首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It’s a seemingly intractable dilemma, suddenly as salient in Berlin or Tokyo as it is in Washington; How do you save people’s ec
It’s a seemingly intractable dilemma, suddenly as salient in Berlin or Tokyo as it is in Washington; How do you save people’s ec
admin
2022-03-27
63
问题
It’s a seemingly intractable dilemma, suddenly as salient in Berlin or Tokyo as it is in Washington; How do you save people’s economic livelihoods while telling those same people to stay home?
A global recession, many forecasters say, is here and is growing more severe by the day, as millions of consumers and workers in Europe, Asia, and North America have been sidelined as governments take strict measures to curb the COVID-19 pandemic. Actions by governments and central banks ramped up, not so much in an effort to prevent a recession as simply to weather a storm that could easily become more severe than the global financial crisis a decade ago.
Help can’t come soon enough for Dominik Wilkinson and his co-workers at a restaurant in the northern German town of Bielefeld. The restaurant’s 40 staff members were already working sharply reduced hours before Germany declared restaurants takeout-only for at least two weeks. " A prolonged closure would be death, in terms of revenue. It’s basically the same for every small and medium sized company, " says Mr. Wilkinson, a shift manager.
In the United States, a March 19 Labor Department report showed weekly claims for unemployment benefits spiking more than at any time during the 2008 financial crisis. Every day brings more turmoil in global stock and bond markets as investors seek safe havens, even as central banks offer up amounts not seen since the financial meltdown of 2008. Yet the situation’s severity is spurring governments into action. Relief measures range from mortgage or tax holidays to cash infusions for households, while also lending or simply giving money to businesses to prevent mass layoffs or permanent closures. Analysts say these are the kinds of measures that can help, but effectiveness will hinge on their magnitude and speed of delivery. And what makes this crisis different, they add, is that a pandemic must also be tamed because the economic and health crises are intertwined.
The Group of Seven international economic organization has already issued a " whatever it takes" statement of determination. The International Monetary Fund and World Bank are mobilizing help for developing nations. But so far it’s an open question whether global leadership today can match the kind of concerted effort that emerged from the depths of the 2008 crisis. " A lot of people didn’t quite measure the gravity of the situation for a while, including myself to be honest," says Ioana Marinescu, an economist at the University of Pennsylvania in Philadelphia. "We have to think about supporting business. That’s very important because if we allow businesses to fail, we are losing jobs, we’re also losing capital. "
According to the forecasters, the global recession________.
选项
A、proves milder than the financial crisis 10 years ago
B、has put millions of consumers and workers on the sideline
C、is deepened by the strict measures of the government
D、was beaten by governments and central banks
答案
C
解析
细节题。根据题干关键词forecasters和global recession可定位到第二段第一句。原文的意思为:“许多预测家认为,随着政府采取严格措施来遏制新冠病毒大流行,欧洲、亚洲和北美洲的数百万消费者和工人被边缘化,全球性衰退已经到来,并且日趋严重”,故答案应该是C项。B项的因果关系反了,原文是“随着……消费者和工人被边缘化,全球性衰退已经到来”,而非“全球经济衰退让数百万消费者和工人被边缘化”,故B项错误。第二段第二句提到“各国政府和央行加大了行动力度,与其说是为了防止衰退,不如说是为了抵御一场很容易变得比10年前的全球金融危机更严重的风暴”,并未提及D项中所说的“全球经济衰退因政府和中央银行的行动而得到了缓解”。A项选项与原文意思相反。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sLi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
WhentheAmericaneconomywasrunningfulltilttwoyearsago,fewplaceswereasbreathlesslydelightedasSeattle.Itsportwa
ThemajordifferencebetweennarrativesalesandsuggestivesalesisthatMindycomparessalespeopletowinestewardsinthat_
Bysayingthatacountry’sagriculturalsurplusesoften"complicate"itseconomy,theauthormeans______.Thegovernmentsimpo
Thingswentwellforhimduringhisearlylifebutinmiddleagehis______seemedtochange.
Allthepeople______treatmentprotestedthatthemedicalfeewastoohightobeacceptable.
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Whichofthefollowingstate
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
SupposeyourcousinLiMinghasjustbeenadmittedtoauniversity.Writehim/heraletterto1)congratulatehim/her,and2)give
Asisknowntoall,acountrygetsa(an)______fromtaxes.
随机试题
A.内消瘰疬丸B.小金丸C.阳和解凝膏D.乳癖消胶囊E.消银颗粒用于治疗痰瘀互结所致的阴疽,宜选用
在财产保险中,受灾的财物有时还具有一定的残余价值,保险公司在全部赔付后,()处理损失物资
()是指主体权利义务所指向的事物,即劳动法律关系所要达到的目的和结果。
请认真阅读下列材料,并按要求作答。美丽的小兴安岭我国东北的小兴安岭,有数不清的红松、白桦、栎树……几百里连成一片,就像绿色的海洋。春天,树木抽出新的枝条,长出嫩绿的叶子。山上
北洋水师
“不许抽烟”不是祈使句。()
中国近代国立高等教育的发端是()
IT服务风险识别是一项风险管理工作,以下方法中不适用的是()。
VisualFoxPro是( )。
Whatisthispassagemainlyabout?
最新回复
(
0
)