Of course. Go ahead.
J: Well, it’s a board game played by two persons.
S: How many pieces does each person have?
J: 16 pieces. Each player has 2 Rooks, 2 Bishops, 2 Knights, 1 King, 1 Queen and 8 Pawns. One person uses the light coloured pieces and the other plays the dark coloured pieces. The colours are always called "White" and "Black", even if they are cream and red. At the beginning of the game, the pieces are set up on the chessboard. Here is a piece of paper, I can draw it for you... Like this.
S: Oh, I see.
J: There are 64 squares on the board. The rows of squares across the board are called "Ranks".
S: You mean the horizontal rows?
J: Yes. The rows of squares up and down, I mean the vertical rows, are called "Files". Lines of squares running diagonally are called "Diagonals".
S: How do we move the pieces?
J: There are some rules. Each of the pieces has to move in a certain way. The players take it in turns to move their pieces and can move only one piece in each turn. Once you have touched a piece, you must move it. After you have moved it and taken your hand away, you must leave the piece where it is.
S: So, you are not allowed to change your mind.
J: Each player has 2 Knights, a King’s and a Queen’s Knight. They are shaped like a horse head. The Knight is the only piece which can jump over pieces. It can jump over pieces of its own colour, or over enemy’s pieces. The Knight can move in any direction, forwards, backwards or to either side, but it always has to move three squares at a time. When the Knight moves, it must go two squares in one direction and then one square to the side.
S: I have to remember this. What is the aim of the game?
J: Well. It’s to trap your opponent’s King, so it can’t escape being captured. That is, there are no squares for it to escape to, no pieces to protect it and no pieces to capture the checking piece. When this happens it is called "checkmate" and the player with the checking piece, or pieces, wins.
S: I’m a bit confused. I’m afraid I need a lot of practice.
J: Hey, why don’t you join me Sunday afternoon so that I can teach you on the spot?
S: That’s a good idea. Thank you very much. I will have to finish my essay before that, though.
J: Call me if you can.
S: I will.
6. How many pieces dose one person have in chess?
7. How many squares are there on the board?
8. Which piece can jump over pieces?
9. In a chess game, which direction can the Knight move?
10. Which one of the following statements is NOT true about chess?
选项
A、It can only move on the "Ranks".
B、It can only move on the "Files".
C、It can only move on the "Diagonals".
D、It can move in any direction.
答案
D
解析
细节题。四个选项在录音原文里都出现过,关键是找出符合Knights的行走路线。选项A是只能走横线;选项B是只能走纵线;选项C是只能走斜线;选项D是可以走任意方向。录音原文里提到:The Knight can move in any direction,forwards,backwards or to either side,but it always has to move three squares at a time.由此可见,骑士可以走任意方向,但一次必须移动三格,所以选项D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jzBK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)AcoupleofyearsagoagroupofmanagementscholarsfromYaleandtheUniversityofPittsburghtriedtodiscoveriftherewa
A、Hisreputationasacook.B、Hisresearchonlanguagelearning.C、HisfluencyandproficiencyinSpanish.D、Hisregularstudyo
HowtoWriteaBookReviewI.ThedefinitionofabookreviewA.adescriptiveandcriticalorevaluativeaccountofabookB.a
(1)Underthe1996constitution,all11ofSouthAfrica’sofficiallanguages"mustenjoyequalityofesteemandbetreatedequita
A、Itisreconcilable.B、Itiscontradictory.C、Ithastobetreatedcarefully.D、Itisadifficulttohandle.A对话中,女士问Mr.Phelps是
A、Beingabletocopewithproblems.B、Praisingothersinatimelymanner.C、Evaluatingothersconstructively.D、Constructingas
A、Gaga’smusictalent.B、Gaga’searlylife.C、Gaga’sworkexperience.D、Gaga’sfame.B在这部分的访谈中。主持人介绍完来宾之后开始询问来宾的名字由来、成名前的工作等等。可见
A、Comprehensive.B、Disheartening.C、Encouraging.D、Optimistic.B访谈开头,主持人提到,在对抗埃博拉病毒方面,国际领袖提供的评估是令人泄气的(provideddishearten-ingas
(1)Everystreethadastory,everybuildingamemory.Thoseblessedwithwonderfulchildhoodscandrivethestreetsoftheirhom
TwitterFictionIntoday’slecture,I’dliketotalkabouttellingstoriesonline.I.Inthe1930s,radio【T1】______andco
随机试题
随着岁月的流逝,我们__________失去一些东西,而失去的也往往是我们努力想找回的。这些俄罗斯孩子“独自在家”的“疯狂”创造,也许有机会让处于人生不同阶段的人,找到__________的欢愉。填入画横线部分最恰当的一项是:
初产妇,35岁,宫口开全50分钟分娩一男婴,1分钟身体红四肢青紫,四肢稍屈曲,吸痰有轻微喉反射,呼吸浅慢不规则,心率80次/分。恰当的处理是
关于蛔虫病的用药的注意事项,下列说法错误的是
《企业投资项目核准暂行办法》规定:项目申报单位在向项目核准机关报送申请报告时,需根据国家法律法规的规定附送的文件中包括( )。
国家税务总局制定的税务行政处罚规章中对非经营活动和经营活动中的违法行为设定的处罚包括()。
下列哪种情况说明了外部性的概念?()
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
诗句“人间四月芳菲尽,山寺桃花始盛开”反映了气温的_________,而诗句“二月江南花满枝,他乡寒食远堪悲”则反映了气温的_________。
以下有关全局变量的叙述中错误的是()。
I’llberoundtoyouifI______timetomorrow,
最新回复
(
0
)