首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In a provocative research paper from a couple of years ago, economist Robert Gordon of North-western University in the USA asked
In a provocative research paper from a couple of years ago, economist Robert Gordon of North-western University in the USA asked
admin
2023-02-22
61
问题
In a provocative research paper from a couple of years ago, economist Robert Gordon of North-western University in the USA asked if economic growth has essentially come to an end. He wondered if the rapid economic and technological growth of the past few centuries might turn out to have been only a temporary thing. Growth of this kind, he noted, is certainly not the norm for human history.【B6】________________
We stand today at the trailing edge of this explosion, and most people expect it to continue, and perhaps even accelerate, propelling us endlessly into a future that we can barely imagine.
An alternative possibility, Gordon suggested, is that the past two hundred years reflected our intellectual expansion into an open domain of relatively easy discoveries.【B7】_______________
Indeed, some evidence suggests that technological advance has slowed down, at least in certain areas. As of 1800, the fastest travel came by way of the horse; it then advanced to the steam train and motorcar, and still later to the airplane and jet aircraft, ultimately reaching speeds of 500 mph in the mid-1950s. Today, speed of travel remains stuck just where it was back then, and has even dropped due to the need to conserve fuel.
【B8】____________________
A team of scientists has recently done this using patent data over more than 200 years, and their analysis suggests that there is something real to the notion that innovation is slowing. The discovery of completely new technologies does seem to be increasingly less frequent.
They find that the resulting record of patents and codes reveals some interesting trends.
【B9】_____________________
As time passes, in other words, it seems that single-technology inventions have become less common, whereas combinatorial invention has become the norm. For the past century at least, we’ve been making inventions faster than new technologies.
The shift to combinatorial innovation also shows up in the comparative growth of the total number of patents, distinct codes and combinations of codes through time. Starting in 1790, all three grew exponentially for the first 80 years, during a period when most new inventions involved a new technology. Things changed abruptly around 1870, when growth in the number of distinct technology codes slowed, falling behind the number of patents and new combinations.
【B10】___________________
Since 1870 the process of invention has been driven almost entirely by combining existing technologies.
[A] We may have already tamed the most basic technologies—chemistry, sanitation, light, electronics and so on—and may face greater difficulties in making new discoveries with comparable impact on hu-man well-being.
[B] All in all, this analysis shows that the introduction of new technologies—currently, and also for quite a while in the recent past—plays a maximal role in fuelling invention.
[C] In other words, the nature of invention changed—people slowed in their invention of new technologies, but turned out new inventions just as quickly as before by putting old technologies together in new ways.
[D] In the nineteenth century, for example, nearly half of all patents were single-code inventions, meaning that inventors achieved their useful ends by exploiting a single, new technology. This proportion steadily decreased over the twentieth century, and currently stands at about 12%.
[E] In this combinatorial era, invention seems to have conformed to a fairly regular law reflecting a balance between exploitation of existing ideas and exploration for new ones.
[F] Before about 1700, humans had lived in pretty much the same way for many thousands of years. Then, abruptly, the transformation of the industrial revolution arrived, bringing waves of change through science and technology.
[G] This is all speculation, of course, as no one can truly see into the future. But it is possible to look back at data about the history of technologies, and of the inventions to which they gave rise, and to chart the pace of innovation over time.
【B8】
选项
答案
G
解析
空格后提到有个团队查阅了200多年来的专利数据以及这些数据反映了什么,其中的has recently done this说明上文会涉及某一种做法。G的第二句提到查看并分析技术发展史的数据,这种做法正好对应了空格后科学家们所做的事情(using patent data…).同时也是空格后提到的this指代的内容,且G中的to chart the pace of innovation也在空格后中的innovation is slowing得到体现,故本题选G。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vaMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Supposeyouruniversityisgoingtohostaninternationalculturalfestival.Writeanoticeto1)brieflyintroducetheactivity
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
随机试题
老年男性。反复咳嗽咳痰4~5年,近2个月来病情加重,痰量多,青霉素氨基糖苷类抗生素治疗效果欠佳。查体:背部双下肺野可闻湿啰音,血WBC7.6×109/L,N76%。患者疗效欠佳的主要原因是
假设人民法院于2007年9月10日受理某企业法人破产案件,12月10日作出破产宣告裁定。在破产企业清算时,下列选项中管理人可依法行使撤销权的是:()
IRC就是在Internet上专门指定一个场所,为大家提供即时的信息交流。()
便秘的病位在
不可药用的毒性药品其销毁档案包括
一位咳嗽、痰多的支气管肺炎患儿准备住院,病室内的湿度应保持在
人民检察院提起附带民事诉讼时,出席法庭的检察员的身份是( )。
《中华人民共和国环境影响评价法》规定:除国家规定需要保密的情形外,对环境可能造成重大影响、应当编制环境影响报告书的建设项目,()应当在报批建设项目环境影响报告书前,举行论证会、听证会,或者采取其他形式,征求有关单位、专家和公众的意见。
1723—1725年,圆明园的建筑工程持续了整整3年时间。1725年的秋天,雍正正式搬进圆明园,这里从此成为大清帝国的第二个离宫。皇帝处理朝政和皇室居住的地方是圆明园的核心地带。工作区和居住区用一个人工湖隔开,湖的形状被设计成大清疆域的轮廓。沿湖分布着9个
教师职业道德区别于其他职业道德的显著标志就是()。
最新回复
(
0
)