首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Thumbs Up The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is riding high in the bestselling film charts and is also being repeated as a
Thumbs Up The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is riding high in the bestselling film charts and is also being repeated as a
admin
2013-07-11
47
问题
Thumbs Up
The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is riding high in the bestselling film charts and is also being repeated as a series on the radio. But what about the hitchhiker’s guide to Earth? When did you last give a lift to a hitchhiker or see one? Or when, even, did you last set out on the open road, stick out your thumb and wonder how far you would get that night?
When I was in my teens and 20s, hitchhiking was a main form of long-distance transport. The kindness or curiosity of strangers took me all over Europe, North America, Asia and southern Africa. Some of the lift-givers became friends, many provided hospitality en route. Not only did you find out much more about a country than when travelling by train or plane, but there was that element of excitement about where you would finish up that night. I’m sure I’ve blotted out the long, depressing waits in the rain, but I can still recall a couple of dozen particularly spectacular rides and drivers. Hitchhiking featured in great books and great songs. So what has happened to it?
While hitchhiking was clearly still alive and well in some parts of the world, the general feeling was that throughout much of the west it was doomed. Americans had various explanations as to why it was largely a thing of the past. But most blamed a fearful nation. Fed on a diet of crime news, people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger. Is the same now true in Britain? Certainly no one who reads and believes the Daily Mail would be likely to open their car door to a stranger lest something dreadful befall them. But are the rest of us so wary both to hitch and to give a lift?
In Poland in the’60s, the authorities introduced the Hitchhiker’s Booklet. Every hitchhiker who had it could write down how many kilometres they covered. The booklet contained coupons for drivers, so each time a driver picked up somebody, he or she received a coupon. At the end of the season, drivers who had picked up the most hikers were rewarded with various prizes. Everybody was hitchhiking then.
Such an initiative would seem to fulfill many of the government’s current aims: it would increase respect by breaking down barriers between strangers, it would help fight global warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels and not flying, and it would improve educational standards by delivering instant lessons in geography, orienteering, history, politics and sociology. What is New Labour waiting for?
A century before Douglas Adams wrote his Hitchhiker’s Guide, another adventure story writer, Robert Louis Stevenson, gave us, in El Dorado, what should be the hitchhiker’s motto: "To travel hopefully is a better thing than to arrive." What better time than a bank holiday weekend to put that into practice, either by putting it to the test or by helping someone who is trying to travel hopefully with their thumb outstretched.
The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is mentioned in the first paragraph to______.
选项
A、be compared with the hitchhiker’s guide to Earth
B、give an example of the works on hitchhiking
C、introduce the topic of hitchhiking
D、show the popularity of hitchhiking
答案
C
解析
本题考查写作目的。从文章首句可知,《银河系漫游指南》是一部很受欢迎的作品,紧接着第二句作者提出了“地球漫游指南”,第一段最后两个问句描述的是搭便车的情景。从作品到现实生活,它们的共同之处就是都与“搭便车”有关,因此文章开篇提到的作品只是一个引子,为了给出关键词hitchhiker,从而引入全文探讨的话题:搭便车,因此[C]正确。其他项都停留于细节.没有体现作者的真实意图。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ll4O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Researchersinmanycountrieshaveobservedthatmiddleclasschildrenasagrouparemoresuccessfulintheeducationalsystem
AimlessnesshashardlybeentypicalofthepostwarJapanwhoseproductivityandsocialharmonyaretheenvyoftheUnitedStates
OncefoundalmostentirelyinthewesternUnitedStatesandinAsia,dinosaurfossilsarenowbeingdiscoveredonallsevencont
USnewspapersfromoneendofthenationtotheotherreactedwith______tothebombingofOlympicCentennialParkinAtlanta.
WilliamFaulknerwasborninOxford,Miss.Hehad【1】education,thenhejoinedtheBritishRoyalAirForceinCanadabecausehew
WilliamFaulknerwasborninOxford,Miss.Hehad【1】education,thenhejoinedtheBritishRoyalAirForceinCanadabecausehew
WilliamFaulknerwasborninOxford,Miss.Hehad【1】education,thenhejoinedtheBritishRoyalAirForceinCanadabecausehew
TheSeattleTimesCompanyisonenewspaperfirmthathasrecognizedtheneedforchangeanddonesomethingaboutit.Inthenew
ThumbsUpTheHitchhiker’sGuidetotheGalaxyisridinghighinthebestsellingfilmchartsandisalsobeingrepeatedasa
随机试题
高血浆同型半胱氨酸被认为是
患者,女,55岁。气管内全身麻醉内镜下行鼻窦开放手术。患者一般情况良好,术中出血较多,术毕清醒拔管后,送恢复室观察,面罩吸氧4L/min,但突然出现较剧烈呛咳,屏气,伴有吸气性哮喘,SpO2由100%降至90%。此时可能发生了
影响土地位置优劣的因素主要有()。
低压地下燃气管道与直埋热力管的水平净距不得小于()。
在()的指导下,水利工程建设项目法人应当组织制定本工程项目建设质量与安全事故应急预案。
各省的银行业协会是中国银行业协会的会员单位。()
A注册会计师为确定甲公司已将所有耗费和物化劳动反映在其成本之中而实施的交易实质性测试包括()。
欧盟《传统植物药注册程序指令》大限将至,中药出口欧洲遭遇严冬,人们不禁对中药____________产生了不小的怀疑。这其中确有中药自身种植、生产加工不统一的原因,致使药效和安全性能受到国际市场____________,但究其深层原因,则与国际中药市场暗藏
教育的相对独立性。
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggleforsurvivalintheopen.Theyhadneitherthepowerfult
最新回复
(
0
)