首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The Akashi Kaikyo Bridge in southern Japan is one of the world’s longest bridges. The Akashi Kaikyo Bridge spans the Akashi
(1) The Akashi Kaikyo Bridge in southern Japan is one of the world’s longest bridges. The Akashi Kaikyo Bridge spans the Akashi
admin
2022-04-02
44
问题
(1) The Akashi Kaikyo Bridge in southern Japan is one of the world’s longest bridges. The Akashi Kaikyo Bridge spans the Akashi Strait, connecting Awaji Island to Kobe, an important industrial center. The bridge has a span of 5973 feet (1991 meters), making it over 25% longer than its nearest competition: the Humber Bridge in England. Strangely, there may be longer bridges in the world, but the Guinness Book of World Records measures the longest bridges according to their record-breaking spans.
(2) The Akashi Kaikyo Bridge is a suspension bridge. This means that the roadway is suspended from pillars by cables. The concrete pillars have to be tall enough to support the whole weight of the bridge. The pillars on the Akashi Kaikyo Bridge are 900 feet tall. These pillars had to be built to withstand not only huge waves but also high-speed winds, and possibly even violent earthquakes, which are not uncommon in the area. The bridge has survived one earthquake already: its span was extended by more than 3 feet by the Kobe earthquake of 1995.
(3) The cables weigh 50,000 tons and have a diameter of almost four feet each. Each cable contains 290 hexagonal strands; each strand is composed of 127 steel wires. The total length of the wire used is more than 200,000 miles, enough to circle the Earth 7.5 times!
(4) The first plans to connect Kobe to Naruto via Awaji Island were voiced in 1955, but it took the government thirty years to decide to really build the bridge. The next three years were spent surveying the site and construction commenced in 1988. In designing the bridge, special consideration was given to its effect on the surroundings, great emphasis was placed on a "pleasing balance between light and shade" and also on the choice of the perfect color.
(5) The construction of the bridge was a very complicated and technologically draining process, which took ten years to complete. Casting concrete in 300 feet of water, installing special pilot ropes over the strait by helicopter, and finally stretching the gigantic steel cables surely wasn’t an easy job. Ten years after construction commenced in 1988, the bridge was finished and the six-lane highway finally opened to traffic.
(6) The bridge has made the transportation from island to island much easier, so in addition to breaking a record, the Akashi Kaikyo Bridge achieves the main goal of a bridge: to connect two places.
The article states that________.
选项
A、each cable is composed of 127 steel wires
B、cables are made of steel
C、the earth is round
D、the strands are round
答案
B
解析
细节题。题干中没有出现任何定位关键词,所以需要依靠选项中的信息在文中寻找答题内容。选项A提到的“cable”和“steel wires”在文章第三段出现:Each cable contains 290 hexagonal strands;each strand is composed of 127 steel wires. ”所以一根牵引缆绳要含有290×127根钢筋。选项B从“127 steel wires”可以看出的确是由钢制成的。选项C文中并没提到,虽然从“circle the Earth 7. 5 times”可以推出,但这不符合题目中 “state”的要求。选项D中所述的圆形与“hexagonal(六角形)”不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mitK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Researchershaveestablishedthatwhenpeoplearementallyengaged,biochemicalchangesoccurinthebrainthatallowittoact
Hearingwewill______candies,thechildrensuddenlygatheraroundus.
A、Becausetheyareverypoor.B、Becausetheirparentsdon’tthinkitimportant.C、Becausetheircultureisagainstit.D、Allthe
A、Golf.B、Ping-pong.C、Tennis.D、Football.B细节题。关于Linda正在做的运动,录音中很明确,“Iamontheping-pongteam.Ping-pongsuitsmytemperament
"Lookatthoseprettygirls’skirts"is______,becauseitisnotclearwhetherthegirlsortheskirtsare"pretty".
A、Sheisprobablytheman’sgirlfriend.B、Shewashardtogetonwithlastnight.C、Sheisgoingonadatewiththeman.D、Shei
A、Therewasabitofturbulence.B、Aguysnoredallthroughthenight.C、Thestewardessdidn’twakeuptheguy.D、Hedidn’tget
WearegettingalotfromsearchenginesandGoogleis______oneofthegreatestinventionsinhumanhistory.
(1)IstartfrommyhomeinthequietlittlesuburbofForestHills,LongIsland.Here,surroundedbygreenlawns,trees,andflo
(1)AcassettedeckplaysanaudiotapefromthewomanwhodiedTuesdayandsheisasked,"Howdoyoufeelaboutdying?""I’mlo
随机试题
贾平凹,当代著名作家,其长篇小说《_________》,曾荣获第七届“茅盾文学奖”。
病史病人,女性,65岁,小学文化,退休工人。因突发性上腹部疼痛伴恶心、呕吐、发热1天而来医院就诊。病人于1天前晚饭后突感上腹部胀痛不适,初始呈阵发性,逐渐加重呈持续性并向左侧腰部、左肩部放射,伴剧烈呕吐,呕吐物开始为胃内容物,后转为黄绿色液体和咖啡样物,
刘某欠何某100万元货款届期未还且刘某不知所踪。刘某之子小刘为替父还债,与何某签订书面房屋租赁合同,未约定租期,仅约定:“月租金1万元,用租金抵货款,如刘某出现并还清货款,本合同终止,双方再行结算。”下列哪些表述是错误的?()[2014
因票据纠纷提起的民事诉讼,由票据支付地或者被告住所地的人民法院管辖。()(2014年)
装修管理人员小李在某物业楼层巡视时发现某装修单位现场材料堆放混乱,周围装饰装修废料和生活垃圾随处可见,工人在用电炉做饭,且无灭火设备,于是立即对该装修户提出整改要求。请回答下列问题:一般装修时间因地域和季节的差异而有所不同,南方的地区的拆打时间为
下列各句中没有语病的一项是()。
根据下图回答131~135题。如果该厂在某月的销售量为8.5万台,则该月的盈亏情况如何?()
[*]
A、B、C、D、C
A、Thetraffic.B、Theweather.C、Theirhealth.D、Theirtime-table.B题目询问他们在谈什么。此题关键是要听到“天气很适合待在室内”,可知正确选项是B。
最新回复
(
0
)