首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease h
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease h
admin
2011-02-11
27
问题
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease his fanatic pounding at the other bench. He gave him a look, but Sobel’s bald head was bent over the last as he worked, and he didn’t notice. The shoemaker shrugged and continued to peer through the partly frosted window at the near-sighted haze of falling February snow. Neither the shifting white blur outside, nor the sudden deep remembrance of the snowy Polish village where he had wasted his youth could turn his thoughts from Max, the college boy (a constant visitor in the mind since early that morning when Fold saw him trudging through the snowdrifts on his way to school), whom he so much respected because of the sacrifices he had made throughout the years—in winter or direst heat—to further his education.
An old wish returned to haunt the shoemaker: that he had had a son instead of a daughter, but this blew away in the snow for Fold, if anything, was a practical man. Yet he could not help but contrast the diligence of the boy, who was a peddler’s son, with Miriam’s unconcern for an education. True, she was always with a book in her hand, yet when the opportunity arose for a college education, she had said no, she would rather find a job. He had begged her to go, pointing out how many fathers could not afford to send their children to college, but she said she wanted to be independent. As for education, what was it, she asked, but books, which Sobel, who diligently read the classics, would as usual advise her on. Her answer greatly grieved her father.
A figure emerged from the snow, and the door opened. At the counter the man withdrew from a wet paper bag a pair of battered shoes for repair. Who he was the shoemaker for a moment had no idea, then his heart trembled as he realized, before he had thoroughly discerned the face, that Max himself was standing there, embarrassedly explaining what he wanted done to his old shoes. Though Fold listened eagerly, he couldn’t hear a word, for the opportunity that had burst upon him was deafening.
He couldn’t exactly recall when the thought had occurred to him, because it was clear he had more than once considered suggesting to the boy that he go out with Miriam. But he had not dared speak, for if Max said no, how would he face him again? Or suppose Miriam, who harped so often on independence, blew up in anger and shouted at him for his meddling? Still, the chance was too good to let by: all it meant was an introduction. They might long ago have become friends had they happened to meet somewhere, therefore was it not his duty—an obligation—to bring them together, nothing more, a harmless connivance to replace an accidental encounter in the subway, let’s say, or a mutual friend’s introduction in the street? Just let him once see and talk to her, and he would for sure be interested. As for Miriam, what possible harm for a working girl in an office, who met only loudmouthed salesmen and illiterate shipping clerks, to make the acquaintance of a fine scholarly boy? Maybe he would awaken in her a desire to go to college; if not—the shoemaker’s mind at last came to grips with the truth—let her marry an educated man and live a better life.
Which is the main idea of the passage?
选项
A、Feld is anxious about repairing Max’s worn shoes.
B、Feld is an impossible dreamer with fanciful thoughts.
C、Feld wants his daughter to improve her chances in life.
D、Feld appreciates the qualities of diligence and persistence.
答案
C
解析
主旨题。本文开篇指出Feld对一个勤奋的大学生Max的敬佩之情。第二段倒数第三句指出他求女儿去上学,在遭到拒绝之后,深感绝望。最后一段首句提到“他不止一次地考虑过建议Max和女儿一起出去走走”,最后两句暴露出他的真实意图:对Miriam来说,她在办公室上班,只能认识那些吹牛的推销员和没文化的运务员,对她来说认识一个大学生又有什么坏处呢?也许他能激起她上大学的欲望;如果不能,那就让她嫁给一个受过良好教育的人,过上好日子。由此可见作者对Feld前面所有想法的描述都是为了说明这样一个主旨:Feld爱自己的女儿,希望她有美好的前景,故C为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z7eO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thechangesinlanguagewillcontinueforever,butnooneknowssure【M1】_____.whodoesthechanging.Onepossibilityis
ThehighestmountaininBritainis______.
Howiscommunicationactuallyachieved?Itdepends,ofcourse,eitheronacommonlanguageoronknownconventions,oratleast
Whethertheeyesarethewindowsofthesoulisdebatable,thattheyareintenselyimportantininterpersonalcommunicationisa
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperityandincreasingsocialunrestledtherulingfamilies
Ricci’s"OperationColumbus"Ricci,45,isnowstrikingoutonperhapsillsboldestventureyet.HeplanstomarketanEnglis
A、acabinetmemberB、thenationalpolicechiefC、alawmakerD、aMuslimscholarB第一段中提到EmbattledIndonesianPresidentwarnedyest
Accordingtothenewsreport,PresidentBushwassorryforthefollowingEXCEPT______.
DanishpolicehavebeenleftscratchingtheirheadsastheyhuntforthevandalswhodecapitatedtheLittleMermaid.Fewclue
DanishpolicehavebeenleftscratchingtheirheadsastheyhuntforthevandalswhodecapitatedtheLittleMermaid.Fewclue
随机试题
关于暗龙骨吊顶工程纸面石膏板安装要求的说法,正确的有()。
心脏彩超能明确诊断的心脏病有
早产儿,生后4天,反应差,喂养困难,哭声异常,肌张力低,经补充葡萄糖后上述症状消失。该患儿最可能的诊断是
(2008年)张某有祖传的玉雕一尊,委托德龙拍卖公司进行拍卖,最终被一家文化公司以140万元的价格买到。对此,下列表述正确的是:()
根据我国《证券法》的规定,操纵市场的行为不包括( )。
下列关于仲裁审理的表述中,符合仲裁法律制度规定的有()。
甲乙丙三人一起参加了物理和化学两门考试。三个人中,只有一个在考试中发挥正常。考试前,甲说:“如果我在考试中发挥不正常,我将不能通过物理考试,如果我在考试中发挥正常,我将能通过化学考试。”乙说:“如果我在考试中发挥不正常,我将不能通过化学考试。如果我在考试中
李明、王冰、马云三位股民对A股和B股分别做了如下预测:
其高铁线路设有“东沟”“西山”“南镇”“北阳”“中丘”5座高铁站。该线路有甲、乙、丙、丁、戊5趟车运行。这5座高铁站中,每站恰好有3趟车停靠,且甲车和乙车停靠的站均不相同,已知:(1)若乙车或丙车至少有一车在“北阳”停靠,则它们均在“东沟”停靠。(2)
有几个盲人,从来没有见过大象,不知道大象长得什么样,他们就决定去摸摸大象。第一个人摸到了鼻子,他说:“大象像一条弯弯的管子。”第二个人摸到了尾巴,他说:“大象像个细细的棍子。”第三个人摸到了身体,他说:“大象像一堵墙。”第四个人摸到了腿,他说:“大象像一根
最新回复
(
0
)