首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism has been popularized as "holiday-making" in regions
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism has been popularized as "holiday-making" in regions
admin
2022-10-29
31
问题
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism has been popularized as "holiday-making" in regions that offer comparative advantages of sand, sun and sea. Travel is often portrayed as a tool for personal growth and tourism as an economic motor for destination countries and cities. There is a tendency to assume that tourism is good for everyone involved.
Today the big bang of tourism drives over 1.2 billion tourists across international borders annually. Many popular places are literally being loved to death. Recent protests in ports of call like Venice and Barcelona against disturbances created by cruise ships show the unfortunate consequences of emphasizing quantity over quality in tourism.
Uncontrolled tourism development has become a primary driver of social and environmental disruption. Tourism studies provide much documentation of the many negative social impacts of tourism and resulting resentment that local populations direct toward visitors.
Antagonism toward tourists typically develops in mature, heavily visited destinations. Protests in heavily visited destinations suggest that traditional tourism has overstayed its welcome.
Residents often become frustrated when the benefits of tourism are not felt locally. Although it can generate foreign exchange, income and employment, there’s no guarantee that multinational hotel chains will allocate these benefits equitably among local communities.
On the contrary, when people stay at large resorts or on cruise ships, they make most of their purchases there, leaving local communities little opportunity to benefit from tourist spending. These forms of tourism widen economic and political gaps between haves and have-nots at local destinations.
In recent decades, local residents in destination communities also have found themselves negotiating new cultural boundaries, class dynamics, service industry roles and lifestyle transformations. For example, data show that tourism activity corresponds to increased social problems as local residents adopt the behaviors of tourists.
What does all this mean for the everyday traveler?
First, all tourists should make every effort to honor their hosts and respect local conditions. This means being prepared to adapt to local customs and norms, rather than expecting local conditions to adapt to travelers.
Second, tourism is a market-based activity and works best when consumers reward better performers. In the information age, there’s little excuse for travelers being uninformed about where their vacation money goes and who it enriches.
Informed travelers also are better able to distinguish between multinational companies and local entrepreneurs whose businesses provide direct social, environmental, and economic benefits for local residents. Such businesses are in love with the destination and are therefore deserving of market reward. In the long run, being a responsible traveler means ensuring net positive impacts for local people and environments. With the information available at our fingertips, there has never been more opportunity to do so.
Why does the author say local residents of popular destinations often feel frustrated?
选项
A、They fall victim to social conflicts and environmental disturbances.
B、They have little opportunity to enjoy themselves on cruise ships.
C、They cannot find employment in multinational hotel chains.
D、They do not think they benefit as much as they deserve.
答案
D
解析
根据题干中的信息词local residents和feel frustrated,答案线索可以定位于文章第五段。文章第五段首句提到“在当地居民感受不到旅游业带来的好处时,他们往往会感到沮丧”。显然,选项D是对这句话的同义转述,故为正确答案,选项中的benefit属于原词复现。选项A是强干扰项,文章第三段提到,不受控制的旅游业的发展会破坏社会和环境(social and environmental disruption) ,social disruption不等于social conflicts,而且文中也没有提到当地居民因为社会混乱和环境破坏而感到沮丧。选项B、C是利用第五、六段的个别词语设置的干扰项,与原文不符,比较容易排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sTR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Bylistingwomen’sresponsestodifferentparties.B、Bydiscussingwomen’svotingrightsindemocracies.C、Byquotingtheperc
A、Keepinghertopicfocusedandsupportingheropinionswithfacts.B、Readingextensivelyandcollectingasmuchreferenceaspo
A、Theymayknownothingabouttheworld.B、Theymayhavelittleholidayspirit.C、Theymaybeextremelyinterestedintravelling
A、Generatedifferentspeeches.B、Identifyobjectsinpictures.C、Improveroadconditions.D、Reproducehumanbrains.B录音提到,认知计算机系
A、Itreducestheworkburdenofyourheartandbloodvessels.B、Itmakesyourheartandbloodvesselsworktoohard.C、Itreduce
A、Theyfocusonwritinginthemodernsociety.B、Theyemphasizeoninformationexplosion.C、Theytellwriters’feelingsaboutwr
France’sbelovedcathedralonlyminutesawayfromcompletedestructionA)NotreDameCathedralintheheartofPariswaswit
France’sbelovedcathedralonlyminutesawayfromcompletedestructionA)NotreDameCathedralintheheartofPariswaswit
A、Assessingyoursituationfrequently.B、Lookingforthingscontrollable.C、Changingyourownlifestyle.D、Takingmorechallenge
A、Ithasalreadybeensettled.B、Ithascausedmuchdispute.C、Itisnotasdifficultasexpected.D、Itisunlikelytobesolved
随机试题
女性患者,18岁,高中生,甲状腺功能亢进服他巴唑半年,症状已消失,甲状腺轻度肿大,因学习紧张常遗漏服药,今后的治疗方案应是
妊娠期淋病的治疗方案叙述不正确的是
甲诉乙的合同纠纷案件,经一审、二审法院的审理,甲胜诉。乙申请再审,法院经审查决定再审。再审过程中,乙提出反诉。对此,法院应如何处理?()
采取低价策略,一般以()为主目标。
工程量清单()是用来表述分部分项清单项目的实质内容,用于区分计价规范中同一清单条目下各个具体的清单项目。
保障人员生命安全的最基本的建筑消防系统是()。
中小板市场的推出和企业资产证券化产品的出现,是中国在建设多层次资本市场体系方面迈出的重要一步。( )
withthatthoughA.atremendousimpressionhadbeenmadeuponmeas【T1】______IhadrunintoapersonB.mixing【T2】______the
Thefitnessmovementthatbeganinthelate1960sandearly1970scenteredaroundaerobicexercise(有氧操).Millionsofindividual
ItoftenseemsthateveryoneinBritainhasamobilephone.Weusethemasalarmclocks,calculators,tohelpwithexamrevision
最新回复
(
0
)