首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the careless use of the earth’s resources has brough
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the careless use of the earth’s resources has brough
admin
2009-02-10
43
问题
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the careless use of the earth’s resources has brought the whole world to the drink of disaster. The over development of motor transport, with its increase of more cars, more highways, more pollution, more suburbs, more commuting, has contributed to the near-destruction of our cities, the breakup of the family, and the pollution not only of local air but also of the earth’ s atmosphere. The disaster has arrived in the form of the energy crisis.
Our present situation is unlike war, revolution or depression. It is also unlike the great natural disasters of the past. Worldwide resources exploitation and energy use have brought us to a state where long-range planning is essential. What we need is not a continuation of our present serious state, which endangers the future of our country, our children, and our earth, but a movement forward to a new norm in order to work rapidly and effectively on planetary problems.
This country has been falling back under the continuing exposures of loss morality and the revelation that lawbreaking has reached into the highest places in the land. There is a strong demand for moral revival and for some devotion that is vast enough and yet personal enough to enlist the devotion of all. In the past it has been only in a way in defense of their own country and their own ideals that any people have been able to devote themselves wholeheartedly.
This is the first time that we have been asked to defend ourselves and what we hold dear in cooperation with all the other inhabitants of this planet, who share with us the same endangered air and the same endangered oceans. There is a common need to reassess our present course, to change that course and to devise new methods through which the word can survive. This is a priceless opportunity.
To grasp it we need a widespread understanding of nature if the crisis confronting us and the world a crisis that is no passing inconvenience, no by-product of the ambitions of the oil-producing countries, no environmentalists’ mere fears, no by-product of any present system of government. What we face is the outcome of the invention of the last four hundred years. What we need is a transformed life style. This new life style can flow directly from science and technology, but its acceptance depends on a sincere devotion to finding a higher quality of life for the world’ s children and future generation.
What contribution does the author feel people must now make?
选项
A、Search for new energy sources.
B、Outlaw motor transportation.
C、Accept a new life style.
D、Adopt a new form of government.
答案
C
解析
在文章的最后一段,作者提出了对付危机的对策。人们都应充分理解(a widespread understanding)我们所面临的危机的性质——它决不是暂时的(passing),我们所需要的是一种新的生活方式(a transformed lifestyle),它当然要以科学技术为基础,但要接受它却需要人们真诚的奉献,以便使我们的子孙后代生活得更美好(a higher quality of life)。选择项C中outlaw一词意为:“摈弃”、“取缔”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uW6K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Peoplewhoaretrainingtobeteachers.B、Socialworkers.C、PeoplewhoalreadyhaveaBachelor-leveldegree.D、Overseasstuden
OscarWildesaidthatworkistherefugeofpeoplewhohavenothingbettertodo.Ifso,Americansarenowamongtheworld’ssa
ThebiggestproblemfacingChileasitpromotesitselfasatouristdestinationisthatitisattheendoftheearth.Itisto
ThebiggestproblemfacingChileasitpromotesitselfasatouristdestinationisthatitisattheendoftheearth.Itisto
Changesinclimatethathadalreadytakenplacearemanifested【M1】______fromthedecreaseinextentandthicknessofArcticse
(1)TheyhelpedfleeingRomansevadeAttilatheHunandheldaglitteringcityaloftformorethan1,500years.Butthewoodenp
(1)Anxiousaboutmeetingakeyhiringmanager?Yourjob-searchjittersmaysoonintensifywhenyouconfronttheultimatestress
CharacteristicsofAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheater:be【T1】________twentyminutesprior
WhatsortofpainterwasRembrandtatthebeginningofhiscareer?
_________muralartofpainterChariesAlstonthathasestablishedhisreputationandinsuredhisfame.
随机试题
下列说法正确的是【 】
在下面这段文字横线处填入的词语,最恰当的一项是()在当今这样一个追求速度与效率的时代,这种不惜时间与精力也一定要把工作做好、做专、做到极致的“工匠精神”,暗中________了人们内心的期待。
女性病人,52岁,诊断为原发性肝痛后行肝动脉栓塞化疗1年余,近两周来出现头痛、呕吐,并有神经定位性体征,最先考虑()
免负荷运动要求的肌力为
患者,女,28岁。孕3个月。因患癫痫及高血压,不应使用的药物是
A、消食化滞,健脾和胃B、健脾益胃,理气消食C、健脾,消食,化积D、解表和中,健胃化滞E、健脾,消食,开胃香苏调味片的功能是
票据的基本当事人包括()。
根据材料回答以下问题某年梁先生为其女梁小姐投保人寿保险,保险金3万元,保险费30元。保险合同规定被保险人的最低年龄为16周岁。梁小姐某年11月出生,时年尚不满16周岁。为了投保,梁先生将梁小姐的出生日期进行了更改,满足了保险合同的要求。关于再保险,下
李斯特是()作曲家。
Forcenturiesmandreamedofachievingverticalflight.LeonardodaVinciconceivedthefirstmechanicalapparatus(仪器),whichco
最新回复
(
0
)