首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The increasing Americanization of Japanese life is evident in many ways. One such way is the growing popularity of credit cards.
The increasing Americanization of Japanese life is evident in many ways. One such way is the growing popularity of credit cards.
admin
2015-01-31
60
问题
The increasing Americanization of Japanese life is evident in many ways. One such way is the growing popularity of credit cards. Traditionally, in Japan, cash was the preferred form of payment in all daily purchases. Buying things on credit was seen as something to be avoided at all costs. This was especially true among the older generation who were not accustomed to the buy-now-pay-later ethic. On the other hand, Americans are well used to this form of paying for goods and services. Credit cards, along with checks, are relatively safe and easy to use. They are also now considered as a common form of identification, the other form of ID being a driver’ s license. In fact, when renting a car in America, a credit card is required as an ID and, in addition, is the preferred form of payment. Many companies will not even accept cash on car rentals.
Credit cards offer Japanese consumers a number of conveniences. Customers can get discounts on certain items. Their names may be entered in lotteries where they can win cash prizes. Perhaps most importantly, though, easy credit is offered to borrowers. Those needing a loan, especially if they are young, can borrow money easily. These advantages have made credit cards increasingly popular and some of the traditional bias against them is being dispelled, especially among young people, who often have a number of different cards.
However, there are definite disadvantages to using credit cards. The availability of easy credit may be one thing, but the high interest rates charged by card companies is quite another. In 2000, there were about 230 million credit cards in use in Japan; there were also about 140,000 bankruptcies. Many people were unable to control their credit card spending, and as a result, they went into debt.
Young people are especially vulnerable to the temptations of having a credit card. They often cannot resist spending money on expensive brand-name clothes, high-tech audio and video equipment, and luxurious trips abroad. It’ s easier in stores, restaurants, gas stations—almost anywhere—to pay with a simple piece of plastic rather than carrying cash. We thus lose all sense of the value of money and easily fall into debt. Once this happens it may cost us more than money. Excessive debt due to uncontrolled spending has led to the breakup of families, divorce, and in some cases even suicide.
Why do young people want to have a credit card?
选项
A、Because their parents want them to have one.
B、Because they often cannot resist spending on many kinds of things.
C、Because they have no cash.
D、Because they have excessive debt.
答案
B
解析
细节题。短文最后一段开头指出Young people are especially vulnerable tothe temptations of having a credit card.They often cannot resist spending money on…clothes,high-tech audio…trips…由此可知,答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tkq7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Acheckguaranteecard.B、Acheckbookandacreditcard.C、Acheckbookandaconnectcard.D、Atransferbookandadebitcar
A、Buyingapaintinginthegallery.B、Commentingonapicture.C、Talkingaboutadisaster.D、Findingaplaceinthegallery.B行动
AaronSwartz.thebrilliantyoungsoftwareprogrammerandInternetactivistwhoinspiredaweandreverence(尊敬)fromleadingfigur
A、Solarenergy.B、Syntheticfuel.C、Alcoholfuel.D、Electricalenergy.D事实细节题。文中提到,若干年后,每个人都将驾驶电动汽车,因此人们不用担心汽油会耗尽。因此,电能将作为驱动汽车的能
Byimposingstrictrulesaboutalcohol,parentscanreducetheirkids’impulsestodrink,accordingtoanewstudy.【C1】_____
Byimposingstrictrulesaboutalcohol,parentscanreducetheirkids’impulsestodrink,accordingtoanewstudy.【C1】_____
ThePeakTimeforEverythingCouldyoupackmoreintoeachdayifyoudideverythingattheoptimaltime?Agrowingbodyof
Alotofpeopleinstinctivelybelieve—withoutreallyknowing—thatpoorreadersarenotespeciallysmart.Anewstudybyres
Alotofpeopleinstinctivelybelieve—withoutreallyknowing—thatpoorreadersarenotespeciallysmart.Anewstudybyres
HavingKidsMakesYouHappy?A)WhenIwasgrowingup,ourformerneighbors,whomwe’llcalltheSloans,weretheonlycoupleon
随机试题
Theclothesapersonwearsmayexpresshis______orsocialposition.
急性心肌梗死心电图检查显示Ⅱ、Ⅲ、aVF导联出现异常Q波,ST段抬高,梗死部位在
肾脏功能不全时选药原则是
患者男性,58岁。患者半年前登山时出现心前区疼痛,为压迫样,持续1~2分钟并向左肩、左背放射,停止活动自行缓解。以后每当劳累和工作紧张均可诱发,含硝酸甘油可缓解。一月前心前区疼痛发作频繁并加重,发作时间较前延长,轻微活动就可诱发,含硝酸甘油效果欠佳。发现高
《诸病源候论》的作者是
关于医疗器械管理的说法,正确的是
德尔菲法的优点包括______。
若非根据人民法院和仲裁机构生效法律文书办理,所有权、使用权不明确或有争议的资产不得用于抵偿债务。()
关于冲动性人格障碍的描述,正确的有()。
2011年全年上海市接待国际旅游入境人数817.57万人次,比上年下降3.9%。其中,入境外国人648.31万人次,下降2.6%;港、澳、台同胞169.26万人次,下降8.7%。在国际旅游入境人数中,过夜旅游人数668.61万人次,比上年下降8.9%。全年
最新回复
(
0
)