首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Education is one of the key words of our time. A man without an education, many of us believe, is an unfortunate victim of unfor
Education is one of the key words of our time. A man without an education, many of us believe, is an unfortunate victim of unfor
admin
2010-03-26
39
问题
Education is one of the key words of our time. A man without an education, many of us believe, is an unfortunate victim of unfortunate circumstances deprived of one of the greatest twentieth century opportunities. Convinced of the importance of education, modem states "invest" in institutions of learning to get back "interest" in the form of a large group of enlightened young men and women who are potential leaders. Education, with its cycles of instruction so carefully worked out, punctuated by textbooks—those purchasable wells of wisdom—what would civilization be like without its benefits?
So much is certain: that we would have doctors and preachers, lawyers and defendants, marriages and births; but out spiritual outlook would be different. We would lay less stress on "facts and figures" and more on the capacity of a man to get along with his fellow citizens. If our educational system were fashioned after its bookless past we would have the most democratic form of "college" imaginable. Among the people whom we like to call savages all knowledge inherited by tradition is, shared by this respect that everybody is equipped for life.
It is the ideal condition of the "equal start" in which only our most progressive forms of modem education try to regain. In primitive cultures tile obligation to seek and to receive the traditional instruction is binding to all. There are no "illiterate"—if the term can be applied to people without a script—while our own compulsory school attendance became law in Germany in 1642, in France in 1806, and in England in 1976, and still non-existent in a number of "civilized" nations. This shows how long it was before we considered it necessary to make sure that all our children could share in the knowledge accumulated by the "happy few" during the past centuries.
Education in the wilderness is not a matter of financial means. All are entitled to an equal start. There is none of the hurry that, in our society, often hinders the full development of a growing personality. There, a child grows up under the ever present attention of his parents; therefore is jungles and the savages know of no "juvenile delinquency". No necessity of making a living away from home results in the neglect of children, and no father is confronted with his inability to buy an education for his child.
The passage implies that many countries lay great emphasis on education because ______.
选项
A、they want to get back monetary rewards
B、without education, people would be deprived of the greatest twentieth century opportunities
C、they want to cultivate the potential leaders
D、the well educated generation is the future of those countries
答案
D
解析
推理判断题。文章第一段第三句:Convinced of the importance of education, modem states“invest”...women who are potential leaders.该句句意为;许多国家投资教育机构并从中获益,因为这一大批受到教育的青年男女正是未来事业的潜在接班人。因此,D的“受过良好教育的一代是这些国家的未来”为正确答案。A项“他们想获得金钱上的报酬”和C“他们想培养出潜在的领导者”,这两个选项都仅仅从原文字面意思去了解,故不可能是正确答案;B“
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/smOK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessmayb
A、Sitwheresheis.B、Sitwherethereisabreeze.C、Extinguishhiscigarette.D、Movetoanotherpartoftheplane.DW:Icanha
A、Lotsofstudentsdon’ttakehealthinsuranceseriously.B、Manystudentsthinkabouthealthinsurancerightbeforetheygoabro
A、Theinternationalinsuranceinherhomecountry.B、Thestudenthealthinsurance.C、Boththeinternationalinsuranceandthest
Theethical(伦理的)behaviorinindustrializedcountrieshasbeenputunderpressure.DuringthelastyearinNorwaywehaveseenc
Nowadays,scientistsstillhavenotmadehugeprogressontheresearchofearthquakebecausetheyhavenotfullyunderstoodwhat
Nowadays,scientistsstillhavenotmadehugeprogressontheresearchofearthquakebecausetheyhavenotfullyunderstoodwhat
Nowadays,scientistsstillhavenotmadehugeprogressontheresearchofearthquakebecausetheyhavenotfullyunderstoodwhat
A、Americanindustrialists.B、Frencheconomists.C、Internationalleaders.D、CivilWarveterans.BWhofirstusedthemottolaisser
Theuseofwaterreferredinthispassageis______.ThedevelopmentofoceanicwaterpowerisimportanttoAmericabecause___
随机试题
人口的数量和质量不仅在经济发展中有重要作用,而且与健康的水平息息相关。一个国家的人口增加1%,经济投资必须增加才能把人们的基本生活、医疗服务、社会教育和福利事业等保持在等同水平
脑梗死病位在脑,涉及的脏腑是
资料的()是市场调查的核心。
设计压力大于1MPa的流体管道阀门需要进行壳体压力试验和密封试验的比例为()。
水准仪的主要功能是( )。
甲公司以人民币为记账本位币,发生外币交易时采用交易日的即期汇率折算。甲公司12月20日进口一批原材料并验收入库,贷款尚未支付:原材料成本为80万美元,当日即期汇率为1美元=6.8元人民币。12月31日,美元户银行存款余额为1000万美元,按年末汇率调整前的
Excel中,若要按某个字段对某些数据分类汇总,则需先()。
扫帚:簸箕
唐宋文学发达,文学家流行名字之外还有号,现实主义诗人杜甫的号为()。
TipsforThoseWhoTravelAloneA)Whenitcomestotraveling,sometimestakingajourneyalonecanbegreat.Travelingalon
最新回复
(
0
)